Συνάντηση Μαρκόπουλου-Εγγλέζου για το «πείραμα» με τους Ολλανδούς

Συνάντηση Μαρκόπουλου-Εγγλέζου  για το «πείραμα» με τους Ολλανδούς

Συνάντηση Μαρκόπουλου-Εγγλέζου για το «πείραμα» με τους Ολλανδούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 665 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου η συνάντηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Εγγλέζου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο, για να συζητηθεί ο τρόπος εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ξενοδοχείο το οποίο θα συμμετέχει στο «πείραμα» με τους Ολλανδούς τουρίστες που θα έρθουν στη Ρόδο, για διακοπές στις 12 του μήνα.

Κατά τη συζήτηση θα διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα απασχολούνται οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς υπάρχουν διάφορες πληροφορίες οι οποίες προκάλεσαν ανησυχία και προβληματισμό.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη κάνει πρόσληψη και εργάζονται, καθώς στο ίδιο ξενοδοχείο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες περίπου 200 άτομα αθλητές ποδηλάτες που έχουν έρθει στο νησί μας για να πάρουν μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες.
Πάντως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που θα μείνουν μέσα στο ξενοδοχείο θα είναι αυτοί που θα έρθουν από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της περιοχής μας.

Αυτό θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης σήμερα.
Ο κ. Εγγλέζος θα ζητήσει να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων, η ασφάλειά τους και να τηρηθούν όλα τα εργασιακά πρωτόκολλα που ισχύουν.
Σε ό,τι αφορά τους 187 τουρίστες που έρχονται από την Ολλανδία για το «πείραμα» της Ρόδου υπογραμμίζεται ότι θα έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ και υπό αυτή την προϋπόθεση θα μπουν στο ξενοδοχείο.

Για μία ακόμα φορά τονίζει ότι όλοι επιθυμούν να ανοίξει η σεζόν να δουλέψουν οι εργαζόμενοι, αλλά να ανοίξει με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ασφάλεια των εργαζομένων, κάτι το οποίο το Εργατικό Κέντρο Ρόδου θα περιφρουρήσει και θα ελέγχει.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια