Ο Γιάννης Μιναδάκης, ένας Καρπάθιος τοπικός ήρωας στη Βαλτιμόρη

Ο Γιάννης Μιναδάκης, ένας Καρπάθιος τοπικός ήρωας στη Βαλτιμόρη

Ο Γιάννης Μιναδάκης, ένας Καρπάθιος τοπικός ήρωας στη Βαλτιμόρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1510 ΦΟΡΕΣ

Ακόμα ένας Καρπάθιος που αξίζει να γράψουμε και να καμαρώσουμε τις πράξεις του! Ο Χρυσοβαλάντης -Γιάννης Μιναδάκης έχει καταγωγή από την Αρκάσα Καρπάθου και είναι από τα πρόσωπα που συμβολίζουν το φιλότιμο και την ελληνική λεβεντιά! Κι αυτό διότι ξεκίνησε μια εκστρατεία για να σώσει τα εστιατόρια και τα μπαρ της Βαλτιμόρης από το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ιστορία, όπως αναφέρει το hellenicnews.com, ξεκίνησε κάπως σαν ένα στοίχημα μεταξύ του ιδιοκτήτη του Baltimore Restaurant, του Jimmy’s Famous Seafood, του Γιάννη Μιναδάκη και του ιδιοκτήτη του ιστότοπου Barstool Sports, David Portnoy. Από εκεί φτάσαμε σε μια απίστευτη εκστρατεία crowdfunding με σκοπό να σωθούν τα εστιατόρια και τα μπαρ της Βαλτιμόρης. Το στοίχημα ήταν απλό: αν το Baltimore Ravens κέρδιζε εναντίον των Buffalo Bills στον NFL Divisional Round, τότε το Barstool Fund του David Portnoy, θα έσωζε ένα εστιατόριο της Βαλτιμόρης.

Το Barstool Fund, του David Portnoy, είχε ήδη συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τα εστιατόρια που δυσκολεύονται να επιβιώσουν και μάλιστα είχε συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό ποσό άνω των 22 εκατομμυρίων δολαρίων για να σώσει τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο με προβλήματα λόγω της πανδημίας. Οι εντυπωσιακές ικανότητες συγκέντρωσης χρημάτων του Barstool ενέπνευσαν τον Γιάννη για να ξεκινήσει τη δική του καμπάνια.

Ο Γιάννης Μιναδάκης ξεκίνησε μια σελίδα GoFundMe και εκεί μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Τα εστιατόρια της Βαλτιμόρης αργοπεθαίνουν λόγω της απαγόρευσης φαγητού στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τις πόρτες τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, του πλέι οφ και πολλών ακόμa εκδηλώσεων.

Πάνω από 20.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει την πηγή εισοδήματός τους ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης, και οι ειδικοί προβλέπουν ότι οπουδήποτε από το 40-70% των εγκαταστάσεων δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ανοίξουν ξανά“.

Το Famous Fund του Μιναδάκη πήρε τεράστια έκταση και έγινε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εμπίπτει στην ομπρέλα του Ravens kicker Matt Stover’s Player Philanthropy Fund και από τότε έχει συγκεντρώσει πάνω από 400.000 $. Σήμερα μια επιτροπή του οργανισμού εξετάζει τη λίστα των υποψήφιων επιχειρήσεων που δηλώνουν ότι έχουν ανάγκη.

Μόλις επιλεγεί μια επιχείρηση, διάφοροι αθλητές, τοπικοί ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί διασημότητες, πραγματοποιούν βιντεοκλήση στον επιχειρηματία και τον ενημερώνουν. Μέχρι στιγμής, πάνω από 20 επιχειρήσεις έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν λάβει οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των Shotti’s Point, Sliders Bar and Grill, The Urban Oyster, LaScala, Simply Marie’s και Vikki’s Fells Point.

Ο Χρυσοβαλάντης Γιάννης Μιναδάκης, είναι πια ένας τοπικός ήρωας! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Νικολάου της Βαλτιμόρης. Λίγα μίλια μακριά από την εκκλησία βρισκόταν το εστιατόριο που έχτισε ο πατέρας του, ο Τζίμι Μιναδάκης.

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η κινητήρια δύναμήη του, είπε ότι η ανατροφή του και η εκπαίδευσή του απέδωσαν την έμπνευσή του να δημιουργήσει το ταμείο. «Ο πατέρας μου ήρθε εδώ στις ΗΠΑ, κυριολεκτικά χωρίς τίποτα στην τσέπη του. Δεν ήξερε τη γλώσσα και η κοινότητα τον αγκάλιασε“.

Και για να παινέψουμε λίγο και την Κάρπαθο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Μιναδάκης δεν κρύβει την αγάπη και την αδυναμία του στον τόπο καταγωγής του, δηλαδή την Αρκάσα Καρπάθου!

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού