Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τα υπόγεια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τα υπόγεια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από τα υπόγεια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1577 ΦΟΡΕΣ

Μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία από τον μηχανολόγο Ιωάννη Δαμάσκο

Σε μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία που αφορά τους κινδύνους από τα νέα υπόγεια ηλεκτροφόρα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ προβαίνει με επιστολή του στη «Ροδιακή», ο κ. Ιωάννης Ν. Δαμάσκος, μηχανολόγος μεταλλειολόγος ΕΜΠ, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Στην επιστολή του ο κ. Δαμάσκος, αναφέρει επί του θέματος τα εξής:

«Αναφέρεται στην πατριωτική εφημερίδα «Η Ροδιακή» σοβαρή επικινδυνότητα διαχείρισης ασφάλειας υφιστάμενων εναέριων ηλεκτροφόρων καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ, εκ προσωπικής εμπειρίας (διπλής ηλεκτροπληξίας, Ιξιά, 19-03-21), και υπόγειων νέων δικτύων ΔΕΔΔΗΕ νήσου Ρόδου με διαρρήξεις στατικών στοιχείων ιδιωτικών αποδεκτών διά νέα υπόγεια ηλεκτροφόρα καλώδια δημιουργώντας κινδύνους.

Α) ηλεκτροπληξίας ανθρώπων από φθορές στους αγωγούς ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ηλεκτρικού ρεύματος δικτύου ΔΕΔΔΗΕ ακόμα και από το δίκτυο ύδρευσης διά των γειώσεων ηλεκτροφόρας κολώνας ΔΕΔΔΗΕ, μη στεγανού μετρητή ΔΕΔΔΗΕ, ιδιωτικής γείωσης, μεταλλικών σωλήνων, βρύσες, θερμοσίφωνο έστω και εάν είναι κομμένη η σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, όπως συνηθίζει η ΔΕΔΔΗΕ εκ της Οικονομικής Εξαθλίωσης, ελέω της Κρατικής Διαχείρισης, με παράλληλες τηλεφωνικές απειλητικές ενοχλήσεις.

Β) διά της κατασκευής νέων υπόγειων δικτύων ΔΕΔΔΗΕ πόλεως Ρόδου ΔΙΧΩΣ επίβλεψη (2018-2019) στη χάραξη και εκτέλεση εκσκαφών-διαρρήξεων ιδιωτικών οικοδομών από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ (συνυπευθυνότητα Περιφέρειας, ΕΣΠΑ, Υπ. Πολιτισμού Νεώτερα Μνημεία, Πολεοδομία Ρόδου, ΤΕΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΣΧΣ-εργολαβία υπόγειων δικτύων) δημιουργώντας ποικίλα επικίνδυνα στατικά προβλήματα λόγω βίαιων θραύσεων-διαρρήξεων με βαριές αερόσφυρες σε υπάρχουσες τοιχοποιίες, αυλές και σκελετούς οπλισμένου σκυροδέματος, όπως η νότια κολώνα, στην οδό Θεοτοκόπουλου 22 οικοδομικής αδείας 1967, με συνέπειες που θα εμφανισθούν στους επόμενους ΣΕΙΣΜΟΥΣ.

Αλληλογραφία με ΔΕΔΔΗΕ 2018-2019-2020 δείχνει ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ενώ ειδικά για το περιστατικό ηλεκτροπληξίας στις 19-03-2021 στην Ιξιά, η διαδιακσία τηλ. 11500 ΔΕΔΔΗΕ απέδειξε ΑΡΝΗΣΗ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Στο στατικό πρόβλημα ο ΔΕΔΔΗΕ και πάλι υπεκφεύγει της ευθύνης αποκατάστασης, γεγονότα που δείχνουν έλλειψη σοβαρής επίβλεψης διόρθωσης - αποφυγής επικίνδυνων προβλημάτων στο ηλεκτροφόρο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ με ενδεχόμενη βλάβη ανθρώπινης ζωής του ηλεκτροδοτούμενου πληθυσμού της Ρόδου.

Η αποκατάσταση (20-03-2021 φθαρμένων μη στεγανών καλωδίων ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ επί της κολώνας ΔΕΔΔΗΕ που προκάλεσε τη διπλή ηλεκτροπληξία μου από το δίκτυο ύδρευσης με κομμένη παροχή ρεύματος(!) έγινε από τους ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ Δωδεκανήσιους ντόπιους τεχνίτες ΔΕΔΔΗΕ που ανταποκρίθηκαν άμεσα εκτός της ΑΡΝΗΣΗΣ διαδικασίας 11500 ΔΕΔΔΗΕ, ενώ διαπιστώθηκε η διαρροή ρέυματος 220 βολτ επί του ΑΘΛΙΟΥ-ΜΗ ΣΤΕΓΑΝΟΥ μετρητή-κομμένου-τριφασικού ρεύματος (λεωφ. Ηρακλειδών 175β).

Η εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» καλείται κατά την κρίση και αποστολή της να δημοσιεύσει τα αναφερόμενα (επί σχετικών αποδεικτικών συνημμένων), ώστε να λάβουν γνώση της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ όλοι οι αποδέκτες ηλεκτροφόρων καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ διά να λάβουν τα δέοντα μέτρα προφύλαξης ακόμα και σε κομμένες συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και να ελέγξουν τυχόν στατικές φθορές που δημιούργησαν τα υπόγεια δίκτυα ΔΕΔΔΗΕ ΣΧΣ-εργολαβία με κίνδυνο ζημιών σε επόμενο ΣΕΙΣΜΟ.

Με την ευθύνη,
Ιωάννης Ν. Δαμάσκος, μηχ. μεταλλειολόγος ΕΜΠ (εκτός ΤΕΕ)».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο