Συζητείται την Τετάρτη η πρόταση της «Συμμαχίας» για τα rapid tests

Συζητείται την Τετάρτη η πρόταση  της «Συμμαχίας» για τα rapid tests

Συζητείται την Τετάρτη η πρόταση της «Συμμαχίας» για τα rapid tests

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Η πρόταση της παράταξης «Συμμαχία Nοτίου Αιγαίου» για την αγορά rapid tests που θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο όσων διέρχονται μέσα από τις πύλες εισόδου των νησιών μας θα συζητηθεί, στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη 31 του μήνα.

Πρόκειται για θέμα από αναβολή το οποίο θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Η παράταξη είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας, με σκοπό να δημιουργηθούν covid-free νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά η πρόταση της «Συμμαχίας» είχε ως εξής:
«Η υγειονομική κρίση που ταλανίζει τα νησιά μας, έχει δημιουργήσει αμφιβολία στους νησιώτες αλλά και δυσκολία στους διαχειριστές της κατάστασης. Αντιλαμβανόμενοι τις προσπάθειες που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές προκειμένου να καλυφθούν κενά υγειονομικού προσωπικού, υλικού, αλλά και ως προς τη διαχείριση της κρίσης.

Ειδικά στο τελευταίο σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως τις περισσότερες φορές υπάρχει σύμπνοια και σύγκλιση θέσεων, προκειμένου το κοινό καλό των νησιωτών να έρχεται μπροστά από μικροκομματικές συμπεριφορές ή προσωπικές βεντέτες.
Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας, προτείνεται η άμεση αγορά Rapid Tests σε ικανό αριθμό ούτως ώστε να μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός εισερχόμενων από τις πύλες εισόδου των νησιών μας.

Το μέτρο αυτό θα μπορέσει να δημιουργήσει μια συμπαγή εικόνα Covid-Free νησιών. Επιπλέον, αφενός δημιουργείται σημαντική βάση δεδομένων για να εξετάζει η επιτροπή των ειδικών σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πανδημίας και αφετέρου τα κρούσματα να απομονώνονται το συντομότερο.

Αντίστοιχο μέτρο προτείνουν ήδη πολλοί Δήμοι (όπως για παράδειγμα, ο Δήμος Μυκόνου μέσω του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά), όπως και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας). Ο Δήμος Μυκόνου μάλιστα, αναφέρει πως καλύπτει από ιδία έσοδα τα τεστ, εφόσον το ζήτημα είναι οικονομικό.
Η τουριστική σεζόν πλησιάζει και οφείλουμε να διατηρήσουμε την καλή φήμη των νησιών μας.

Η συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ πρέπει να ενταθεί, ενώ το ζήτημα κόστους πρέπει να εξεταστεί με στόχο το μακροπρόθεσμο μέλλον των νησιών».

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»