Ανεβαίνουν κι άλλο οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην περιφέρεια

Ανεβαίνουν κι άλλο οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην περιφέρεια

Ανεβαίνουν κι άλλο οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 509 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίστηκε και χθες η αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Ν. Κανταρζής, κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λειτουργίες ζητώντας να δώσουμε όλοι τη μάχη για την απομάκρυνση από τη διοίκηση του τόπου ανθρώπων με το πολιτικό ήθος και ύφος του νυν περιφερειάρχη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι 27 σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καταγγέλλουν τον κ.Κανταρζή για απρεπή συμπεριφορά στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας κ. Χρ. Μπάρδος που στρέφεται εναντίον του κ. Γλυνού και της παράταξής του, ενώ αναρωτιέται γιατί δεν έθεσε ο κ. Γλυνός στο περιφερειακό συμβούλιο θέμα για τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΡΖΗ
Η ανακοίνωση του κ. Κανταρζή έχει ως εξής: «Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι το μέγα ζητούμενο στο Περιφερειακό συμβούλιο είναι η επαναφορά της Δημοκρατικής του λειτουργίας.

Και αυτό διότι Περιφερειάρχης και Πρόεδρος, εκμεταλλευόμενοι την αναγκαστική μέθοδο της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη, ως κακομαθημένα παιδιά «παίζουν με τα κουμπάκια», ανοιγοκλείνοντας τα μικρόφωνα κατά το δοκούν, ο Περιφερειάρχης μιλά για όσο χρόνο θέλει και για όποιο θέμα θέλει εκτός ημερήσιας διάταξης και βέβαια αφαιρούν το λόγο και φιμώνουν κάθε φωνή που εκφράζει άποψη διαφορετική από τη δική του, αρνούμενοι ακόμα και να την ακούσουν!

Ο κ. Χατζημάρκος δε, σε μόνιμη βάση καταγγέλλει και υποτιμά τους ΟΤΑ του 1ου βαθμού ως αδύναμους και αναποτελεσματικούς.

Ο κ. Νίκος Κανταρζής
Ο κ. Νίκος Κανταρζής

Λειτουργεί ως βραχίονας της κεντρικής εξουσίας και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την πολιτική της σε βάρος της Αυτοδιοίκησης, φλερτάροντας έτσι με την κυβέρνηση, έχοντας ως στόχο να προλειάνει το έδαφος, για τη συμμετοχή του στο Νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο στις Εθνικές εκλογές.

Λησμονεί βέβαια, όντας τυφλωμένος από τη μεγαλομανία και την αλαζονεία του κάτι ιδιαίτερα σημαντικό!

Στις Εθνικές εκλογές οι Νησιώτισσες και οι Νησιώτες θα επιλέξουν αυτούς που τους σέβονται και τους εκτιμούν και όχι αυτούς που τους απαξιώνουν και τους υποτιμούν προς όφελος κάποιου κόμματος, ακόμα χειρότερα όταν λειτουργούν περιφρονητικά, όπως έγινε με τον παράτυπο και εκτός λίστας εμβολιασμό του στο νησί της Χάλκης, γεγονός που επιβεβαίωσε η γιατρός στο Πανελλήνιο!

Απέναντι λοιπόν σε αυτές τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λειτουργίες της Περιφερειακής αρχής, και παρά τη χυδαία κριτική και τα εμετικά σχόλια του κ. Χατζημάρκου και της αυλής του, εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στο σύνολο του Δημοκρατικού λαού της περιοχής μας.

Θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, με στόχο την περαιτέρω βιώσιμη και ορθολογική ανάπτυξη της προνομιούχου και ευλογημένης περιοχής του Νότιου Αιγαίου, αλλά και την απομάκρυνση από τη Διοίκηση του τόπου των ανθρώπων με το πολιτικό ήθος και ύφος του νυν Περιφερειάρχη!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Κανταρζής
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΝΑΙ».

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Στην καταγγελία τους οι 27 περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπογραμμίζουν τα εξής: «Για απρεπή συμπεριφορά στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη καταγγέλλουν τα μέλη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου τον συνάδελφό τους Νίκο Κανταρζή από την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν επίσης λόγο για αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές εκ μέρους του, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο από την εν λόγω συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου έχει ως εξής:
«Δύο χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες αλλοπρόσαλλων συμπεριφορών και διαβάζουμε και ακούμε τις περισπούδαστες αναλύσεις περί Δημοκρατίας του Περιφερειακού Συμβούλου, Νίκου Κανταρζή.

Κάποιοι τύποι σαν τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Νίκο Κανταρζή εκλαμβάνουν προφανώς την ευπρέπεια και τη σιωπή μας ως αδυναμία.

Εμείς και πάλι δεν θα μιλήσουμε. Ευτυχώς πια υπάρχουν και βίντεο.

Ζητήσαμε να μας δοθεί από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βίντεο με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Νίκο Κανταρζή να διδάσκει τη Δημοκρατία της ανοικτής παλάμης. Αυτήν εκπροσωπεί. Αυτήν υπηρετεί.
Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα άλλο για αυτόν και τη Δημοκρατία του. Έγιναν τα αποκαλυπτήριά του! Αρκετά πια με αυτούς και την προπαγάνδα του».

Οι συνυπογράφοντες
1) ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
2) ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
3) ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ ΧΑΡΟΥΛΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
4) ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
5) ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ και ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
6) ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ-ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ-ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
7) ΝΙΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
8) ΜΠΑΡΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε., ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ και ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
9) ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.
10) ΛΟΓΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε.
11) ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
12) ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ
13) ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
14) ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Μ.Κ.Ε. ΥΓΕΙΑΣ «ΓΑΛΗΝΟΣ»
15 ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΕΠΑΡΧΟΣ Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ
16) ΘΕΜΕΛΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
17) ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΛΙΟΠΗ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ
18) ΔΑΔΑΟΣ ΜΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
19) ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ
20) ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
21) ΜΠΙΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ και ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
22) ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ, ΕΠΑΡΧΟΣ Π.Ε. ΜΗΛΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
23) ΜΠΡΙΓΓΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
24) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΑΡΧΟΣ Π.Ε. ΝΑΞΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ-ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ-ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
25) ΚΑΤΣΑΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
26) ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ - ΚΥΘΝΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
27) ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΝΑΤΑΣΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΠΑΡΔΟΥ
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπάρδος αναφέρει τα εξής: «Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της Περιφερειακής Αρχής, είναι ότι δεν κρύφτηκε ποτέ από τα «δύσκολα» ερωτήματα. Ήταν και είναι πάντα παρούσα, ακόμα και τις εποχές που οι προσκλήσεις από τους εισαγγελείς, διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ήταν και είναι πάντα παρούσα, στο φυσικό της χώρο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκεί δίναμε τις απαντήσεις μας, εκεί τεκμηριώναμε τις απόψεις μας και εκεί νικάμε. Δεν το εγκαταλείψαμε ποτέ. Εκεί και μόνο εκεί, οι συστηματικές προσπάθειες πιστοποιούν και την αποτελεσματικότητα διεκπεραίωσης των ζητημάτων που προκύπτουν. Εκεί, παλεύουμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό μας τοποθετεί στην πρωτοκαθεδρία.

Στον αντίποδα, οι επικοινωνιακοί ελιγμοί που χρησιμοποιεί η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, είναι μια παλιά και χρήσιμη δεξιότητα, αποφυγής των άβολων ερωτήσεων. Είτε γιατί γνωρίζουν την απάντηση, είτε γιατί θέλουν να αποφύγουν την ντροπή. Το να κρύβεσαι πίσω από στοχευμένα Δελτία Τύπου, ραδιοφωνικές εκπομπές και μονολόγους, δίνει το αίσθημα επισφαλούς ασφάλειας. Μιας ασφάλειας, που δεν περιέχει την αντιπαράθεση και τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Περιμέναμε, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας», Μανώλης Γλυνός, να ζητήσει εξηγήσεις από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για τον εμβολιασμό του, στο νησί της Χάλκης. Να θέσει το θέμα στην κρίση, όλων των συμβούλων. Ήταν, τουλάχιστον, αναμενόμενο, μετά τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων και των ραδιοφωνικών εκπομπών, που προηγήθηκαν, αλλά και της άγριας εκμετάλλευσης από τους ίδιους ενός ανύπαρκτου θέματος. Ήταν υποχρέωση στην ρητορική τους και τις καταγγελίες τους. Ήταν ζήτημα συνέπειας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι δεν αναζητούσαν απαντήσεις. Προφανώς τις ήξεραν.

Δεν αναζητούσαν την αλήθεια. Ήξεραν ότι δεν είναι η δική τους. Προφανώς δεν τους βόλευε.

Δεν αναζητούσαν την αντιπαράθεση. Δεν την άντεχαν. Δεν αναζητούσαν την επίσημη τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους, που προσδίδει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν τους ενδιέφερε.

Οι υπεκφυγές, σίγουρα, δεν αρμόζουν σε κρίσιμα ζητήματα. Υπάρχουν τριών ειδών αλήθειες. Η δική μας, η δική τους και η πραγματική. Είναι κατόρθωμα να ταυτίζουν οι νησιώτες, την δική μας αλήθεια με την πραγματικότητα. Είναι κατόρθωμα επίσης, να μπαίνει σε εισαγωγικά, η δική τους «αλήθεια».

Χρήστος Μπάρδος Εντεταλμένος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»