Εκπρόσωποι της Ροδιακής χειροτεχνίας κλήθηκαν σε έκθεση στο Παρίσι

Εκπρόσωποι της Ροδιακής χειροτεχνίας κλήθηκαν σε έκθεση στο Παρίσι

Εκπρόσωποι της Ροδιακής χειροτεχνίας κλήθηκαν σε έκθεση στο Παρίσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 9 Μαρτίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2973

AΠΕΚΛΕΙΣΘΗ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΝΙΣΥΡΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Κατά τηλεγράφημα εκ Νισύρου, λόγω της παρατεινομένης κακοκαιρίας, ο κ. Νομάρχης απεκλείσθη εκεί και θα παραμείνη καθ’ όλην την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ ο κ. Νομάρχης επεσκέφθη διαφόρους περιοχάς της νήσου όπου επεθεώρησεν εκτελούμενα έργα και συνεζήτησε μετά των κατοίκων επί τοπικών ζητημάτων. Ο κ. Νομάρχης συνειργάσθη επίσης μετά του Δημάρχου των κοινοταρχών και άλλων παραγόντων της Νισύρου, εξήτασε δέ άπαντα τα απασχολούντα τους κατοίκους προβλήματα.

ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΝΗΝ ΕΚΘΕΣΙΝ

Ως ανεκοινώθη αρμοδίως υπό του Ελληνικού Οργανισμού Χειροτεχνίας εκλήθησαν να παραστούν εις τα εγκαίνια του Οίκου Πρεντάν οι κ.κ. Χατζηκωνσταντής και Σταματάς, ως εκπρόσωποι των εις τον ανωτέρω οίκον εκτεθειμένων Δωδεκανησιακών προϊόντων. Ως εγνώσθη περαιτέρω, εις την εν λόγω έκθεσιν προβάλλεται η Ροδιακή Ταπητουργία του κ. Σταματά, τα επιτεύγματα του εργοστασίου αγγειοπλαστικής «Ίκαρος» του κ. Χατζηκωνσταντή και η Αρωματοποιΐα του κ. Πάχου. Ούτοι θα παραμείνουν εις την γαλλικήν πρωτεύουσαν επί 10 ημέρας από της 18ης τρέχοντος μηνός.

ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΝ ΚΗΠΟΝ

Ως ανεκοίνωσεν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης απεφασίσθη η δημιουργία Ζωολογικού κήπου εις το πάρκον «Ροδίνι» ο οποίος θα πλαισιωθή με διάφορα σπάνια είδη ζώων. Μεταξύ άλλων ο κήπος θα περιλαμβάνη αίγαγρον εκ Κρήτης, διάφορα κουνάβια και μεγάλην ποικιλίαν πτηνών. Διά του Ζωολογικού κήπου αφ’ ενός θα πλουτίζωνται αι γνώσεις των παιδιών της Ρόδου και αφ’ ετέρου θα έχουν οι ξένοι εις την διάθεσίν των εν ακόμη αξιοθέατον. Δέον να τονισθή ότι το σχέδιον δημιουργίας ζωολογικού κήπου είναι παλαιόν και ότι από μακρού υπήρχον διάφορα ζώα, αγορασθέντα παλαιότερον υπό του Δήμου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΩ ΗΛΙΕΥΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΟΣ

Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, παρά την παραλιακήν θέσιν Τραγανού Φαληρακίου, υπό οργάνων του σταθμού Χωροφυλακής Αφάντου, κατελήφθησαν επ’ αυτοφόρω, εντός λέμβου, αλιεύοντες παρανόμως διά δυναμίτιδος οι Ελευθέριος Τσουκάλης, ετών 37 και Γεώργιος Δανάς ετών 40. Οι εν λόγω συνελήφθησαν και απεστάλησαν μετά της κατ’ αυτών σχηματισθείσης δικογραφίας εις τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρόδου διά τα περαιτέρω.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΙΣ ΠΑΤΜΟΝ

ΠΑΤΜΟΣ (του ανταποκριτού μας).

Πλέον των 200 εκδρομέων εκ Παλαιάς Ελλάδος αναμένεται ότι θα φθάσουν εις Πάτμον κατά την διάρκειαν της Μεγάλης Εβδομάδος, προκειμένου να εορτάσουν επί της νήσου το Πάσχα και τας λοιπάς Αγίας ημέρας. Η κίνησις εκδρομέων εις Πάτμον κατά την Μεγάλην Εβδομάδα, οφείλεται εις το γεγονός ότι αι θρησκευτικαί εορταί λαμβάνουν χώραν με ιδιαιτέραν υποβλητικότητα εις την Ιεράν Μονήν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Εκδρομείς διά το Πάσχα αναμένονται επίσης εις την Πάτμον εκ Ρόδου και εκ των λοιπών νήσων του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΜΗΝΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ

ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας).

Ανηγγέλθη εις Κω ότι από του προσεχούς μηνός θα αρχίσουν οι κατάπλοι τουριστικών σκαφών με ξένους περιηγητάς, οι οποίοι θα επισκέπτωνται τα αξιοθέατα. Σχετικώς προστίθεται υπό των τουριστικών πρακτόρων της νήσου ότι η εφετεινή κίνησις ξένων επισκεπτών εις την Κω θα είναι ηυξημένη έναντι της περυσινής.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...