«Ακινητοποιημένο» το 90% των φορτηγών στο νησί της Ρόδου

«Ακινητοποιημένο» το 90% των φορτηγών στο νησί της Ρόδου

«Ακινητοποιημένο» το 90% των φορτηγών στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1192 ΦΟΡΕΣ

«Ακινητοποιημένος» κατά 90% είναι αυτή την περίοδο στην περιοχή μας και ο κλάδος των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσεως Ρόδου, «ο Κολοσσός», κ. Κώστα Στυλιανού, να καυτηριάζει για ακόμα μία φορά το πρόβλημα με τις παράνομες μεταφορές στο νησί.

Περιγράφοντας, σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Στυλιανού την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο αυτή την περίοδο και στο νησί μας, είπε καταρχάς ότι, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι στη χώρα έτσι είναι και αυτός. Όπως είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα συν και ένα μείον αφού επικρατεί η άποψη ότι τα ΦΔΧ δουλεύουν. Όπως ξεκαθαρίζει, όμως, ο ίδιος, αυτό δεν ισχύει αφού οι κλάδοι που δουλεύουν αυτή την περίοδο είναι άλλοι όπως τα σούπερ μάρκετ ενώ το 90% του κλάδου τους είναι «ακινητοποιημένος».

«Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά βλέπουμε ότι οι κυβερνήσεις κάνουν εξαιρέσεις από κλάδο σε κλάδο που έχουν συνάφεια», όπως είπε και εξήγησε ότι, για παράδειγμα, είδαν ότι τα τουριστικά λεωφορεία έχουν πάρει μία μείωση της τάξεως του 50% στα τέλη κυκλοφορίας, ελάφρυνση που δυστυχώς οι ίδιοι δεν πήραν. Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα διότι, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή όταν του ζητήθηκε βοήθεια ήταν παρών.

Μάλιστα, ήδη, κατάφεραν και πήραν ένα μέτρο από τα πολλά που είχαν πει. Αυτό είναι ότι όταν βγαίνουν στη σύνταξη στα 67, όπως και οι ταξιτζήδες, να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται μέχρι τα 69 έτη και να παραδίδουν τότε το δίπλωμά τους μέχρι να έρθει η σύνταξη κανονικά στα χέρια τους.

Ο κ. Στυλιανού, δεν παρέλειψε ακόμη να πει ότι, αυτή τη στιγμή, δεινοπαθούν στον τομέα της μεταφοράς και πιστεύουν ότι άμεσα θα γραφτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα βγει το ΦΕΚ.
Είναι πάρα πολλά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο αυτή την περίοδο, με πιο σοβαρό ότι ενώ αυτή τη στιγμή το 90% δεν έχει δουλειά, ωστόσο καθημερινά βλέπουν στους δρόμους τις παράνομες μεταφορές που γίνονται.

Έτσι, σε συνεννόηση με τον Διοικητή της Τροχαίας, κ. Γιώργο Στέργου, όποτε υπάρχει διαθέσιμο όχημα της Αστυνομίας, προβαίνουν σε ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων μεταφορών στο νησί.

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα την Παρασκευή που ένας συμπολίτης μας ήθελε να κάνει μεταφορά των επίπλων του με εργολαβικό αυτοκίνητο, κάλεσαν το εκατό και διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος κύριος ήταν παράνομος αφού δεν είχε όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα για το όχημα ενώ είχε και πλαστές πινακίδες.

Και είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανού: «Για 200 ευρώ αυτός ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί οικονομικά, όπως έχει πει, αφού το πρόστιμο έχει φθάσει στα 14 χιλιάδες ευρώ. Λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι η παράνομη μεταφορά που θα την κάνεις δεν είναι προς όφελος να κερδίσουμε 50 ευρώ ή 100 ευρώ. Να βλέπουμε και τις συνέπειες».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους συμπολίτες μας να είναι πιο προσεκτικοί στο κομμάτι αυτό αφού υπάρχουν 150 συνάδελφοί του και 250 φορτηγά που μπορούν να πάρουν προσφορές για τις μεταφορές τους και να βρουν τον καταλληλότερο και τον πιο φθηνό που θέλουν για να κάνουν τη δουλειά τους. «Είναι αμαρτία για μία μεταφορά των 50 ευρώ να πληρώνουμε χιλιάρικα και δεν περισσεύει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ», τόνισε.

Κλείνοντας είπε ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πάρα πολλά και περιμένουν από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω σ’ αυτά διότι αν συνεχιστεί αυτό και το καλοκαίρι, πάρα πολλά αυτοκίνητα και πάρα πολλές οικογένειες, όπως και στους υπόλοιπους κλάδους, δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%