Eγκρίθηκε ο προγραμματισμός δράσης του Εργατικού Κέντρου

Eγκρίθηκε ο προγραμματισμός δράσης του Εργατικού Κέντρου

Eγκρίθηκε ο προγραμματισμός δράσης του Εργατικού Κέντρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη Τετάρτη, ο προγραμματισμός δράσης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Η εισήγηση έγινε από τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου κ. Θανάση Σταμούλη, ο οποίος επεσήμανε τα εξής:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από την πρώτη μέρα σκοπός και στόχος μας ήταν και είναι, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Στην προσπάθειά μας αυτή θα επιμείνουμε και θα εντείνουμε τις δράσεις ώστε να οργανωθούν οι κλάδοι και οι επιχειρήσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι για να μπορούν όλοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να τα διαφυλάττουν.
Δημιουργούσαμε και θα δημιουργούμε Σωματεία όπου δεν υπάρχουν, επιχειρησιακά αλλά και κλαδικά, διότι δίχως τα Σωματεία μας είμαστε έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών και των αντιπροσώπων τους.

Παράλληλα, με τη συσπείρωση των συναδέλφων στα Σωματεία, θέτουμε ως στόχους την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας για να μπορέσουμε πια να ξεφύγουμε από την ομηρεία των υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν τους κατώτατους βασικούς μισθούς και να μπούμε ξανά σε διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ κοινωνικών εταίρων.

Έχουμε φέρει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε ένα υψηλό επίπεδο αναγνώρισης από την τοπική κοινωνία και αυτό γιατί η παρουσία μας δίπλα στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους είναι καθημερινή, στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ., στην Επιθεώρηση Εργασίας, στα δικαστήρια, στους χώρους εργασίας αλλά και όπου χρειάζεται στηρίζουμε και μένουμε αλληλέγγυοι σε κάθε ανάγκη των συναδέλφων μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Οι υπογραφές Κλαδικών Συμβάσεων, που επιτύχαμε πρώτοι σε πανελλαδικό επίπεδο, σε μεγάλους κλάδους, όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι ξεναγοί, οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, δίνουν το έναυσμα για νέες υπόγραφες συμβάσεων σε εργαζομένους σε τουριστικά καταστήματα, εργαζομένους στο αεροδρόμιο, στις καθαρίστριες και γενικά σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν. Για εμάς αυτό αποτελεί τον κύριο στόχο και σκοπό και επιτακτική ανάγκη για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων εμπράκτως και όχι με φιλοσοφικά κείμενα.

Θέτουμε επίσης ως στόχο την Ενότητά μας και την απαγκίστρωση, αλλά και τον απογαλακτισμό μας από κόμματα και κομματικές αντιλήψεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη για το εργασιακό μας μέλλον. Όλοι είμαστε εργαζόμενοι!! Όλοι έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινές επιδιώξεις!! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα!! Η ένωσή μας κάτω από την ομπρέλα του Ε.Κ.Ρ. είναι μονόδρομος για να μπορούμε πάντα να δίνουμε βροντερό παρών δίχως διχαστικές και διασπαστικές κινήσεις οργανωμένες από κόμματα!! Τι και αν έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις; Στον αγώνα για τα δικαιώματά μας, η αντίληψη είναι μία:

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
Απαιτούμε:
• Πλήρη και σταθερή εργασία.
• Απαγόρευση των απολύσεων.
• Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
• Εξόφληση των οφειλόμενων αποδοχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων και προστασία των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.
• «Όχι» στη διάλυση της Υγείας στην περιοχή.
• Συστηματική και ουσιαστική διενέργεια ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας, και τον ΟΑΕΔ. Αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία των αντεργατικών εργοδοτικών συμπεριφορών, που καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων, με την απειλή της μείωσης του μισθού και της απόλυσης.

• Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των οικοδόμων. Αυστηρή πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Λήψη άμεσων μέτρων για τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας και δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για να καταπολεμηθεί η ανεργία των οικοδόμων.

• Καλύτερη οργάνωση της τοπικής υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. και σύσταση Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στη Ρόδο, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και κανονική καταβολή των μισθών τους.
• Να χαρακτηριστούν ως εποχικά τα επαγγέλματα των Οδηγών Ταξί και των εργαζομένων στα αεροδρόμια.
• Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους αμειβόμενους Οδηγούς Ταξί Ρόδου, οι οποίοι έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις.

• Να μην προχωρήσει η ψήφιση του νέου συνδικαλιστικού νόμου.
• Την επαναχορήγηση κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.
• Τη θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους συνταξιούχους, καθώς και το νέο ΕΚΑΣ.
• Την άρση των αδικιών για τους συνταξιούχους αναπηρίας και χηρείας.
• Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στις επικουρικές συντάξεις.

• Την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στα Νοσοκομεία. Με βάσει την εμπειρία και τις κατακτήσεις που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, με τις παρατάσεις των ανεργιών, την καταβολή των επιδομάτων στους συναδέλφους μας, περιμένουμε τις εξελίξεις με τους εμβολιασμούς και την έναρξη της φετινής σεζόν, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη ώστε κανείς εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς εισόδημα και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι στο επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.

Διεκδικούμε - Απαιτήσουμε από όλους τους εργοδότες να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων από τον κορωνοϊό με δωρεάν τεστ στους εργαζομένους στον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού και ό,τι άλλο χρειαστεί για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.
Έξω τα κόμματα από το Εργατικό Κέντρο! Θα πρέπει να μας είναι αδιάφορο το εκλογικό αποτέλεσμα της εκάστοτε κυβερνητικής εκλογής!! Οι στόχοι μας είναι η προστασία των δικαιωμάτων μας και να μην αποφασίζει κανείς για εμάς δίχως εμάς.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου Ήταν, Είναι και Θα Παραμείνει Εδώ!!!».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς