Ν. Φουτούλης: Η κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ με τα δωρεάν rapid test στα φαρμακεία

Ν. Φουτούλης: Η κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ με τα δωρεάν rapid test στα φαρμακεία

Ν. Φουτούλης: Η κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ με τα δωρεάν rapid test στα φαρμακεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 867 ΦΟΡΕΣ

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη χορήγηση των rapid test σε όλους τους πολίτες, τα οποία θα προμηθεύονται από το φαρμακείο της γειτονιάς τους.

Την αντίθεσή του ως προς την απόφαση αυτή του υπουργείου Υγείας, σε μία διαδικασία «άρπα-κόλλα», εξέφρασε μιλώντας στον “Sky Ρόδου” ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«H Κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ. Αν κάποιος θα βγαίνει θετικός στο τεστ, γιατί να το δηλώσει; Οι βασικότεροι λόγοι διαφωνίας μας είναι αν θα καταγράφονται τα τεστ και που θα απορρίπτονται, αφού θα πρέπει να πηγαίνουν σε ειδικούς κάδους. Θα έπρεπε να γίνει σωστά και όχι με τη λογική του «άρπα-κόλλα». Βγήκαν αναρμόδιοι υπουργοί και έκαναν δηλώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μπάχαλο. Το πρόβλημα των φαρμακοποιών δεν είναι η αμοιβή.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι βάλαμε πλάτη όπου χρειαζόταν. Και με την καταγραφή των ραντεβού για τους εμβολιασμούς και προσφερθήκαμε να κάνουμε δωρεάν τους εμβολιασμούς στον κόσμο. Σκέφθηκε κανείς τις ουρές που θα σχηματίζονται έξω από τα φαρμακεία ή τον κάθε ηλικιωμένο που δε θα ξέρει να κάνει μόνος το τεστ και θα ζητάει από τον φαρμακοποιό να το κάνει, με τον κίνδυνο να αντιμετωπίζει ο συνάδελφος το κάθε εν δυνάμει κρούσμα;

Δεν είναι σοβαρά και υπεύθυνα πράγματα αυτά. Επιπλέον θα υπάρχει και ένα κόστος για τον φαρμακοποιό, αφού σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση θα πρέπει να αλλάζει μάσκα, γάντια.

Όλοι να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά δε μπορεί να μετατοπίζεται η ευθύνη στον πολίτη που δε θα δηλώνει ότι είναι θετικός», σημείωσε καταλήγοντας.

Τέλος, επισήμανε ότι προχθές πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αποφασίσθηκε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας για να βρεθεί η χρυσή τομή στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών