Σε νέα βάση η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου

Σε νέα βάση η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου

Σε νέα βάση η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 894 ΦΟΡΕΣ

Σε νέα βάση μπαίνει η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου, καθώς πέρα από το γεγονός ότι έχουν επιλυθεί σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά του, στο εξής θα υπάρχει σε μόνιμη βάση στις εγκαταστάσεις του κτηνίατρος για την κάλυψη των αναγκών των ζώων ενώ λαμβάνεται μέριμνα και για τα αδέσποτα ζώα που χρήζουν περίθαλψης.

Αναφερόμενη στις κινήσεις που έχουν γίνει προς αυτές τις κατευθύνσεις η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης Ευδοκία Πάττα –Αποστολίδη τόνισε ότι η νέα σύμβαση λειτουργίας του κυνοκομείου θα στηρίζεται πάνω σε μία άλλη βάση «γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα εκεί είναι πολλά και πρέπει να διευθετηθούν διαφορετικά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας αναλυτικά για τον σχεδιασμό που έγινε δήλωσε: «Πρόσφατα προσλάβαμε μία καινούρια κτηνίατρο η οποία θα έχει αποκλειστική ενασχόληση μέσα στο κυνοκομείο για να μπορέσουμε να διευθετήσουμε και το μητρώο των αδέσποτων ζώων που εισέρχονται σε αυτό και να έχει τον έλεγχο όλων των ζώων με τα εμβόλιά τους, τις θεραπείες τους και ό,τι χρειάζονται και φυσικά να μας συμβουλεύει και εμάς ως επιτροπή. Σε αυτή την επιτροπή θα είναι μέσα και εθελοντές οι οποίοι θα συνεργάζονται μαζί μας.

Λύσαμε πολλά θέματα που υπήρχαν όπως το θέμα της αποχέτευσης, της ύδρευσης και των σκουπιδιών. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΕΥΑΡ, τον κ. Μανέττα και τον κ. Υψηλάντη που μας βοήθησαν, όπως επίσης τον κ. Καμπούρη και την κ. Κιαχαγιά.

Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και με ένα οργανωμένο ιατρείο από μία ομάδα κτηνιάτρων και η σύμβαση θα βγει στον αέρα σύντομα για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά που αφορούν τα αδέσποτα ζώα. Θα ξέρουμε ότι ένα αδέσποτο ζώο, για παράδειγμα, που θα εντοπίζεται θα πηγαίνει στο γιατρό που θα έχουμε κάθε φορά το πρόγραμμά του ώστε να μπορεί να το περιθάλψει και να το φροντίσει».

25 νέες ταΐστρες για αδέσποτα
Σε ό,τι αφορά τις ταΐστρες και τις ποτίστρες για τα αδέσποτα η κ. Πάττα έκανε γνωστό ότι αυτό το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, αλλά μένει να μπουν ακόμα ορισμένες στη Λαχανιά και στο Παραδείσι αν και καθημερινά τα αιτήματα είναι πολλά.

«Μας ζήτησαν και από τις Καλυθιές, ενώ χρειάζονται ακόμα μία στον Μονόλιθο. Αυτό μας έχει εντυπωσιάσει. Έτσι θα πάρουμε επιπλέον 25 ταΐστρες και ποτίστρες για μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο το δέχτηκαν στα χωριά και πόσο οι εθελοντές βοήθησαν ώστε να στηθεί όλο αυτό γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν μπορεί να γίνει αυτό το εγχείρημα, όσον αφορά το γέμισμα, την καθαριότητα του χώρου και ό,τι άλλο χρειάζεται» δήλωσε.

Για το καταφύγιο των γάτων στους μύλους
Σε ερώτηση για το καταφύγιο των γάτων στους μύλους, έκανε γνωστό ότι πέρασε από την περιοχή η ίδια και έκανε αυτοψία στον χώρο εκείνο, λέγοντας τα εξής: «Πέρασα η ίδια προχθές και είδα το χώρο. Αυτή η κατάσταση που προϋπήρχε δεν υπάρχει πλέον και χάρηκα για αυτό. είδα εκεί την ταΐστρα μας και τα ζώα. Κάποιοι εθελοντές μου ζήτησαν την άδεια τότε με την κακοκαιρία και συμφωνήσαμε να βάλουν κάποιες κούτες με κουβέρτες για τις μέρες εκείνες.

Εμείς για να τοποθετήσουμε εκεί την ταΐστρα πήραμε την άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία υπό τον όρο ότι θα καθαριστεί ο χώρος καθώς δεν ήταν ευπρεπής όπως έπρεπε. Μάλιστα το είχε επισημάνει και το Λιμενικό Ταμείο ότι ο χώρος έπρεπε να καθαριστεί και να φύγουν οι πινακίδες κ.λπ.» ειδικά για το θέμα αυτό η κ. Πάττα υπογράμμισε ότι εθελοντές της έστειλαν ευχαριστήρια επιστολή που την υπέγραφαν γύρω στα 500 άτομα με την επισήμανση ότι θα ήθελαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, έκαναν πρόταση να αγοραστούν κάποια γατόσπιτα τα οποία θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές που θα υποδείξει ο δήμος ώστε να φιλοξενούν στις κακές καιρικές συνθήκες τα ζώα. Αυτό όπως είπε θα το προχωρήσει πολύ γρήγορα και σε άμεση συνεργασία μαζί τους.

Προσοχή και στα δεσποζόμενα ζώα!
Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της επιθετικής συμπεριφοράς από δεσποζόμενα ζώα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν επιτηρούν αλλά τα αφήνουν ελεύθερα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με πρόστιμα.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να τα φροντίζουν και να μην αφήνουν ανοιχτή την πόρτα τους, καθώς ειδικά όταν ζουν σε άσχημες συνθήκες επιτίθενται σε κόσμο και σε άλλα ζώα. Από εδώ και στο εξής προβλέπεται πρόστιμο για αυτό. Έτσι δεν πρέπει να αφήνουμε τα ζώα μας να κινούνται αδέσποτα από τη στιγμή που είναι στη δική μας ευθύνη.

Είχαμε περιστατικά και στα Κοσκινού και στα Κολύμπια και στην Ιαλυσό και στα Καλαβάρδα, έχουν γίνει πολλές καταγγελίες» δήλωσε η κ. Πάττα.

Ανακοίνωση δήμου
Σχετική ανακοίνωση όμως εξέδωσε και ο δήμος στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή την τελευταία αύξηση καταγγελιών για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς τα οποία αφήνονται ελεύθερα και/ή εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά σε τρίτους, η Δ/νση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου θα ήθελε να ενημερώσει και να πληροφορήσει σχετικά τους δημότες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο ιδιοκτήτης ζώων συντροφιάς υποχρεούται: α) να μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Σε περίπτωση παράλειψης τήρησης των κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου, ή πρόκληση ζημιάς από σκύλο, ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου από την ιδιοκτησία του κυρίου/κατόχου/συνοδού/φύλακα επιβάλλεται πρόστιμο από την Ελληνική Αστυνομία το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φιλόζωους συμπολίτες ότι η πιστή τήρηση της νομοθεσίας προστατεύει ανθρώπους και ζώα και να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία τους σε θέματα φροντίδας ζώων συντροφιάς».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας