Στο περιφερειακό συμβούλιο το πολυδύναμο ιατρείο Γενναδίου

Στο περιφερειακό συμβούλιο το πολυδύναμο ιατρείο Γενναδίου

Στο περιφερειακό συμβούλιο το πολυδύναμο ιατρείο Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Τη δημιουργία πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στη Νότια Ρόδο θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή του το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα έρχεται στο σώμα μετά από αίτημα της κοινότητας Γενναδίου η οποία το είχε συζητήσει και πάλι προ διμήνου στο πλαίσιο της συνεδρίασής της έχοντας τη στήριξη και των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.

Το συμβούλιο συντάσσεται μάλιστα με τη βούληση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου και ζητά για μία ακόμα φορά την εφαρμογή του σχετικού ΦΕΚ του 2009 σχετικά με την ίδρυση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου νότιας Ρόδου.

Μάλιστα σημειώνεται ότι το πρακτικό της συνεδρίασης εκείνης στάλθηκε μεταξύ άλλων και στην περιφέρεια προς ενημέρωση. Σε αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης, αναλύει και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επαναφέρει το θέμα και θα το επαναφέρει συνεχώς έως την ημέρα που θα εξαγγελθεί και υλοποιηθεί η κυβερνητική και πολιτική απόφαση του 2009!!!!

Ένα μικρό ιστορικό της όλης πορείας των θεμάτων υγείας των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, θα ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο έτσι ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι για τα θέματα υγείας και να υλοποιήσουν αυτό που αποφασίστηκε με το ΦΕΚ αρ. φύλλου 773/28-04-2009.

Η Νότια Ρόδος και τα δέκα της χωριά, απέχουν από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από εξήντα έως και εκατό χιλιόμετρα. Απέχει από το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου από είκοσι έως πενήντα χιλιόμετρα και τα χωριά μεταξύ τους απέχουν από το Γεννάδι από είκοσι έως και τριάντα χιλιόμετρα.
Η Νότια Ρόδος κατέχει το 1/3 του νησιού ως έκταση και ο πληθυσμός της υπερβαίνει το καλοκαίρι τους 20.000 κατοίκους.

Το χειμώνα οι πραγματικοί της κάτοικοι είναι πάντα από έξι-επτά χιλιάδες και αυτό αποδεικνύεται από τη λειτουργία του παιδικού σταθμού Ασκληπειού, νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου Γενναδίου όπου οι μαθητές υπερβαίνουν τους 550!

Άρα έχουμε να κάνουμε με νέους που ζουν και κατοικούν με τις οικογένειές τους στη Νότια Ρόδο και όχι με ένα γερασμένο πληθυσμό 3.000 κατοίκων. Σήμερα η κατάσταση είναι η εξής στο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας στο Γεννάδι: εάν το Υπουργείο διορίσει γιατρούς (αγροτικούς) και δεχθούν, έχουμε γιατρούς, εάν δεν αποδεχθούν, τότε ξεκινάνε τα προβλήματα με τις εφημερίες και τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου.

Στο Γεννάδι έρχεται και ο αγροτικός γιατρός της Απολακκιάς και της Κατταβιάς, όπου μαζί με τους αγροτικούς του Γενναδίου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εφημεριών on call (σε θέση ετοιμότητας).

Χωρίς όμως την ύπαρξη ενός γενικού γιατρού ή την ύπαρξη παιδίατρου ή την παρουσία νοσηλευτή-νοσηλεύτριας και χωρίς την παρουσία του ΕΚΑΒ, εάν κάτι δύσκολο παρουσιασθεί, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα το ΦΕΚ αρ. 773/28-04-2009 που προβλέπει τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου γιατί και εμείς είμαστε άνθρωποι και απαιτούμε από την πολιτεία το αγαθό της υγείας, με το εξής οργανόγραμμα, όπως αυτό αναφέρεται στο ως άνω ΦΕΚ:
1. Μία θέση Δ/ντή Γενικής Ιατρικής ή παθολογίας
2. Μία θέση επιμελητή της Γενικής Ιατρικής ή παθολογίας
3. Μία θέση επιμελητή Α΄ ή Β΄ παιδιατρικής
4. Μία θέση Τ.Ε. Νοσηλευτικής
5. Μία θέση Δ.Ε. Νοσηλευτικής
6. Δύο θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου
7. Μία θέση προσωπικού καθαριότητας.
Όπως λοιπόν σας εξήγησα, όλα είναι έτοιμα, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση και θέληση.

- Καλώ τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να κινηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση! Καλώ τους Βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου, να πιέσουν πολιτικά το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.
- Καλώ τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέγονται από τη Νότια Ρόδο, να ζητήσουν να αποφασιστεί η λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νότιας Ρόδου, από το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
- Ζητώ επίσης από τους κατοίκους να είναι έτοιμοι για αγώνες έως ότου υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Κλείνοντας καλώ το σώμα να αποφασίσει επί του θέματος. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζονται ομόφωνα τα παρακάτω:

Α) Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν έχει ώρες, μέρες και νύχτες. Δεν μπορούμε να είμαστε άρρωστοι μόνο εάν υπάρχουν γιατροί!

Β) Τα όποια μέτρα για αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές μικρής διάρκειας και συμβάσεων, είναι ημίμετρα!

Γ) Άμεση εφαρμογή του ΦΕΚ 9773 αρ. φύλλου 773 με ημερομηνία 28 Απριλίου 2009, για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ.

Δ) Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου να στηρίξει τις αποφάσεις μας. Εξουσιοδοτούμε τον Αντιδήμαρχο Νότιας Ρόδου κύριο Καραμαρίτη Νικόλαο για τη σχετική εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Ε) Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για στήριξη της απόφασής μας και λήψη της ίδιας απόφασης. Εξουσιοδοτείται ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Φιλήμονας Ζαννεττίδης για σχετική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΣΤ) Καλούμε τους πέντε Βουλευτές του Νομού να ενεργήσουν, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του ΦΕΚ 773/28-04-2009, κάνοντας τις σχετικές εισηγήσεις στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στην Κυβέρνηση.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί και να κοινοποιηθεί, στους παρακάτω αναφερόμενους:
α) Δήμαρχο Ρόδου, Δημοτικούς Συμβούλους
β) Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακούς Συμβούλους
γ) Βουλευτές Δωδεκανήσου
δ) Υπουργό Υγείας
ε) Υφυπουργό Υγείας
στ) Διοικητή Νοσοκομείου Ρόδου
ζ) Διευθυντή Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου
η) 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου
θ) Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη και τους συμμετέχοντες να αποφασίσουν σχετικά. Το Τοπικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση Αποφασίζει ομόφωνα:

Εγκρίνει το ανωτέρω θέμα που αφορά την υγεία των κατοίκων Νότιας Ρόδου καθώς και την άμεση εφαρμογή των αναφερομένων στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 773/28-04-2009, σχετικά με την ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νότιας Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών