Αεροπλάνο επέστρεψε πίσω στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Αεροπλάνο επέστρεψε πίσω στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Αεροπλάνο επέστρεψε πίσω στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10505 ΦΟΡΕΣ

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν χθες το πρωί οι επιβάτες από το Ηράκλειο της Κρήτης με προορισμό τη Ρόδο, με αεροσκάφος της Sky Express.

Μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», κι ενώ βρισκόταν πάνω από την Κάρπαθο ο κυβερνήτης ανέφερε μηχανική βλάβη και κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει πίσω. Ειδικότερα, βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Γιάννης Ευαγγελάτος, που επέβαινε στην πτήση, έγραψε στο Facebook:

«Το πρωί πετούσα από Ηράκλειο για Ρόδο. Στα μέσα της διαδρομής ο πιλότος μας ανακοίνωσε με ταραγμένη φωνή ότι γυρίζουμε πίσω επειδή χάλασε το αεροπλάνο! Η ζωή είναι ένα δώρο του Θεού! Κάθε μέρα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας, που ποτέ κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει! Ας είμαστε ευγνώμονες για αυτό το δώρο, ας απολαμβάνουμε τη ζωή με όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες της, ας μην γκρινιάζουμε για ασήμαντα πράγματα κι ας έχουμε ελπίδα και πίστη στον Θεό και αγάπη στον Άνθρωπο!».

Επίσης απαντώντας στα εκατοντάδες σχόλια που δέχθηκε για το θέμα, ο κ. Ευαγγελάτος ανέφερε: «Είχε ομίχλη και κουνούσε αρκετά. Ακούγαμε κι ένα περίεργο θόρυβο. Ωστόσο, όπως μάθαμε αργότερα, υπήρξε μηχανική βλάβη».

Τέλος, μιλώντας στον “Sky Ρόδου” ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης τόνισε ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους συνομιλούσε με την Αθήνα «κι εμείς επειδή είχε προορισμό τη Ρόδο, βεβαιωθήκαμε ότι έφθασε και προσγειώθηκε καλά».

Σε επικοινωνία που είχε ο “Sky Ρόδου” με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Ευαγγελάτο, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην πτήση και στον Μανώλη Παπάζογλου είπε τα εξής:

-Τι ακριβώς συνέβη στην πτήση;

Η πτήση ήταν για τις 7 το πρωί. Ηράκλειο-Ρόδος με τη skyexpress. Φύγαμε κανονικά. Είχε ομίχλη και κάποιες αναταράξεις, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Μετά από 20-25 λεπτά ο πιλότος μας είπε «επιστρέφουμε στο Ηράκλειο γιατί έχουμε κάποιες ενδείξεις στο πιλοτήριο» και η αεροσυνοδός μάς είπε ότι κάποια βλάβη υπάρχει. Οι επιβάτες ήταν όλοι ψύχραιμοι, ήμασταν 10-11 άτομα.

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε όταν σας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι έχουμε κάποιες ενδείξεις και επιστρέφουμε Ηράκλειο;

Κοιτάξτε, ίσως λόγω επαγγέλματος, ίσως λόγω ιδιοσυγκρασίας, είμαι πάντα ψύχραιμος. Δεν θα μπορούσα να κάνω και κάτι άλλωστε… Άρχισα να διαβάζω τα έντυπα που υπάρχουν για τα σωσίβια κτλ τα οποία δεν διάβαζα ποτέ!

-Μιλήσατε καθόλου με τους υπόλοιπους επιβάτες;

Ακούγαμε και ένα θόρυβο και υπήρχαν κάποιες αναταράξεις, αυτό ήταν το χειρότερο, κοιταζόμασταν όλοι, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Δεν υπήρξε πανικός.

-Η προσγείωσή σας στο Ηράκλειο κύλησε ομαλά;

Ναι, σχετικά ομαλά. Στη συνέχεια το προσωπικό εδάφους μας ενημέρωσε ότι θα έρθει κάποιο άλλο αεροπλάνο να μας πάρει, γιατί αυτό είχε κάποια βλάβη.

-Αληθεύει ότι η εταιρεία έφερε άλλο αεροσκάφος για να σας μεταφέρει Ρόδο;

Ναι, κατά τις 11 πετάξαμε για Ρόδο με άλλο αεροσκάφος και με το ίδιο πλήρωμα. Αυτά συμβαίνουν στις πτήσεις. Ωστόσο, νομίζω ότι η εμπειρία του πιλότου έπαιξε ρόλο. Ίσως άλλος να το χειριζόταν διαφορετικά.

Διαβάστε ακόμη

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου