Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 34χρονος Συμιακός για τον εκφοβισμό

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 34χρονος Συμιακός για τον εκφοβισμό

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 34χρονος Συμιακός για τον εκφοβισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1210 ΦΟΡΕΣ

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο 34χρονος από τη Σύμη που καταγγέλλει ότι υφίσταται πολύ συχνά εκφοβισμό από ομάδες νεαρών παιδιών.

Το θέμα το είχε δημοσιοποιήσει «Η Ροδιακή» μετά από επιστολή που έστειλε ο 34χρονος, ο οποίος πλέον με τη βοήθεια και συντοπιτών του έχει καταφύγει σε νομικά μέσα για την προστασία του.

Πιο συγκεκριμένα, χθες διά των δικηγόρων κ.κ. Γιώργου Κυπραίου και Σοφίας Μαραβέλια κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατά των νεαρών παιδιών αλλά και των γονέων τους, που τον παρενοχλούν και τον εκφοβίζουν. Με την αίτηση αυτή ο 34χρονος ζητάει από το δικαστήριο να εκδώσει και προσωρινή απόφαση με την οποία «να υποχρεωθεί καθένας των καθ' ων η αίτηση, έως την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου και για τη ρύθμιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τις συνεχείς και παράνομες προσβολές της προσωπικότητάς του εκ μέρους τους, να παύσουν να προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητά του και ειδικότερα:

i) να τον εξυβρίζουν λόγω ή έργω,
ii) να του προκαλούν φόβο και ανησυχία με απειλή ή χρήση βίας ή άλλης παράνομης πράξης,
iii) να τον παρακολουθούν και να εμποδίζουν την ελεύθερη κίνησή του στην κατοικία του και σε δημόσιους χώρους,

iv) να παραβιάζουν το άσυλο της κατοικίας του και το απόρρητο της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής του, v) να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του διαδίδοντας βλαπτικούς της τιμής και της υπόληψης του ψευδείς ισχυρισμούς ενώπιον τρίτων, και vi) να τον πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων».

Αξίζει δε να σημειωθεί πως με την κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο 34χρονος ζητάει επίσης «να απειληθεί εναντίον καθένα των καθ' ων η αίτηση χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ υπέρ του και προσωπική κράτησή τους έως ένα (1) έτος για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης που θα εκδώσει το Δικαστήριο, να επιβληθεί σ' καθένα από αυτούς να του καταβάλουν, ως εγγύηση για την παράλειψη καθεμίας από τις προαναφερόμενες παράνομες πράξεις τους, το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και να υποχρεωθούν να καταβάλουν τη δικαστική του δαπάνη σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα περί δικηγόρων».

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του προς τη «Ροδιακή» ο 34χρονος σχετικά με τον εκφοβισμό που βιώνει από ομάδα νεαρών στη Σύμη, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «...Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου, όμως, είναι το μπούλινγκ που δέχομαι από μία παρέα εφήβων που δρα ανενόχλητη και χωρίς κανέναν έλεγχο από τους γονείς τους.

Μου τηλεφωνούν όλες τις ώρες της ημέρας και μου κάνουν φάρσες, με κυνηγούν, με κοροϊδεύουν, μου πετούν πέτρες. Δε με αφήνουν ήσυχο. Έχω απευθυνθεί στον Δήμο, στην κοινωνική λειτουργό και στην Αστυνομία χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εγώ δεν ενοχλώ κανέναν. Προσπαθώ να βγάλω μεροκάματο κουβαλώντας πράγματα. Ζω με τη σακατεμένη μητέρα μου σε ένα σπίτι γεμάτο υγρασία και το μόνο που ζητάω είναι να με αφήσουν ήσυχο».

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια