«Ο συνδρομητής έχει πολύ πιθανόν το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο…»

«Ο συνδρομητής έχει πολύ πιθανόν το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο…»

«Ο συνδρομητής έχει πολύ πιθανόν το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9495 ΦΟΡΕΣ

Πολλοί από ‘σας, για να μην πω όλοι, έτυχε κάποτε να καλέσετε στο κινητό τηλέφωνο κάποιου γνωστού, φίλου, συγγενή ή συνεργάτη στη δουλειά και να πάρετε από την εταιρεία που είναι συμβεβλημένος την ακόλουθη ηχογραφημένη απάντηση: «ο συνδρομητής έχει πολύ πιθανόν το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο».

Είναι μια φτηνή δικαιολογία, για να μην παραδεχτεί απεριφράστως η κάθε εταιρεία πως ο συνδρομητής της βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχει κάλυψη από το δίκτυο.

Να μην βγάλει δηλαδή από μόνη της τα… μάτια της. Χρειάστηκε πολύς χρόνος ή ίσως και μερικά δευτερόλεπτα για να σκαρφιστεί το τσακάλι ο ειδικός από την εταιρεία γι’ αυτόν τον σκοπό την απαραίτητη δικαιολογία και να αποφύγει την οποιαδήποτε κατηγορία στα καλά καθούμενα...

Εδώ είναι το «ζουμί» του προλόγου, να καταλάβουμε δηλαδή τον πρωτεύοντα ρόλο της «μαγικής» δικαιολογίας και του ελιγμού στη ζωή του καθενός μας. Είναι όμως και το παιχνίδι με την πιθανότητα, διότι σου λέει «έχει πολύ πιθανόν το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο». Η περίοδος αυτή είναι η κατάλληλη και οργιάζουν όσοι θέλουν ν’ αποποιηθούν τις ευθύνες τους, όσο υπάρχουν οι κατά φαντασίαν ασθενείς κι αυτοί που πάσχουν από μικροβιοφοβία…

Και πάμε τώρα να κάνουμε τη γέφυρα με το αίτημα και την απαίτηση κάποιων κοντά στο τοπικά μας ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, προκειμένου να κλείσει η σεζόν στο γήπεδο. Πριν παρθεί μια απόφαση σχετική με την απαίτησή τους, θα πρέπει να βρεθεί μια πειστική δικαιολογία αποποίησης ευθυνών. Τα τσακάλια πάντα υπάρχουν, ζητούν όμως και πολλά ως ανταλλάγματα αφού δημιουργήσουν το… έργο τους.

Και μπορείτε να μου πείτε ποια ταμπέλα με επιγραφή αποστομωτική θα πρέπει να βάλουμε στην είσοδο των γηπέδων ή των αποδυτηρίων για να ‘μαστε καλυμμένοι, εφόσον δεν συνεργαστούμε με τα τσακάλια; Διότι αν εντοπιστεί, έτσι χωρίς τεστ, ένα κρούσμα κορωνοϊού, θα πρέπει να ψάξουμε (ομιλώ πληθυντικό αλληλεγγύης) μια ωραία σπηλιά να κρυφτούμε.

Προτού κάνουμε αυτές τις ρηξικέλευθες προτάσεις πρέπει να έχουμε εικόνα του περίγυρου και των επικρατουσών συνθηκών. Τώρα και όσο φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, καλό είναι να επικρατήσει η ψυχρή λογική. Άλλωστε δεν είμαστε προικισμένοι με το χάρισμά να εφευρίσκουμε δικαιολογίες σε χρόνο ρεκόρ.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων