Στην ανακρίτρια τρεις τσιγγάνοι για πυροβολισμούς στον καταυλισμό

Στην ανακρίτρια τρεις τσιγγάνοι  για πυροβολισμούς στον καταυλισμό

Στην ανακρίτρια τρεις τσιγγάνοι για πυροβολισμούς στον καταυλισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 746 ΦΟΡΕΣ

Kατηγορούνται ότι τραυμάτισαν 13 άτομα αλλά ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με το περιστατικό

Εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου έδωσαν χθες τρεις άνδρες Ρομά, για τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» το καλοκαίρι του 2018 στον καταυλισμό τους στο Καρακόνερο και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άτομα.

Τους τρεις άνδρες ηλικίας σήμερα 20, 23 και 40 ετών αντίστοιχα, βαραίνει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και χθες συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Άκη Δημητριάδη βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με το περιστατικό αυτό.

Υπενθυμίζεται πως και τον Αύγουστο του 2018 κατά την προσαγωγή του ο 20χρονος, ο οποίος ήταν και ο μόνος που είχε συλληφθεί από τους εμπλεκόμενους, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και πάλι είχε δηλώσει άρνηση για τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είχε ισχυριστεί στον εισαγγελέα ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται αλλά ούτε και με το επεισόδιο καθώς ο ίδιος δεν κρατούσε όπλο, ούτε πυροβόλησε.

Ο – τότε- ανήλικος είχε ισχυριστεί πως όλα έγιναν για τα μάτια μίας νεαρής ομόφυλής του, συγγενείς της οποίας νωρίτερα είχαν διαπληκτιστεί μαζί τους. Λόγω του επεισοδίου πήγε μαζί με τους άλλους δύο ομόφυλούς του στον καταυλισμό για να δει αν όλα είναι εντάξει. Ο 20χρονος είχε δηλώσει επίσης πως δεν γνώριζε ούτε για το αν υπήρχαν όπλα, αλλά ούτε και για το τι επρόκειτο να γίνει.
Τελικά ο 20χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου είχε παραγγελθεί η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την υπόθεση.

Το περιστατικό
Συνολικά δεκατρία άτομα μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018 στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τραυματισμένοι από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας!

Το περιστατικό που θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία, σημειώθηκε για τα μάτια μιας... τσιγγανοπούλας, γεγονός που έφερε αντιμέτωπες δύο οικογένειες.
Τις διαφορές αυτές φέρεται ότι ανέλαβε να «λύσει» με κυνηγετική καραμπίνα, ομάδα τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων κι ο – τότε- 17χρονος.

Τα άτομα (ΡΟΜΑ) που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν λίγο μετά τις 12 έξω από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο και άνοιξαν «πυρ». Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με τους τραυματισμένους να ουρλιάζουν κι άλλους να καλούν σε βοήθεια.

Από τα σκάγια τραυματίστηκαν 13 συνολικά άτομα. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
Οι 6 από αυτούς αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες και οι 7 νοσηλεύτηκαν για προληπτικούς κυρίως λόγους. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό στη συνέχεια καταφέρνοντας να εντοπίσει και να περάσει χειροπέδες στον – τότε- 17χρονο (σήμερα 20χρονο). Αναζητούνταν δύο ακόμα άτομα (ο 23χρονος και ο 40χρονος), που φέρονταν να εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, αναζητούνταν δύο ακόμα άτομα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της οπλοχρησίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η αστυνομία κατέσχεσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, ενώ κλιμακώθηκαν οι έρευνες για την σύλληψη των δύο ατόμων και τη παραπομπή τους στον Εισαγγελέα Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη