Για κακοποίηση σκυλιού κατηγορούνται τρία άτομα

Για κακοποίηση σκυλιού κατηγορούνται τρία άτομα

Για κακοποίηση σκυλιού κατηγορούνται τρία άτομα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1171 ΦΟΡΕΣ

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη όταν ήταν στρατιώτες

Για κακοποίηση ζώου συντροφιάς σε φυλάκιο όπου υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία, κατηγορούνται τρία άτομα τα οποία «αποκαλύφθηκαν» μέσω των διαλόγων που αντάλλαξαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης!

Πρόκειται για έναν 29χρονο, έναν 27χρονο και έναν 30χρονο οι οποίοι στις αρχές Απριλίου θα βρεθούν για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων. Οι τρεις εμπλεκόμενοι τον Φεβρουάριο του 2018 δικάστηκαν (σε πρώτο βαθμό) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και το δικαστήριο επέβαλε στον 27χρονο και στον 30χρονο ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και στον 27χρονο στον οποίο και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας φυλάκιση 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ όλες οι ποινές αναστέλλονται επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» τα οποία και ενημερώθηκαν αναφορικά με αναρτήσεις που είχαν κάνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο οι τρεις κατηγορούμενοι και οι οποίες αφορούσαν τη θανάτωση ενός σκυλιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 13 Αυγούστου 2014 και ενώ υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία και βρίσκονταν για το λόγο αυτό σε φυλάκιο σε ορεινή περιοχή του νησιού μας, από κοινού κακοποίησαν τρία σκυλιά βασανίζοντας τα και θανάτωσαν ένα από αυτά, το οποίο ήταν το θηλυκό η μητέρα των άλλων δύο. Οι ίδιοι φέρονται στη συνέχεια να άνοιξαν λάκκο εντός του στρατοπέδου και να έθαψαν το σκοτωμένο σκυλί.

Πάντως ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν ότι αντίθετα με τις κατηγορίες, εκείνοι φρόντιζαν τα σκυλιά, ενώ για να ανοίξουν λάκκο και να τα θάψουν θα έπρεπε προηγουμένως να πάρουν σχετική άδεια. Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν πιστευτοί και κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν οι παραπάνω ποινές. Κατά της καταδικαστικής αυτής απόφασης, οι τρεις νεαροί άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 6 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων