Συμβολική διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Συμβολική διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Συμβολική διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 775 ΦΟΡΕΣ

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Νότιας Ρόδου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν τα εξής:
«Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήσαμε μαζί με την Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Νότια Ρόδο, και η ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθειά μας, να αναδειχτούν και να ακουστούν ευρύτερα, οι τραγικές ελλείψεις των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας στη Νότια Ρόδο. Ελλείψεις που μέχρι σήμερα έχουν στοιχίσει τις ζωές συνανθρώπων μας, που αν υπήρχε στην περιοχή μας Κέντρο Υγείας και ΕΚΑΒ, θα είχαν σοβαρές πιθανότητες να σωθούν.

Μέχρι τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Νότια Ρόδο, είναι επείγον να στελεχωθεί το Π.Ι. Γενναδίου. Πρέπει η κυβέρνηση άμεσα και εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν, να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις στο Π.Ι. Γενναδίου ώστε να εξασφαλιστεί η εικοσιτετράωρη λειτουργία του, με ειδικευμένο γιατρό, νοσηλευτή, αγροτικό γιατρό και ΕΚΑΒ.
Από τη συζήτηση που είχαμε με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου, αναδείχτηκαν τα σοβαρά κενά προσωπικού που αντιμετωπίζει αυτή η πολύ σημαντική δομή πρωτοβάθμιας υγείας.

Δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό φύλαξης και συντήρησης. Επίσης υπάρχουν τρείς κενές θέσεις γιατρών γενικής ιατρικής και μια παιδιάτρου, ενώ δεν προβλέπονται στο οργανόγραμμα θέσεις καρδιολόγου και γυναικολόγου.
Παρά τα κενά προσωπικού όλοι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου κάνουν συγκινητική προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στις νέες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Είναι αξιοσημείωτο πως χωρίς να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με το αναγκαίο προσωπικό, έχουν κατορθώσει μέχρι και τις 8 Μαρτίου να εμβολιάσουν 900 συμπολίτες μας. Το υπουργείο υγείας οφείλει άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες να ενισχύσει με επιπλέον ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το κέντρο υγείας Αρχαγγέλου.

Στηρίζουμε τον πολύ σημαντικό αγώνα που δίνει η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, για πραγματική ισοτιμία, αναδεικνύοντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται χιλιάδες γυναίκες στην τουριστική βιομηχανία του νησιού μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανισοτιμίας, αποτελεί πως από την Αρχάγγελο μέχρι τη Νότια Ρόδο, δεν υπάρχει ούτε ένας γυναικολόγος σε δημόσια δομή υγείας.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενες γυναίκες εκτός από όλα τα άλλα βάρη που έχουν καθημερινά (οικογένεια, φροντίδα παιδιών κλπ), να αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα με προσωπικά τους έξοδα, για μια επίσκεψη σε γυναικολόγο.
Αυτή δυστυχώς είναι η επίσημη κρατική πολιτική για τη σκληρά εργαζόμενη γυναίκα.
Συνεχίζουμε πολύμορφα τον αγώνα μας για δημόσιες και δωρεάν δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο