«Από τις 15 Απριλίου, οι Ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο, αν έχουμε ανοιχτά μαγαζιά…»!

«Από τις 15 Απριλίου,  οι Ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο, αν έχουμε ανοιχτά μαγαζιά…»!

«Από τις 15 Απριλίου, οι Ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο, αν έχουμε ανοιχτά μαγαζιά…»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5515 ΦΟΡΕΣ

Η Γιολάντα Κάππα μιλάει για τα νέα δεδομένα και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας

Μπορεί να χάσαμε τους Ισραηλινούς του Εβραϊκού Πάσχα που δεν θα ήταν και λίγοι, αφού 5.000 θέσεις είχαν προγραμματιστεί για πτήσεις που θα γίνονταν από τις 23 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, αλλά έχει και συνέχεια.

Το Ισραήλ εμβολιασμένο αρκούντως, ανοίγει τα σύνορά του από αύριο Κυριακή 21 Μαρτίου και Θεού θέλοντος και πανδημίας επιτρέποντος, ξεκινάει πτήσεις για τη Ρόδο κάθε Πέμπτη και Κυριακή, από την Πέμπτη 15 Απριλίου! Με μία προϋπόθεση: ότι θα είμαστε ανοιχτοί!

Γιατί τι ζητούν οι Ισραηλινοί οι οποίοι παρεμπιπτόντως, εδώ και μία εβδομάδα ζουν στη χώρα τους σε συνθήκες κανονικότητας; Ζητούν ανοιχτά καταστήματα, κι εστιατόρια και μία σεζόν που δεν θ’ ανοίγει και θα κλείνει. Θα πάει μονορούφι, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου που εκείνοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν, μαζικά.

Η Γιολάντα Κάππα, υπεύθυνη του πρακτορείου “Kapco Travel Services L.T.D” που διακινεί τουρίστες από το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ είναι και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, σήμερα μιλάει για τις νέες προοπτικές από την ισραηλινή αγορά και δίνει μήνυμα αισιοδοξίας.

«To 2020 όλοι ελπίζαμε ότι η ισραηλινή αγορά θα είναι από τις πρώτες που θα ανοίξουν, μου λέει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά του μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον. Μετά όμως ξεκίνησε μία μεγάλη ροή τουριστών, με πάρα πολλές κρατήσεις, σε πολύ μικρό διάστημα.

Δηλαδή μέσα σε τρεις, με τέσσερις εβδομάδες του Σεπτεμβρίου ήρθαν 7.900 τουρίστες ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ενώ οι τουρίστες βρίσκονταν εδώ, προσπαθούσαν να παρατείνουν τη διαμονή τους και υπήρξαν και διαμονές που έφτασαν και τις 28 μέρες. Δεχτήκαμε μία μεγάλη πίεση τότε. Άλλωστε η Ρόδος για τους Ισραηλινούς είναι έρωτας».

Το 2019, πόσοι είχαν έρθει;
Στη Ρόδο είχαν έρθει 128.000 την περίοδο από το Εβραϊκό Πάσχα που το γιόρτασαν στις 19 Απριλίου μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη, του 2019. Από την καλή αυτή χρονιά μέχρι τη σεζόν του 2020 είχαμε μείωση των αφίξεων της τάξης του 93,5%.

Φέτος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι πτήσεις για Ρόδο θα ξεκινούσαν την προσεχή Τρίτη 23 Μαρτίου. Ωστόσο ακυρώθηκαν μέχρι τις 14 Απριλίου. Πάμε να δούμε, τι χάσαμε!
Πράγματι. Εμείς ως πρακτορείο, τους περιμέναμε από τις 25 Μαρτίου ενώ η πρώτη πτήση για το νησί ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Μαρτίου και οι πτήσεις θα συνεχίζονταν, λόγω του Εβραϊκού Πάσχα και θα έφταναν γύρω στις 4 Απριλίου. Μόνο το δικό μας πρακτορείο για τις μέρες αυτές είχε προγραμματίσει 1.500 θέσεις ενώ στο σύνολό τους οι προγραμματισμένες θέσεις ήταν πέντε χιλιάδες. Το Ισραήλ, ωστόσο ακύρωσε τις πτήσεις για Ρόδο μέχρι τις 14 Απριλίου και το δικό μας «βαθύ κόκκινο», έπαιξε τον ρόλο του. Από την άλλη, θα πρέπει να πούμε πως αν έρχονταν με «βαθύ κόκκινο», δεν θα έμεναν ικανοποιημένοι. Οι Ισραηλινοί θέτουν ως προϋπόθεση για να έρθουν, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Από προχθές το βράδυ (Πέμπτη) υπάρχουν νέα δεδομένα. Τι αποφάσεις πήρε η ισραηλινή κυβέρνηση για το άνοιγμα των συνόρων της και από πότε να περιμένουμε πτήσεις εμείς;
Ανοίγουν τα σύνορά τους από αύριο Κυριακή 21 Μαρτίου και διαφημίζουν ήδη ότι ξεκινούν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα και επομένως και για τη Ρόδο την Πέμπτη 15 Απριλίου. Το δικό μας πρακτορείο έχει προγραμματίσει να έχει το ίδιο πρόγραμμα με αυτό του 2019. Όπως ξέρετε οι Ισραηλινοί από την προηγούμενη εβδομάδα κιόλας έχουν μπει σ’ ένα καθεστώς σχεδόν κανονικότητας, με ανοιχτή εστίαση και λιανεμπόριο ενώ πάνω από το 50% του πληθυσμού έχει κάνει αυτή τη στιγμή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Οι εμβολιασμοί του υπολοίπου πληθυσμού, συνεχίζονται με τάχιστους ρυθμούς.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση, προ ημερών, του επικεφαλής της Pfizer ότι «ο Νετανιάχου του τηλεφωνούσε 30 φορές την ημέρα»! Τι προγράμματα υπάρχουν, λοιπόν, ποιες είναι οι μέρες των πτήσεων;
Είναι η Πέμπτη και η Κυριακή όπως ήταν πάντα και η καθεμία από τις μέρες αυτές περιλαμβάνει συνήθως τρεις πτήσεις. Επίσης για φέτος, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, έχει προγραμματιστεί η δρομολόγηση του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου “Odyssey of the Seas” της Royal Caribbean, χωρητικότητας 4.100 επιβατών το οποίο θα ξεκινάει από τη Χάιφα και θα κάνει Κύπρο-Ρόδο-Μύκονο-Σαντορίνη-Πειραιά. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά αυτή τη στιγμή.

Με τα τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ξεκαθαρίσει κάτι;
Αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι υπάρχουν τρεις τρόποι: η διεξαγωγή τεστ, το πιστοποιητικό ότι κάποιος έχει νοσήσει ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ποια είναι η αίσθησή σας, πώς θα πάει φέτος η ισραηλινή αγορά;
Σίγουρα καλύτερα από το πώς πήγε το 2020, που ήταν ανύπαρκτη. Είμαστε αισιόδοξοι, προσδοκούμε σε μία ατόφια σεζόν και μία σταθερότητα, όχι άνοιγμα και κλείσιμο, δηλαδή. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλά.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος