Ο τίτλος της «καθαρότερης πόλης» πρέπει να διατηρηθεί από τη Ρόδο

Ο τίτλος της «καθαρότερης πόλης» πρέπει να διατηρηθεί από τη Ρόδο

Ο τίτλος της «καθαρότερης πόλης» πρέπει να διατηρηθεί από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 30 Μαρτίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2990

Ενώ συνεχίζεται η «εβδομάς καθαριότητος»

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ο λαός της Ρόδου συνεχίζει την τοπικήν παράδοσιν

Με την διέλευσιν εκ των κεντρικωτέρων οδών της πόλεως, την παρελθούσαν Κυριακήν των νεοαγορασθέντων 10 αυτοκινήτων Καθαριότητος του Δήμου Ρόδου, ήρχισεν ενταύθα η «Εβδομάς Καθαριότητος», η οποία οργανώθη υπό της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής. Σκοπός της εν λόγω εβδομάδος, ως και της προηγουμένης, η οποία ήτο αφιερωμένη εις τον τουρισμόν, ήτο η προετοιμασία της Ρόδου εν όψει της αφίξεως επισκεπτών εκ Παλαιάς Ελλάδος και εκ του Εξωτερικού, οι οποίοι αναμένεται ότι θα φθάνουν αθρόως καθ’ όλον το προσεχές οκτάμηνον.

Το πρόγραμμα της «Εβδομάδος Καθαριότητος» περιλαμβάνει ελέγχους υπό αστυνομικών οργάνων εις όλους τους δημοσίους χώρους, παροχήν οδηγιών προς τους πολίτας διά παντός προσφόρου μέσου, συστάσεις προς τους υπευθύνους οχημάτων διά την διατήρησιν αμέμπτου καθαριότητος, αιφνιδιαστικάς επιθεωρήσεις εις σταθμούς αυτοκινήτων και αλλού και προτροπάς προς το κοινόν όπως μη απορρίπτη άχρηστα αντικείμενα εις τας οδούς.
Σχετικώς προς τα πρώτα αποτελέσματα της προσπαθείας, ανεκοινώθη εκ της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής ότι ταύτα είναι ικανοποιητικά και υπεγραμμίσθη ότι ο λαός της Ρόδου συμπαρεστάθη με κατανόησιν, συνεχίζων ούτω την παράδοσιν του τόπου.

Εξ άλλου, εκπρόσωπος του Δήμου ομιλούν σχετικώς ετόνισεν ότι ο Δήμος επιθυμεί να συνεχίση την παράδοσιν της απαστραπούσης καθαριότητος ενταύθα, ούτως ώστε να δικαιωθή δι’ άλλην μίαν φοράν εφέτος ο τίτλος της Ρόδου ως της καθαροτέρας πόλεως της Χώρας, ο οποίος απενεμήθη παλαιότερον τόσον υπό διακεκριμμένων προσωπικοτήτων, όσον και υπό απλών τουριστών.

ΕΡΡΥΘΜΙΣΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤ. ΕΙΔΩΝ
Κατόπιν αποφάσεως του Νομάρχου, καθωρίσθησαν αι ώραι ανοίγματος και κλεισίματος των τουριστικών καταστημάτων της πόλεως Ρόδου, ως ακολούθως:
Α) Καθ’ όλας τας εργασίμους ημέρας από 8-1 και 2-10 μ.μ.
Κατά τας Κυριακάς και κατά τας προς αυτών καθιερωμένας ως ημέρας ολοκληρωτικής αργίας από 10-1 μ.μ.
Απαγορεύεται πάντως η απασχόλησις του προσωπικού των εν λόγω καταστημάτων, πέραν των δι’ αποφάσεως καθοριζομένων εκάστοτε χρονικών ορίων εργασίας όλων εν γένει των εμπορικών καταστημάτων.
Πάσα προγενεστέα απόφασις, ορίζουσα άλλως καταργείται.

ΜΑΤΑΙΟΥΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΩΜΗΛΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΛΗΨΙΝ ΦΥΛΛΟΞΗΡΑΣ
Πληροφορούμεθα ότι η προαγγελθείσα διάθεσις 30 τόννων γεωμήλων εις Ρόδον εκ της εισαχθείσης διά λογαριασμόν του Δημοσίου ποσότητος, ματαιούται λόγω του ότι η νήσος αύτη συμπεριλαμβάνεται εις τας περιοχάς όπου απαγορεύεται εκ των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας η μεταφορά γεωμήλων προς πρόληψιν διαδόσεως της φυλλοξήρας.

ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΟΚΤΩ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΙ’ ΕΛΛΕΙΨΙΝ ΔΟΧΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου, κατ’ αυτάς υπεβλήθησαν 8 μηνύσεις, εναντίον καταστηματαρχών και ιδιοκτητών οικιών, οίτινες εστερούντο δοχείων απορριμμάτων.
Περαιτέρω εγνώσθη ότι το μέτρον τούτο θα εφαρμοσθή αυστηρώτερα εις το μέλλον.
Εν τω μεταξύ, επ’ ευκαιρία του γεγονότος τούτου εγνωστοποιήθη ότι παρά του Δήμου Ροδίων διατίθενται δοχεία απορριμμάτων μετά καλύμματος, κατάλληλα διά καταστήματα και οικίας.

ΕΠΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Χθές την πρωΐαν κατέπλευσεν εις τα ροδιακά ύδατα το Ρωσικόν τουριστικόν ατμόπλοιον «Πομπιέτα» με υπερτριακοσίους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου. Χθές επίσης κατέπλευσε με ξένους το «Αιγαίον».

Εξ άλλου από της αύριον μέχρι και της Κυριακής θα καταπλεύσουν 7 τουριστικά ατμόπλοια, ήτοι αύριον τα «Σεμίραμις» και «Μέτεορ», το Σάββατον το «Γιουγκοσλάβια» και την Κυριακήν τα «Στέλλα Μάρις», «Βίλντ Οράν», «Εσπέρια» και «Μεντιτερράνεαν», διά των οποίων θα επισκεφθούν την νήσον πέραν των 2.000 περιηγητών.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...