Υπάρχει πρόβλημα χώρου στα κοιμητήρια στην πόλη της Ρόδου

Υπάρχει πρόβλημα χώρου στα κοιμητήρια στην πόλη της Ρόδου

Υπάρχει πρόβλημα χώρου στα κοιμητήρια στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1332 ΦΟΡΕΣ

Το σοβαρό πρόβλημα χώρου που υπάρχει στα κοιμητήρια της πόλης της Ρόδου, ανέδειξε, για ακόμα μία φορά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Θανάσης Στάμος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, έστω και αν είναι το πλέον ακατάλληλο θέμα λόγω της πανδημίας και της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας, ωστόσο θέλησε να κάνει μία αναφορά.

Ξεκινώντας, τόνισε ότι ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, από την πρώτη στιγμή είδε τις υπάρχουσες ανάγκες και έδωσε σαφείς εντολές σχετικά με τα κοιμητήρια.

Επίσης, γνωρίζουν ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι αυτές οι οποίες δεν επιτρέπουν τη γρήγορη πρόοδο των εργασιών. Το νεκροταφείο έχει γεμίσει ασφυκτικά, είπε ο Αντιδήμαρχος και ανέφερε ενδεικτικά τα παρακάτω στοιχεία:

Το 2020 είχαν γίνει 456 ταφές και 450 εκταφές. Οι 6 ήταν σε οικογενειακού τάφους. Όσον αφορά το 2021, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, περίπου, είχαμε 107 εκταφές και 105 ταφές. «Δεν υπάρχει χώρος πλέον πουθενά», ανέφερε ο ίδιος και στάθηκε στη νοοτροπία των συμπολιτών μας αφού κανείς δεν θέλει να κάνει εκταφή και έτσι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Ακόμη, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ψηφίστηκε το πρόγραμμα για την επέκταση του νεκροταφείου αφού θα δώσει κάποια λύση. Μάλιστα, πρότεινε, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, στην οδό Γρηγορίου Ε’ που είναι η Διεύθυνση Πρασίνου η οποία γειτνιάζει με το κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου, να εξετάσουν μήπως υπάρχει η δυνατότητα γίνει μία μικρή επέκταση αφού εκεί έχουν σταματήσει οποιαδήποτε ταφή μια και πρόκειται για την ιστορία της Ρόδου, όπως είπε και ευχαρίστησε για την ψήφιση των κονδυλίων.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΔΕΥΑΡ, την οποία καλούν κατ’ επανάληψη, μια και το δίκτυο είναι εντελώς κατεστραμμένο, έχει κάνει μελέτη την οποία έχουν καταθέσει και έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο κοιμητήριο.

Επίσης, μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την ηλεκτροδότηση των τάφων και, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, ο καθένας πάει και με μονωτική ταινία κλέβει ρεύμα και όλο το κοιμητήριο έχει γεμίσει με παράνομες συνδέσεις! Και γι’ αυτό το θέμα, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο σημείο αυτό.

Τέλος, ο κ. Στάμος είπε ότι ίσως θα πρέπει να υπάρξουν σκέψεις και για νέο χώρο και καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες, προπαντός αυτή τη δύσκολη περίοδο, να ξεπεραστεί το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά