Αυξημένα περιστατικά βίας και στη Ρόδο λόγω πανδημίας

Αυξημένα περιστατικά βίας και στη Ρόδο λόγω πανδημίας

Αυξημένα περιστατικά βίας και στη Ρόδο λόγω πανδημίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1653 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση στον αριθμό των περιστατικών βίας που καταγγέλθηκαν από συμπατριώτισσές μας όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, κατέγραψε το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών του δήμου Ρόδου, ενώ δυστυχώς η καταγραφή αφορούσε και περιστατικά βίας εναντίον παιδιών.

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας τη Δευτέρα 8 Μαρτίου η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα ισότητας Ευδοκία Πάττα- Αποστολίδη, αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται τόσο από το συμβουλευτικό κέντρο όσο και από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του δήμου λέγοντας τα εξής:

«Είναι δύο υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ όσον αφορά τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία μαζί με τα παιδιά τους ώστε να μιλήσουν και να πάρουν έναν διαφορετικό δρόμο στη ζωή τους.

Ο ξενώνας που μεταφέρθηκε πρόσφατα σε έναν νέο χώρο εντελώς διαφορετικό έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχουμε εκεί φιλοξενούμενες. Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί. Το συμβουλευτικό μας κέντρο έχει όλο το διάστημα της καραντίνας πολλά περιστατικά, είναι δυστυχώς αυξημένα, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Μιλώντας αναλυτικά για τις υπηρεσίες και τη βοήθεια που παρέχεται πρόσθεσε: «Το συμβουλευτικό κέντρο μπορεί να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να μην φοβούνται και να μην αισθάνονται ότι εκείνες φταίνε. Η βία σε όλη της τη μορφή δεν είναι προσωπική υπόθεση είναι μία υπόθεση που αφορά όλους.

Και πόσω μάλλον όταν σε αυτήν την οικογένεια υπάρχουν παιδιά. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτή τη βία θα είναι και αργότερα τα ίδια βίαια. Θα έχουν μάθει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να λύνουν τα προβλήματά τους και το φαινόμενο θα συνεχίζεται».

Μάλιστα κάλεσε όποια γυναίκα αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα να απευθύνεται στα τηλέφωνα 22410-67155 και 22410-67128 τα οποία αντιστοιχούν στο συμβουλευτικό κέντρο γυναικών που εδρεύει στους Αγίους Αποστόλους.

«Η βία υπήρχε πάντα. Τώρα λόγω των προβλημάτων και κυρίως των οικονομικών, το να μην μπορεί κάποιος να ξεφύγει και να βγει έξω τον οδηγεί να ξεσπά μέσα στην οικογένειά του. Πολλοί άνθρωποι μεγαλώνοντας νομίζουν ότι θα λύσουν τα προβλήματά τους με τη βία είτε είναι σωματική είτε λεκτική.

Το θέμα είναι να καταλάβουμε πότε μας ασκούν τη βία, να τη νιώσουμε και να μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό. Όταν κάποιος αναρωτιέται πού να πάει και ποιος να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν και όταν το οικογενειακό περιβάλλον δε βοηθά, να στηρίξει, η γυναίκα αισθάνεται μόνη της και λέει: «πού να πάω και πώς να ζήσω μόνη μου».

Εδώ ερχόμαστε εμείς. Το συμβουλευτικό κέντρο μπορεί να δώσει διέξοδο και στέγη και να βοηθήσει να βρεθεί δουλειά. Όταν μείνουν για ένα διάστημα οι γυναίκες στον ξενώνα έχουν δικαίωμα για 18 μήνες να τους πληρώνουμε τα ενοίκια ώστε να φτιάξουν ξανά τη δική τους ζωή» κατέληξε η κ. Πάττα προσθέτοντας ότι οι γυναίκες που δέχονται βία δεν απομακρύνονται από τα παιδιά τους. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι μέχρι 15 ετών τα παιδιά φιλοξενούνται μαζί με τις μαμάδες τους τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ, όπως υπογράμμισε, δυστυχώς είχαμε περιστατικά και σε βάρος παιδιών.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών