Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου από φοιτητές της Ρόδου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου από φοιτητές της Ρόδου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου από φοιτητές της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η επιτροπή αγώνα φοιτητών Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Με μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Κύπρου η συγκέντρωση πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα φοιτητών του νησιού αλλά και της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Ρόδου.

Στη συγκέντρωση, πέρα από φοιτητές και μαθητές, το παρόν έδωσε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Όπως ανέφεραν:

«Για άλλη μια φορά, και από νησί μας καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική που εδώ και έναν χρόνο κρατάει τα πανεπιστήμιά μας, τα σχολεία μας κλειστά και συνολικότερα τσακίζει τα δικαιώματά μας στη ζωή, στη μόρφωση και υγεία. Βροντοφωνάξαμε τα συνθήματά μας δηλώνοντας πως η Αστυνομία δεν έχει καμία θέση μέσα στις σχολές μας και τα 30 εκ. να αξιοποιηθούν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας και για την κάλυψη των αναγκών μας. Αποδεικνύουμε στη πράξη πως η καταστολή που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν μας τρομοκρατεί. Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας, συντονιζόμαστε, γινόμαστε περισσότεροι ώστε το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο να γίνει κουρελόχαρτο, να μπορέσουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές.»

Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Ρόδου τόνισε:

«Εμείς με την πείρα που αποκτήσαμε έναν χρόνο τώρα που παλεύουμε με κάθε μορφή για το άνοιγμα των σχολείων με ουσιαστικά μετρά για τη προστασία της υγείας μας καταλάβαμε πως μόνο με τον συλλογικό αγώνα και συζήτηση φέρνουμε την νίκη μας όλο και πιο κοντά. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μας βγάλει ανεύθυνους και παραπλανημένους μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο, γι’ αυτό και θα πέσουν στο κενό. Το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη μας επηρεάζει όλους, φοιτητές και μαθητές, γι’ αυτό ο αγώνας μας είναι κοινός.»


Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη