Ν. Φουτούλης: Οι φαρμακοποιοί ζητούν πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ rapid tests

Ν. Φουτούλης: Οι φαρμακοποιοί ζητούν  πιστοποιημένα από  τον ΕΟΦ rapid tests

Ν. Φουτούλης: Οι φαρμακοποιοί ζητούν πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ rapid tests

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων μεταξύ των οποίων και για το πρώτο άρθρο που καταγράφει τον τρόπο διάθεσης των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από φαρμακεία.

Πλέον τα φαρμακεία θα μπορούν να πωλούν τα rapid test όχι όμως να τα διενεργούν.

Όπως δήλωσε στον “Sky Rodos” ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης, εισακούσθηκαν οι ενστάσεις των φαρμακοποιών για τους κινδύνους που ελλόχευε η διενέργεια των self tests στα φαρμακεία, ενώ πρόσθεσε ότι ο κλάδος του ζήτησε να είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ τα rapid tests που θα πωλούνται από τα φαρμακεία.

Αναφορικά με τα rapid tests που διενεργούνται και προμηθεύθηκε η Περιφέρεια, τόνισε ότι ο κλάδος του δεν έχει καμία ανάμειξη, λέγοντας ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

Για τα self test τόνισε ότι αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αφού η χώρα μπορεί να προμηθευτεί επί του παρόντος μόλις 8 εκατομμύρια τεμάχια, που σημαίνει ότι δεν θα φθάσουν για να καλυφθεί όλος ο ελληνικός πληθυσμός. Για τοn λόγο αυτό, αποκλείσθηκαν οι ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών και τα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Ο κ. Φουτούλης πρόσθεσε καταλήγοντας ότι η χορήγηση αυτών θα ξεκινήσει από τις 10 με 14 Απριλίου και θα αντιστοιχεί ένα και όχι τέσσερα σε κάθε πολίτη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο