Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Ρόδου για τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Ρόδου για τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Ρόδου για τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 677 ΦΟΡΕΣ

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Ρόδου για την περίπτωση του εμβολιασμού και τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Η υπόθεση που θα διερευνήσει όλα τα δεδομένα, θα εξεταστεί από τους αρμόδιους λειτουργούς στους οποίους ανέθεσε την έρευνα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Ανάμεσα στα άλλα, θα εξεταστεί επίσης πώς έγινε η μετακίνηση του Περιφερειάρχη από την περιοχή της Καμείρου Σκάλας Ρόδου στη Χάλκη, ποιοι επέβαιναν στο σκάφος και πόσοι έκαναν το εμβόλιο στο νησί.

Επίσης, αναμένεται να παρθούν μαρτυρίες και καταθέσεις, όχι μόνο από τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και από άλλους κατοίκους του νησιού, καθώς επίσης και εκπροσώπους παρατάξεων και κομμάτων που κατήγγειλαν το γεγονός.
Σε πρώτη φάση, η έρευνα εκτιμάται ότι θα γίνει από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και θα εποπτεύεται από δικαστικό λειτουργό.

Η αντίδραση του Γιώργου Χατζημάρκου
Για την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, ανακοίνωση εξέδωσε και ο ίδιος ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας:
«Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη και όχι οι κατ’ εξακολούθηση συκοφάντες που αναζητούν οξυγόνο, όχι στην αλήθεια, αλλά στη λάσπη και στην παραποίηση.

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα για όλα τα πραγματικά γεγονότα και αυτό θα καταδειχθεί. Χαίρομαι που έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη γιατί όπου μιλά, το ψέμα σωπαίνει.
Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας και σε αντίθεση με αυτούς, τους κατ’ εξακολούθηση συκοφάντες, τη λάσπη την χρησιμοποιούμε μόνο για να χτίζουμε χρήσιμες υποδομές για τα νησιά μας».

Απάντηση του ΜέΡΑ 25 στον Περιφερειάρχη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα το ΜέΡΑ 25, απαντώντας στον Περιφερειάρχη σημειώνει:
«Κύριε Περιφερειάρχα εμείς μιλάμε με πολιτικά επιχειρήματα τη λάσπη επιτέλους να τη βάλετε στη γέφυρα της Κρεμαστής

Δεν μπορεί τελικά να αφουγκραστεί και κυρίως να κατανοήσει την αγωνία της κοινωνίας η Περιφερειακή αρχή ούτε… και με Εισαγγελική παρέμβαση.
Αντιθέτως, η διαταγή για έρευνα, έγινε αφορμή, για τον Περιφερειάρχη ώστε να απαντήσει υποτιμητικά, με το γνωστό λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μην έχοντας πολιτικά επιχειρήματα.

Στο ΜέΡΑ 25 δεν μας αγγίζουν τα «ευφυή» κείμενα της περιφερειακής αρχής, που στόχο έχουν την παραποίηση των λόγων, όσων ασκούν κριτική, προς τέρψιν του κοινού και των χειροκροτητών της, γιατί μιλάμε και απαντάμε πολιτικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε όμως τη λέξη που συνήθως χρησιμοποιεί η Περιφερειακή Αρχή θέλοντας να αφοπλίσει από επιχειρήματα όσους θεωρεί όχι συνομιλητές γιατί τέτοιους δεν θέλει να έχει, αλλά αντιπάλους. Θα τη χρησιμοποιήσουμε για να υπογραμμίσουμε τα ατοπήματα που έγιναν και έχουν εξοργίσει την κοινωνία που υποφέρει.
Είναι λοιπόν λάσπη, ο εκτός σειράς εμβολιασμός του Περιφερειάρχη στη Χάλκη ημέρα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου;

Είναι λάσπη το γεγονός ότι το όνομά του ήταν γραμμένο από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στη λίστα των προς εμβολιασμό ατόμων σύμφωνα με όσα δήλωσε η νοσηλεύτρια που υπηρετεί στο ιατρείο του νησιού σε κανάλι των Αθηνών, γεγονός που σημαίνει πως υπήρξε προγραμματισμός;

Είναι λάσπη ότι υπήρξαν μετέπειτα άλλα άτομα που θέλησαν να εμβολιαστούν αλλά δεν κατέστη δυνατό γιατί για αυτούς δεν… περίσσεψε δόση;
Είναι λάσπη ότι η μετάβαση του Περιφερειάρχη στη Χάλκη, έγινε με ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος, στη στιγμή που το ΦΕΚ 5255 της 28ης Νοεμβρίου 2020 στο άρθρο 5, κάνει λόγο για απαγόρευση του απόπλου πάσης φύσεως πλοιαρίων ενώ μέσω πανδημίας;

Είναι λάσπη ότι τον Περιφερειάρχη, συνόδευαν και άλλα άτομα που παρά τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας, αποβιβάστηκαν κανονικά από το φουσκωτό, χωρίς να τους σταματήσει κανείς;
Είναι λάσπη ότι εν μέσω πανδημίας, άνοιξε ταβέρνα που έδινε φαγητά take away για να γευματίσουν ο Περιφερειάρχης και η παρέα του;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που από την ημέρα του συμβάντος, το ΜέΡΑ 25, με ανακοινώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή θέτει επιτακτικά και ζητά απαντήσεις γιατί οι πολίτες αγωνιούν, για το πρόγραμμα εμβολιασμού που καθημερινά ακούν πως θα «τρέξει» ενώ σέρνεται και βλέπουν τους αρεστούς της κυβέρνησης, να τους ποδοπατούν για να προλάβουν να θωρακίσουν την υγεία τους.

Αυτούς τους πολίτες υπερασπιζόμαστε στο ΜέΡΑ 25 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσα μπάζα, λάσπες και άλλα υλικά οικοδομής χρειαστεί να υποστούμε.
Να λάμψει η αλήθεια.

Σε άλλη ανακοίνωσή του, το MέΡΑ 25 Δωδεκανήσου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις για τον εμβολιασμό εκτός σειράς του Περιφερειάρχη, έφεραν την παρέμβαση της Εισαγγελίας και επισημαίνει:

«Παρέμβαση της Εισαγγελίας σήμερα με διαταγή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη και την παράνομη μετακίνηση στη Χάλκη, με ιδιωτικό σκάφος και εντολή, στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, για εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Η εξέλιξη αυτή επήλθε, μετά την δημοσιοποίηση και ανάδειξη, της είδησης από τον “Sky Rodos” και τις συνεχείς παρεμβάσεις από το ΜέΡΑ 25 που επιτακτικά έθετε το θέμα με ανακοινώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή, αφουγκραζόμενο την αγανάκτηση και την αγωνία των πολιτών, που ακόμη περιμένουν τη σειρά τους να εμβολιαστούν. Αφουγκραζόμενο τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι συνεχώς ακούν ότι έρχεται η σειρά τους να εμβολιαστούν αλλά ακόμη είναι… στο περίμενε.

Η υγεία είναι ο τομέας που βάλλεται καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας, για τη διαχείριση της οποίας, η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Το ΜέΡΑ 25 δεν θα επιτρέψει φαινόμενα αυταρχισμού, ολιγωρίες, ανισότητες, αδικίες και διακρίσεις κατά των πολιτών, όχι στην υγεία, αλλά σε κανένα τομέα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Θα συνεχίσει να είναι στις επάλξεις και θα μάχεται για τα προβλήματα του κόσμου, που βαρέθηκε τις υποσχέσεις και ζητά λύσεις.
Το ΜέΡΑ 25 είναι και θα συνεχίσει να είναι η φωνή των πολιτών εντός και εκτός Βουλής, αξιωματικά».

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος
Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»- Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π. Ε. κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με ανακοίνωσή του επισημαίνει για το ίδιο θέμα:

«Η απελπισμένη επιχείρηση» Προστασία Χατζημαρκου «.... το παρέακι« με το ιδιωτικό σκάφος για ...την «πολιτική προστασία» της Χάλκης ...και ο εκτός σειράς εμβολιασμός»! Νέα προβλήματα μετά τον «εκτός σειράς εμβολιασμό» στη Χάλκη του Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου, άνοιξαν οι προκλητικές δηλώσεις έμμισθου συνεργάτη του και αφορούν την αυθημερόν μετακίνηση του στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος και παρέα εν μέσω περιοριστικών μέτρων covid/19 (Κυριακή 21.2.21) . Η απελπισμένη επιχείρηση «Προστασία Χατζημάρκου» και η προσπάθεια να σταματήσει η πολιτική κατρακύλα του Περιφερειάρχη με την επιστράτευση εμμίσθων για να απαντούν «αντ’ αυτού» τους οδήγησαν σε «αυτογκόλ»!

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο κ. Χατζημάρκος μπορεί να μετακινείται όπου και οπότε θέλει - παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid- γιατί είναι... «αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία»!
Αν ισχύει αυτό, γιατί σιωπούν στα παρακάτω:

1) Γιατί δεν πήγε με το πλοίο της γραμμής και χρησιμοποίησε ιδιωτικό σκάφος για να μεταβεί στη Χάλκη; Ποιο ήταν το έκτακτο γεγονός Πολιτικής Προστασίας στο νησί....; Θυμίζω ότι στον πανικό τους άλλα είπαν αρχικά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...!

2) Σε τι χρειάζονταν στο «υπηρεσιακό» ταξίδι η παρέα- εξωθεσμικών με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - με τους οποίους συνταξίδευε στο ιδιωτικό σκάφος και απόλαυσε και το γεύμα του στη Χάλκη; Μήπως βρήκαν μόνο του τον Περιφερειάρχη στους «πέντε δρόμους και στις μαύρες θάλασσες» και τον έβαλαν μαζί τους στο σκάφος;

3) Ποιο λιμεναρχείο έδωσε άδεια και για ποιο σημαντικό λόγο να γίνει αυτή η μετακίνηση με το «παρεάκι» στη Χάλκη εν μέσω Covid-19;
4) Τις ίδιες ημέρες η Κάλυμνος ήταν στο «κόκκινο» του χάρτη του covid/19. Γιατί δεν πήγε εκεί για τις αρμοδιότητες της «πολιτικής προστασίας»;

5) Πότε αφαίρεσε τις αρμοδιότητες «πολιτικής προστασίας» απο τον Χωρικό Αντιπεριφερειαρχη Δωδεκανήσου; Τον μετέτρεψε και επίσημα σε πολιτική «μαριονέτα»;
6) Γιατί δεν υπήρξε κάποιο Δελτίο Τύπου για τα θέματα «Πολιτικής Προστασίας» που απασχόλησαν τον κ. Περιφερειάρχη στη Χάλκη ενώ συνηθίζει με το παραμικρό να προβαίνει σε ανακοινώσεις;

Μετά τη σιωπή των κυβερνητικών βουλευτών της Περιφέρειάς μας και των κομματικών στελεχών της Ν.Δ., το «άδειασμά» από τον Άδωνι Γεωργιάδη, την κατακραυγή από Πανελλήνια και τοπικά ΜΜΕ, την καταδίκη του «εκτός σειράς εμβολιασμού» από τα πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, η επιστράτευση «μισθοφόρων-βολεμενων» με τα χρήματα του λαού μας στην Π.Ν.Α. τους εκθέτει, μεγαλώνει τα αδιέξοδα και ναυαγεί την επιχείρηση «Προστασία Χατζημάρκου»!

ΥΓ1. Οι πρακτικές και οι συμπεριφορές του κ. Χατζημάρκου και της παρέας του, τους οδηγούν σε βροντερό διαζύγιο με την πολύπαθη κοινωνία μας και η επιχείρηση «προστασία Χατζημάρκου» πάει για «φούντο»... Ας ειρωνευονται και ας υβριζουν όσους ασκούμε τεκμηριωμένη κριτική και καταθέτουμε προτάσεις αλλά ας... ακούσουν στις βόλτες τους το τραγούδι του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου «Προστάτης ο λαός»... Ίσως πάρουν και από εκεί τα μηνύματα...

ΥΓ.2 Τέλος, ας διαβάσουν το πρόσφατο άρθρο της «Καθημερινής» για τον εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων της Χάλκης ...Θα πάρουν και από εκεί «πίκρα»!

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»