Κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Ρόδου στο αυριανό συλλαλητήριο

Κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Ρόδου στο αυριανό συλλαλητήριο

Κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Ρόδου στο αυριανό συλλαλητήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή μαθητών Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή 5/3 οι μαθητές πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη για την ανταλλαγή πείρας, ιδεών και συλλογή των προβλημάτων σε κάθε σχολείο του νησιού μας, επίσης για το σχεδιασμό δράσης μπροστά στα πανελλαδικού εύρους συλλαλητήρια για τις 10 Μαρτίου, με τα σχολεία μας να είναι κλειστά ένα χρόνο.

Από την αρχή της πανδημίας οι μαθητές, συζητήσαμε συλλογικά, βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιστήκαμε έτσι ώστε να μπορούν τα σχολεία μας να μείνουν ανοιχτά και να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται προκειμένου να είμαστε ασφαλείς εμείς, οι καθηγητές και οι γονείς μας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο αλλά με το άνοιγμα του Τουρισμού στην περιοχή μας είδαμε τα λεγόμενα πρωτόκολλα να γίνονται κουρελόχαρτο.

Έναν χρόνο τώρα βλέπουμε τους γονείς μας να βιώνουν την τεράστια εντατικοποίηση στις δουλειές τους ή να παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με την αναστολή ή και ακόμα χειρότερα με κανένα εισόδημα, όλα αυτά συμβαίνουν στους γονείς, συγγενείς και φίλους μας που έχουν φτύσει αίμα στις σεζόν και όχι μόνο, το κράτος με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει μεριμνήσει καθόλου και κυνικά τα ρίχνει στην ατομική ευθύνη. Μαζί με αυτά είναι και το άνοιγμα-κλείσιμο των σχολείων κάνοντας λες και η μόρφωση μας είναι κάποιο παιχνιδάκι τους, ανοίγοντας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποφυγή της διασποράς του ιού και μετά κλείσιμο λόγω κρουσμάτων επειδή οι μαθητές είναι «ανεύθυνοι».

Λοιπόν, οι μαθητές, οι φοιτητές, γενικά η νεολαία δεν είναι ανεύθυνοι, αλλά είναι η πολιτική της κυβέρνησης που βλέπει την προστασία της υγείας μας σαν κόστος.

Οι μαθητές σε όλη τη χώρα να ακουστούν ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

1. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

2. ΠΑΓΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

3. ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΔΕ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Καλούμε όλους τους μαθητές, τα 5μελή, τα 15μελή να πάρουν απόφαση να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στις 10 Μαρτίου 16:30 στην πλατεία Κύπρου. Εμείς δείχνουμε την εναντίωση μας, πλάι στους φοιτητές, παλεύουμε για τα αυτονόητα, οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και κοινοί με όλη την εκπαιδευτικοί κοινότητα!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου