Εικόνες σοκ από την επίθεση κάνε κόρσο σε μικρόσωμο σκυλάκι στη Σύμη

Εικόνες σοκ από την επίθεση κάνε κόρσο σε μικρόσωμο σκυλάκι στη Σύμη

Εικόνες σοκ από την επίθεση κάνε κόρσο σε μικρόσωμο σκυλάκι στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8382 ΦΟΡΕΣ

Ήταν το δεύτερο θύμα μέσα σε μία εβδομάδα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι σε γειτονιά της Σύμης από τη νέα επίθεση που έγινε χθες το πρωί από σκυλί ράτσας «κάνε κόρσο» σε μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο στα δόντια του!

Ήταν η δεύτερη επίθεση που έγινε μέσα σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας σε αντίστοιχο σκυλάκι, το οποίο μάλιστα βρίσκονταν στη γειτονιά.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» κάτοικοι του νησιού αλλά και μέλη της οικογένειας που έχασαν τα δύο μικρόσωμα σκυλάκια με τόσο μαρτυρικό τρόπο, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου δεκαήμερο, όταν στο νησί έφθασε μια αλλοδαπή γυναίκα, η οποία είχε στην κατοχή της το συγκεκριμένο σκυλί.

Παρά τις προειδοποιήσεις των κατοίκων στην ιδιοκτήτρια του σκύλου, το οποίο έδειξε τις επιθετικές του προθέσεις πολύ νωρίς, η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να του βάλει φίμωτρο όταν το έβγαζε για βόλτα από το σπίτι της!

Η πρώτη επίθεση και θανάτωση μικρού σκυλιού, έγινε την περασμένη Κυριακή 21 Μαρτίου. Αμέσως η ιδιοκτήτρια του μικρού σκυλιού που υπέστη σοκ, πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Σύμης και κατήγγειλε το περιστατικό. Η αστυνομία κίνησε αμέσως διαδικασία αυτοφώρου σε βάρος της αλλοδαπής ιδιοκτήτριας του κάνε κόρσο, αλλά λίγες ώρες αργότερα με εντολή του εισαγγελέα Ρόδου η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

Έξι ημέρες μετά και συγκεκριμένα χθες (27 Μαρτίου) ολόκληρη η γειτονιά στη Σύμη έγινε μάρτυρας του αποτρόπαιου αυτού περιστατικού, της δεύτερης επίθεσης σε βάρος άλλου μικρόσωμου σκυλιού της ίδιας οικογένειας(!) το οποίο κατασπάραξε μπροστά στα έντρομα μάτια των κατοίκων!

Μάλιστα η νέα επίθεση αποτυπώθηκε και σε ένα σοκαριστικό από κάθε άποψη βίντεο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στον Εισαγγελέα αλλά και σε κάθε Φιλοζωικό Σύλλογο της περιοχής και της χώρας μας. Παρά τη δεύτερη επίθεση από το ίδιο σκυλί, με εντολή της Εισαγγελίας Ρόδου η ιδιοκτήτρια του σκυλιού αφέθηκε εκ νέου ελεύθερη μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της δόθηκε προθεσμία να φύγει από το νησί της Σύμης μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Τρέμουμε για τις ζωές μας πλέον»
Μιλώντας χθες στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» η κόρη της γυναίκας που έχασε τα δύο σκυλάκια από την επίθεση του κάνε κόρσο σημείωσε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στα όσα συνέβησαν!

«Αν δει κανείς το βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι, θα καταλάβει. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει αυτό το άγριο ζώο και να πάρει από τα δόντια του το σκυλάκι μας! Πονέσαμε πολύ. Η ιδιοκτήτριά του στέκονταν σαν να ήταν στον δικό της κόσμο και δεν αντιδρούσε. Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νησί μας. Απίστευτες.

Φοβόμαστε πλέον για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς τους ίδιους. Ζητήσαμε το πιο απλό από την πρώτη επίθεση που έγινε: να του φορέσουν φίμωτρο αφού ήταν τόσο επιθετικό, όταν κυκλοφορεί στους δρόμους. Και δυστυχώς δεν το έκαναν! Και να το αποτέλεσμα!».

Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκαν αναλυτικά Φιλοζωικοί Σύλλογοι στη Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας ενώ κινήθηκε διαδικασία δικαστικών αγωγών σε βάρος κάθε υπευθύνου.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο