Διαμαρτυρία κατοίκου Προφύλιας για τα έργα στο Κοιμητήριο

Διαμαρτυρία κατοίκου Προφύλιας για τα έργα στο Κοιμητήριο

Διαμαρτυρία κατοίκου Προφύλιας για τα έργα στο Κοιμητήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1313 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με επιστολή του στη «Ροδιακή» κάτοικος της περιοχής Προφύλια Ρόδου, σχετικά με τα έργα που γίνονται στο κοιμητήριο του χωριού και της μεταφοράς παλαιών μνημάτων και οστών, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οικογενειών.

Στην επιστολή του, ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Είμαι γεννημένος και μεγαλωμένος στο χωριό Προφύλια. Όπως έχετε γράψει σε σχετικό άρθρο στο παρελθόν, ο ιερός Ναός μας χρονολογείται γύρω στο 1890. Τον τελευταίο καιρό, ο εφημέριος και το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας του χωριού, έχουν αποφασίσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη όλων των κατοίκων μαζί και της οικογένειάς μου, να μεταφέρουν τα μνήματα και τα οστά στο νέο νεκροταφείο.

Το ερώτημα είναι, γιατί να διαλύσουν και να καταστρέψουν ένα μνημείο 130 ετών, το οποίο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του; Όταν δεν υπάρχει χώρος, δημιουργούνται νέα κοιμητήρια και δεν καταστρέφονται τα προηγούμενα.

Στις 16/03/21, εργάτες της δημοτικής ενότητας Νότιας Ρόδου (χωρίς να είναι μαρμαράδες), διέλυσαν μνήματα και έβγαλαν οστά στην επιφάνεια. Εκτός του ότι ήταν μακάβριο το θέαμα, είναι και ασέβεια για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους.

Οι εργασίες τελικά διεκόπησαν όταν προσήλθε επί τόπου αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Ρόδου.

Υ.Γ.: Ακριβώς πίσω από το ιερό του ναού, υπήρχε τάφος στον οποίο ενταφιάζονταν όλοι όσοι διετέλεσαν εφημέριοι του ναού, ο οποίος και καταστράφηκε και μεταφέρθηκε στο νέο κοιμητήριο!».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου