Επετειακός τόμος για την επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Νίσυρο

Επετειακός τόμος για την επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Νίσυρο

Επετειακός τόμος για την επίσκεψη του πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Από την εταιρεία Νισυριακών Μελετών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Το έτος που διανύουμε, είναι έτος επετείων, σημαντικών, όχι μόνο για τη Νίσυρο αλλά και για τον ευρύτερο χώρο και πέραν της Δωδεκανήσου.

Φέτος, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την ευλογητή επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη Νίσυρο, τότε που για μας, το όνειρο έγινε πραγματικότης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ταπεινός προσκυνητής στην Παναγία Σπηλιανή, συνεορτάζων μαζί μας για τα εξακόσια χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μονής της.

Ταυτοχρόνως, φέτος συμπληρώνονται εξήντα χρόνια ιεροσύνης του Παναγιοτάτου, αλλά και τριάντα χρόνια πατριαρχίας του.

Τύχη αγαθή, η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών συμπληρώνει φέτος, εξήντα χρόνια ζωής, εξήντα χρόνια παραγωγής εύγευστων πνευματικών καρπών, που διασώζουν και προβάλλουν όλα τα πολιτισμικά στοιχεία του νησιού μας. Η μικρή Νίσυρος, των 1.000 κατοίκων και των 42 τ.χιλ. έχει να επιδείξει ένα τεράστιο πνευματικό έργο, που έχει προκαλέσει τα κολακευτικά σχόλια Ελλήνων και ξένων ειδικών.

Οι σημαντικές αυτές επέτειοι απετέλεσαν για μας, μια μεγάλη πρόκληση και επομένως δεν ήταν δυνατόν να τις προσπεράσουμε αθόρυβα, έστω και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ο λαός μας και όλη η ανθρωπότης διαβιεί.

Έτσι, με την ευλογία του Παναγιοτάτου, προχωρούμε στην έκδοση ειδικού επετειακού τόμου, με το ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ 4-6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2001.

Εφ’ όσον οι γενικότερες συνθήκες το επιτρέψουν, ο τόμος θα παρουσιαστεί στη Νίσυρο, την Τετάρτη 11 προσεχούς Αυγούστου, παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Την καταγραφή του χρονικού ανέλαβε, αποδεχόμενος την παράκλησή μας, ο Γιάννης Διαμ. Χαρτοφύλης, τότε πρόεδρος του συλλόγου Νισυρίων Αθηνών «Ο ΓΝΩΜΑΓΟΡΑΣ», στον οποίο ανήκει και η ιδέα, τόσον του εορτασμού των εξακοσίων χρόνων από την ίδρυση της Μονής, όσο και της προσκλήσεως τού Παναγιωτάτου να παραστεί και να ευλογήσει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Χορηγός της εκδόσεως, ο Άρχων Δεπουτάτος της Μεγάλης του Χριστού εκκλησίας, Μεγάλος ευεργέτης της Εταιρείας μας και αντιπρόσωπός μας στην Αμερική Ντίνος Ράλλης, ο οποίος αυτοβούλως προσεφέρθη να καλύψει το κόστος εκδόσεως».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!