Συνελήφθη 24χρονος καταδικασθείς για αρπαγή τσάντας και κλοπή

Συνελήφθη 24χρονος καταδικασθείς για αρπαγή τσάντας και κλοπή

Συνελήφθη 24χρονος καταδικασθείς για αρπαγή τσάντας και κλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθη 24χρονος στη Ρόδο που έχει καταδικαστεί ερήμην για την αρπαγή τσάντας από μαθήτρια αλλά και την κλοπή τεσσάρων μοτοποδηλάτων από διάφορες περιοχές του νησιού μας.

Τον καταδικασθέντα εντόπισαν προχθές το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας ακόμα ομόφυλός του ηλικίας –σήμερα– 23 ετών όμως επειδή το αδίκημα διαπράχθηκε το 2016 και τότε ο τελευταίος ήταν ανήλικος, η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτόν για να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Τον Οκτώβριο του 2020 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εξέτασε την υπόθεση μόνο για τον 24χρονο ο οποίος αν και δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, δικάστηκε ωσεί παρών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την κατηγορία της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία και φυλάκιση δέκα μηνών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και δέκα μήνες φυλάκιση για την κλοπή κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης έξι ετών και δέκα μηνών.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον 24χρονο.
Καθώς η καταδικαστική απόφαση εκκρεμούσε σε βάρος του 24χρονου προχθές εντοπίστηκε, συνελήφθη και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των εμπλεκομένων, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα επί της οδού Εργάνης Αθηνάς όπου κινούνταν πεζή η 17χρονη – τότε- μαθήτρια.

Τότε την πλησίασαν οι δύο Ρομά οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν το σακίδιο που είχε στον ώμο της. Όταν η μαθήτρια δεν άφησε να της το πάρουν, οι δύο δράστες την χτύπησαν με τα χέρια τους στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που ανέλαβαν άμεσα τη διερεύνηση του περιστατικού κατάφεραν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν τους δράστες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την 17χρονη και εξεταζόμενοι παραδέχτηκαν την πράξη τους.

Επίσης στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι οι δράστες το τριήμερο από τις 4 έως 06.10.2016 αφαίρεσαν από διάφορες περιοχές της Ρόδου (από Κρεμαστή και την πόλη της Ρόδου), τέσσερα δίκυκλα (2 μοτοποδήλατα και 2 μοτοσικλέτες).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στην κα Ανακρίτρια Ρόδου όπου απολογήθηκαν για όσα τους καταλογίζονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκαν ελεύθεροι ο 23χρονος χωρίς όρους και ο 24χρονος με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών