Μ. Κόνσολας: «Λανθασμένη επιλογή η αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις στα Δωδεκάνησα. Πρέπει να διορθωθεί άμεσα»

Μ. Κόνσολας: «Λανθασμένη επιλογή η αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις στα Δωδεκάνησα. Πρέπει να διορθωθεί άμεσα»

Μ. Κόνσολας: «Λανθασμένη επιλογή η αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις στα Δωδεκάνησα. Πρέπει να διορθωθεί άμεσα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στο θέμα που προέκυψε με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά της Δωδεκανήσου.

«Στην προσπάθεια περιορισμού των επιδημιολογικών φαινομένων η πολιτεία πρέπει να συμβαδίζει με τον πολίτη και την κοινωνία. Πολύ φοβάμαι ότι με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά μας δεν εκπληρώνεται αυτή η προϋπόθεση», επισημαίνει ο κ. Κόνσολας που κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και ενδεικτική αναφορά του εγγράφου που συνυπογράφουν ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου, το 15μελές Συμβούλιο μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου και ο Δήμος Νισύρου, σχετικό με την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Νισύρου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η Πολιτεία εκλαμβάνει ως Λύκεια, τα συγκεκριμένα σχολεία, ενώ είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας τους, εφαρμόζοντας τους κανόνες που ισχύουν για τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως κόκκινες. Σε αυτές τις περιοχές, όμως, λειτουργούν τα Γυμνάσια, κάτι που δεν ισχύσει για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι δεν ζητείται ειδική μεταχείριση, αλλά να ισχύσει ό, τι ισχύει για τη λειτουργία των Γυμνασίων στις άλλες περιοχές από τη στιγμή που τα σχολεία αυτά είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Κυρία Υπουργό Παιδείας, Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Άρση της αναστολής λειτουργίας των Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις στα νησιά της Δωδεκανήσου»

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

Στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστεί το επιδημιολογικό φορτίο, η πολιτεία χρειάζεται ως σύμμαχο τον πολίτη.

Αυτό επιβάλλει να γίνονται ορθολογικές επιλογές.

Δυστυχώς, στην περίπτωση που αφορά στην αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων στα νησιά μας, αυτό δεν ισχύει. Η Πολιτεία εκλαμβάνει ως Λύκεια, συγκεκριμένα σχολεία στα νησιά της Δωδεκανήσου που είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας τους, εφαρμόζοντας τους κανόνες που ισχύουν για τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως κόκκινες.

Σε αυτές τις περιοχές, όμως, λειτουργούν τα Γυμνάσια, κάτι που δεν ισχύσει για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου, του 15μελούς Συμβουλίου μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου και του Δήμου Νισύρου, σχετικό με την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Νισύρου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της κοινότητας της Νισύρου, οι οποίοι δεν ζητούν ειδική μεταχείριση, αλλά να ισχύσει ό, τι ισχύει για τη λειτουργία των Γυμνασίων στις άλλες περιοχές από τη στιγμή που το σχολείο είναι χαρακτηρισμένο ως Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις.

Όπως τόνισα και στην αρχή, στην προσπάθεια για τον περιορισμό των επιδημιολογικών φαινομένων η πολιτεία χρειάζεται τον πολίτη και την κοινωνία μαζί μας. Πολύ φοβάμαι ότι με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις στα Δωδεκάνησα δεν εκπληρώνεται αυτή η προϋπόθεση.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται η κυρία Υπουργός και ο κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων στα νησιά της Δωδεκανήσου και ποια είναι η θέση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας απέναντι σε αυτό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο