Έτοιμη η Ελλάδα για τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2021

Έτοιμη η Ελλάδα για τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2021

Έτοιμη η Ελλάδα για τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2021

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού η ΙΤΒ Berlin η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά και όχι με φυσική παρουσία λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 του μήνα και, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, η Ελλάδα θα είναι παρούσα με 250 συνεκθέτες, όταν μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσαν τους 90 στο ελληνικό περίπτερο.

Ειδικότερα το ελληνικό ψηφιακό περίπτερο του ΕΟΤ θα φιλοξενεί φέτος συνολικά 250 συνεκθέτες μεταξύ των οποίων και 50 ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στη γερμανική αγορά, 80 τουριστικά γραφεία - οργανωτές εκδηλώσεων, καθώς και 40 Περιφέρειες και Δήμους της χώρας ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Φραγκάκης, «είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτή την αποστολή της Ελλάδας στο διεθνές κοινό και πέραν της μεγάλης συμμετοχής των συνεκθετών, η Ελλάδα θα καινοτομήσει τόσο στο πεδίο της προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος όσο και στις δράσεις που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του ο ΕΟΤ για την ITB 2021».

Η συνεργασία ΕΟΤ-ΞΕΕ και τα διαδικτυακά επιχειρηματικά ραντεβού

Με τη συνεργασία του ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, στην ΙΤΒ 2021 θα παρουσιαστούν 60 ελληνικά Boutique Hotels ανά την Ελλάδα αλλά και 20 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα για τον τουρισμό, που πιστοποιούνται από το πρόγραμμα CapsuleT του ΞΕΕ και απευθύνονται τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και σε ταξιδιώτες καταναλωτές στον τόπο διακοπών τους.

Την ίδια στιγμή δεκάδες αναμένεται να είναι και τα ψηφιακά ραντεβού, που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, με διεθνείς οργανωτές ταξιδίων και γενικά με κάθε εμπλεκόμενο με την τουριστική βιομηχανία. Σημαντικά αναμένονται και τα ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού.

Με Live Chat τα επιχειρηματικά ραντεβού

Ο ΕΟΤ και οι συνεκθέτες του θα συναντήσουν φέτος τους πελάτες του ελληνικού τουρισμού σε ειδικό διαδικτυακό χώρο, που εξασφάλισε ο Οργανισμός για networking και συζητήσεις με τους χρήστες της πλατφόρμας της ΙΤΒ. H έκθεση του Βερολίνου έχει μακρά παράδοση στην παρουσίαση των τεχνολογικών εξελίξεων στον τουρισμό. Κάθε χρόνο διοργανώνονται ειδικά workshops όπου παρουσιάζονται καινοτόμα εργαλεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και εφαρμογές για τους τουρίστες καταναλωτές.

Υπέρμαχοι του πιστοποιητικού εμβολιασμού οι ξενοδόχοι

Παραμένοντας στα μηνύματα που θα εκπέμψει η Ελλάδα από την ΙΤΒ 2021, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τις εφετεινές ροές τουριστών, πάντα με υψηλά μέτρα προστασίας, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι.

Την ίδια στιγμή ο Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε υπέρμαχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού υπογραμμίζοντας, ότι «με τον τρόπο αυτό θα υποδεχτούμε κόσμο από παντού», αρκεί να έχει το εν λόγω πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ακόμα και τέστ ανίχνευσης κορωνοϊού (PCR-Rapid test κ.λπ.).

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού