Φυλάκιση 15 μηνών σε Ιρακινό που κατείχε 40 γραμμάρια χασίς

Φυλάκιση 15 μηνών σε Ιρακινό  που κατείχε 40 γραμμάρια χασίς

Φυλάκιση 15 μηνών σε Ιρακινό που κατείχε 40 γραμμάρια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 23χρονος αλλοδαπός από το Ιράκ που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί στη Λέρο τον Νοέμβριο του 2019, έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 40 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης διαμοιρασμένη σε 17 συσκευασίες.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Ζιώγα, αναγνώρισε στον 23χρονο αλλοδαπό το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Καθώς ο αλλοδαπός έχει εκτίσει την ποινή αυτή, καθώς μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε παραμείνει στη φυλακή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αλλοδαπός φέρεται να είχε μεταβεί στην Αθήνα στο τέλος Οκτωβρίου 2019 και εκεί να προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες τις οποίες και μετέφερε στις 3 Νοεμβρίου 2019 στη Λέρο με πλοίο της γραμμής. Την επόμενη ημέρα (4 Νοεμβρίου 2019) σε έλεγχο που έγινε στις 8.20 το βράδυ στον 23χρονο εντοπίστηκαν στην κατοχή του συνολικά 41, 36 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης χωρισμένη σε 17 συσκευασίες.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του αλλοδαπού που συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας