Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Ρόδος

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Ρόδος

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 35425 ΦΟΡΕΣ

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται η Ρόδος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επισήμως σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νησί μας βρίσκεται πλέον στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Επίσης και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, το κόκκινο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00

Για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στις οποίες βρίσκεται πλέον και η περιφερειακή ενότητα Ρόδου, αναπροσαρμόζεται το ωράριο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ειδικότερα πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά από τις 19:00 έως τι 05:00 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν μόνο η Αττική και η Θεσσαλονίκη, λόγω μητροπολιτικότητας.

Κλείνουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας και στις άλλες 18 περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται από αύριο το πρωί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, πλην εκείνων της ειδικής αγωγής.

Χωρίς κόσμο οι εκκλησίες, αναστολή μυστηρίων

Παράλληλα οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα τελούνται εκ νέου μόνο με τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό, ενώ αναστέλλεται η τέλεση μυστηρίων όπως μνημοσύνων, γάμων και βαπτίσεων. Στις κηδείες επιτρέπονται εως 9 άτομα.

Τι αλλάζει στα sms

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο στις 06.00 το πρωί κι ως την Τρίτη 16 Μαρτίου:

Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από στην οικία.

Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Σε ποιες περιοχές κλείνουν τα καταστήματα

Αλλαγές και στο λιανεμπόριο φέρνουν οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αναφορικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, στις 06:00, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τις 19 περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα καταστήματα λιανεμπορίου θα λειτουργούν μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Αττικής, στις Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο), καθώς και στον Δήμο Καλυμνίων τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων

Τέλος στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου αναστέλλονται στην ουσία όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και η λειτουργίων οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην προπονήσεων και αγώνων που αφορούν την Super League 1 και 2 στο ποδόσφαιρο, την Basket League στο μπάσκετ και την Volley League στο βόλεϊ.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες