Αίτημα παράτασης της ακαδημαϊκής ταυτότητας για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των φοιτητών/-τριών

Αίτημα παράτασης της ακαδημαϊκής ταυτότητας  για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των φοιτητών/-τριών

Αίτημα παράτασης της ακαδημαϊκής ταυτότητας για τις μετακινήσεις και τη σίτιση των φοιτητών/-τριών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφέρονται τα εξής:

«Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο πανδημίας και διαδοχικών lockdown και δεδομένης της νέας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η κατάσταση, την οποία βιώνει η πλειονότητα των λαϊκών οικογενειών, είναι πλέον ανυπόφορη.

Την ίδια ώρα όπου τα χρέη τρέχουν καθημερινά για τους/τις εργαζόμενους/-ες και τα παιδιά τους, πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αλλά και υποψήφιοι/-ες διδάκτορες αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τα εργαστηριακά μαθήματα, τις πρακτικές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρώσουν τις διπλωματικές εργασίες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι/-ες με τη λήξη της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας (φοιτητικό πάσο), και, συνεπώς, παύουν να απολαμβάνουν διευκολύνσεις όσον αφορά τη μετακίνηση και τη σίτισή τους.

Η περικοπή κατά 8% από τον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημίων για το 2021 και η διάθεση, ταυτόχρονα, 30 εκατ. ευρώ για μέσα αστυνόμευσης, καταστολής στα πανεπιστήμια δεν συντελούν στην στοχευμένη ενίσχυση των διδακτικών και εργαστηριακών υποδομών και της φοιτητικής μέριμνας.

Ως πανεπιστημιακοί/-ές δάσκαλοι/-ες, αναγνωρίζουμε τη συγκεκριμένη δυσκολία από πλευράς των νέων ανθρώπων που φοιτούν και εργάζονται στους χώρους μας και στεκόμαστε στο πλάι τους. Ως ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους και ζητάμε την άμεση παράταση της ακαδημαϊκής ταυτότητας στο σύνολο των φοιτητών/-τριών, και για όσο διάστημα χρειαστεί, ούτως ώστε να μπορούν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να ελαφρυνθούν από ορισμένα έξοδα της καθημερινότητάς τους».

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»