Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Ρόδο το ξενοδοχείο «Μπελβεντέρε» των αδελφών Φώκιαλη

Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Ρόδο το ξενοδοχείο «Μπελβεντέρε» των αδελφών Φώκιαλη

Ξεκίνησε να λειτουργεί στη Ρόδο το ξενοδοχείο «Μπελβεντέρε» των αδελφών Φώκιαλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 705 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 2 Απριλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2993

Εις τα πλαίσια της ιδέας της Πανευρώπης

ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΔΕΛΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΣ

Η σημερινή τελετή εις την χρυσήν αίθουσαν του θρόνου - «Το Ήχος και Φως»

Από της μεσημβρίας σήμερον η πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου Ρόδος και η Γαλλική πόλις Κόνς θα είναι συναδελφωμένοι και θα αναπτύσσουν σχέσεις ως δίδυμοι αδελφαί, επί διαφόρων θεμάτων κοινού ή ειδικού δι’ εκάστην ενδιαφέροντος. Η επίσημος σχετική τελετή θα γίνη εις την «χρυσήν αίθουσαν του θρόνου» του Νομαρχιακού μεγάρου την 12ην μεσημβρινήν ακριβώς, παρουσία όλων των αρχών της Δωδεκανήσου, των βουλευτών του Ομίλου Γαλλοελληνικής φιλίας, των Δημάρχων της Κόνς και της Τουλούζης, αντιπροσώπου της Γαλλικής πρεσβείας Αθηνών και άλλων Γάλλων επισκεπτών. Μεταξύ άλλων, κατά την τελετήν αυτήν ο Δήμαρχος της Κόνς κ. Γκιλμπώ και ο Δήμαρχος της Ρόδου κ. Πετρίδης, θα ανταλλάξουν πολυτελή εμβλήματα των πόλεων.

Η τελετή συναδελφώσεως της Ρόδου και της Κόνς, η οποία αποβλέπει εις την ανάπτυξιν δεσμών φιλικών, μορφωτικών, τουριστικών και καλλιτεχνικών, θα υπογραμμισθή από την πρεμιέραν του θεάματος «Ήχος και Φως» της Ρόδου, το οποίον εδημιουργήθη χάρις εις πρωτοβουλίαν της Κυβερνήσεως και του Γάλλου πρίγκηπος Ντεμπρόϊγ. Τόσον δέ η διδυμοποίησις, όσον και το περιεχόμενον του θεάματος, έχουν τον χαρακτήρα εκδηλώσεων εις τα πλαίσια της προσπαθείας διά την Πανευρώπην.

Εκτός όμως αυτών, κατά την διάρκειαν των Εορτών, οι Γάλλοι επίσημοι θα έχουν την ευκαιρίαν να παρακολουθήσουν παράστασιν του μπαλέττου Δωδεκανησιακών χορών, θα παρακαθήσουν εις γεύματα του Δήμου και της Τοπικής Ενώσεως Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου, θα επισκεφθούν τας δημοτικάς επιχειρήσεις και θα πραγματοποιήσουν εκδρομάς εις όλα τα αξιοθέατα της νήσου.
Τέλος αι εορταί θα λήξουν την πρωΐαν της Πέμπτης 6ης Απριλίου, οπότε και θα αναχωρήσουν οι Γάλλοι επίσημοι.

Νέον Ξενοδοχείον

170 ΚΛΙΝΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ»

Ήρχισε λειτουργούν

Ένα νέο, πολυτελέστατο ξενοδοχείον ήρχισε λειτουργούν από της 31-1-1961 εις το νησί μας. Πρόκειται διά το ξενοδοχείον των αδελφών Φώκιαλη, οι οποίοι του έδωσαν το όνομα «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ» το οποίον σημαίνει «Καλή θέα».

Πράγματι η ονομασία αυτή εναρμονίζεται πλήρως, με την θέσιν εις την οποίαν ευρίσκεται το ξενοδοχείον.
Κτισμένο παρά τους πρόποδας του λόφου Μόντε Σμίθ λούζεται καθ’ ολοκληρίαν από τον ήλιον. Απέναντι απλώνεται η γαλάζια θάλασσα η οποία θα γοητεύη τους ευρισκομένους εκεί τουρίστας με τον ψίθυρον των κυμάτων της, καθώς επίσης χαρίζη εις αυτούς ένα ωραιότατο θέαμα, κατά την δύσιν του ηλίου.

Αναμφισβήτητα το «Μπελβεντέρε» με τις πλέον σύγχρονες ανέσεις που διαθέτει, και εις την μαγευτικήν τοποθεσίαν όπου ευρίσκεται, θα προσελκύση τους περισσοτέρους εκ των ξένων τουριστών.

Αλλά ας δούμε τι προσόντα έχει το νεόκτιστο ξενοδοχείον «Μπελβεντέρε»: Τούτο είναι Α’ κατηγορίας, διαθέτει 170 κλίνας, όλα σχεδόν τα δωμάτια διαθέτουν λουτρό, υπάρχει πολυτελέστατο σαλόνι και μοντέρνο μπαρ και τέλος απασχολεί 70 εκλεκτά στελέχη της Τουριστικής Σχολής και του Ξενοδοχοϋπαλληλικού κόσμου, τα οποία διακρίνονται διά την ευγένειαν και την λεπτότητά των.

Επίσης το «Μπελβεντέρε» έχει ιδιόκτητον παραλία η οποία θα συνδεθή μετά του ξενοδοχείου διά νέου δρόμου και θα πλουτισθή με υπερμοντέρνες καμπίνες και παραθαλάσσιο μπαρ καθώς και με γήπεδον τέννις.
Επίσης δίπλα από το ξενοδοχείον θα κατασκευασθή πισίνα και ούτω άμα τη περατώσει των προαναφερθέντων έργων, η Ρόδος θα αποκτήση ένα ξενοδοχείον, συναγωνιζόμενον εκείνα της Ευρώπης.

Ως μας εδήλωσεν ο εκ των ιδιοκτητών κ. Γεώργιος Φώκιαλης, η ανέγερσις τούτου ήρχισεν προ διετίας και απησχολούντο καθημερινώς 120-150 εργάται. Τέλος, προσέθεσεν ότι χθές ευρίσκοντο εις το «Μπελβεντέρε» περί τους 150 τουρίστας οι οποίοι ερωτηθέντες σχετικώς εξεφράσθησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια διά το ξενοδοχείον τούτο και ετόνισαν ότι είναι κατενθουσιασμένοι από την ευγένειαν του προσωπικού του.
Σ.Κ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!