Κοινή απάντηση τοπικού συμβουλίου και εκκλησιαστικής επιτροπής για το κοιμητήριο στην Προφύλια

Κοινή απάντηση τοπικού συμβουλίου και εκκλησιαστικής επιτροπής για το κοιμητήριο στην Προφύλια

Κοινή απάντηση τοπικού συμβουλίου και εκκλησιαστικής επιτροπής για το κοιμητήριο στην Προφύλια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1528 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας που διατύπωσε πριν από μερικές ημέρες κάτοικος της περιοχής, αναφορικά με τα έργα που γίνονται στο κοιμητήριο της Προφύλιας, εξέδωσαν χθες από κοινού το τοπικό συμβούλιο και η εκκλησιαστική επιτροπή.

Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Το Τοπικό Συμβούλιο Δ.Δ. Προφύλιας και η εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου, αποφάσισε μετά από δημοσίευμα του κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνου να αποκαταστήσει την αλήθεια, με θέμα τη μεταφορά του παλιού νεκροταφείου.

Με απόφαση (αρ. απ. 32/1986) του κοινοτικού συμβούλιου Προφύλιας το 1986 ομόφωνα αποφασίστηκε και υπογράφηκε μεταξύ άλλων η μεταφορά παλαιού νεκροταφείου στο καινούργιο.

Υπάρχει αποδεικτικό δημοσίευσης απόφασης για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του έτους 1987, όπως και επικύρωση της απόφασης.

Οπότε το τοπικό συμβούλιο Προφύλιας με αρ. 1/2020 αποφάσισε εκ νέου να υλοποιήσει την παλαιότερη απόφαση για την εκταφή νεκρών από το παλαιό νεκροταφείο, κοινοποιώντας την προς τον αντιδήμαρχο Δ.Δ. Λινδίων και Νότιας Ρόδου κ. Νικόλαο Καραμαρίτη, στη διεύθυνση ληξιαρχείου και μητρώων Δήμου Ρόδου, καθώς και στην αρμόδια υπηρεσία κοιμητηρίων υπ’ όψιν κ. Μπακίρη Δέσποινας.

Στις 30/10/2020 στάλθηκαν ειδοποιητήρια στους έχοντες νεκρούς στο παλαιό νεκροταφείο να τους μεταφέρουν στο καινούργιο με τις εξής ημερομηνίες: 15/11/2020 έως 31/1/2021.

Κατόπιν όλων αυτών των εργασιών και από τη στιγμή που δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία κοιμητηρίων, η υπηρεσία του Δήμου και ο Δήμος Ρόδου αποφάσισε στις 17/3/2021 να υλοποιήσει την απόφαση του Τοπικού Συμβούλιου.

Η διαδικασία εκταφής και μεταφοράς των μνημάτων, έγινε από ειδικό μαρμαρά της Υπηρεσίας προς αποφυγήν καταστροφής των μνημάτων και με την επίβλεψη της προϊσταμένης, αρμόδιας για τα κοιμητήρια όλης της Ρόδου.

Η διαδικασία αυτή έγινε με σκοπό όσοι θέλουν να ξαναστήσουν τους τάφους των νεκρών τους να είναι αυτό εφικτό. Από τους 40 τάφους έμειναν οι 12 και η εικόνα ήταν ζοφερή, δεν τιμούσε την εκκλησία μας και την τοπική κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 2 τάφοι της ίδιας οικογενείας και όχι όλου του χωριού.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων όποιος από τους συγχωριανούς θελήσει να διαπιστώσει τη νομιμότητα των εγγράφων, μπορεί να προσφύγει στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, στο Τοπικό Συμβούλιο ή στην Αρμόδια Υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου Ρόδου.

Υ.Γ.: Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το Τοπικό Συμβούλιο και
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας