Στις καρδιές όλων των Δωδεκανησίων εορτάστηκε φέτος η επέτειος της Ενσωμάτωσης

Στις καρδιές όλων των Δωδεκανησίων εορτάστηκε  φέτος η επέτειος της Ενσωμάτωσης

Στις καρδιές όλων των Δωδεκανησίων εορτάστηκε φέτος η επέτειος της Ενσωμάτωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Ο πιο περίεργος και «βουβός εορτασμός» της Ενσωμάτωσης των νησιών μας με την Ελλάδα, θα είναι ο σημερινός. Η πιο λαμπρή εκδήλωση για τα Δωδεκάνησά μας, δυστυχώς δεν εορτάστηκε δημοσίως όπως θα επιθυμούσαμε, λόγω της γενικότερης συγκυρίας.

Δεν υπάρχει, όμως, Δωδεκανήσιος που να ζει σε οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο, που να μην θυμηθεί, σήμερα, τους αγώνες, τις ταλαιπωρίες, τις στερήσεις, τις διώξεις που έζησαν οι πρόγονοί μας για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι.
Ημέρα μνήμης, περισυλλογής κα προβληματισμού, επίσης, η σημερινή. Για όλα όσα συμβαίνουν γύρω και τριγύρω μας. Για όλα όσα βιώνουμε ως περιοχή και ως Έθνος.

Την ιστορία μας, χρειάζεται να μελετάμε και να διαβάζουμε πολύ συχνά. Γιατί από αυτήν μαθαίνουμε λάθη και παραλείψεις. Από την ιστορία διδασκόμαστε, επίσης, να μην φοβόμαστε να τα βάλουμε με εκείνους που νομίζουν ότι είναι δυνατοί και ισχυροί. Γιατί κανείς δεν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζει, μπροστά στην δύναμη και την αποφασιστικότητα του δίκαιου και του λαού.

Οι κάτοικοι αυτών των νησιών έχουν αποδείξει περίτρανα πριν από μερικές δεκαετίες, ότι κανείς δεν μπόρεσε να τους λυγίσει και να τους υποτάξει. Με όσους τρόπους και όσες μεθόδους κι αν επιλέξει.

Με την ίδια δύναμη οφείλουμε και σήμερα να στεκόμαστε μπροστά στις πολυπληθείς δοκιμασίες που βιώνουμε, σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Άλλος δρόμος πιο αποτελεσματικός για να απαλλαγούμε απ’ ό,τι μας βαραίνει, μας περιορίζει, μας μαυρίζει τις ψυχές και το μέλλον μας, δεν υπάρχει.
Μιχάλης Μαστής

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου