Για «ρατσιστική στάση», κατά των τσιγγάνων του Καρακόνερου καταγγέλθηκε από ΜΚΟ πρόεδρος κοινότητας

Για «ρατσιστική στάση», κατά των τσιγγάνων του Καρακόνερου καταγγέλθηκε από ΜΚΟ πρόεδρος κοινότητας

Για «ρατσιστική στάση», κατά των τσιγγάνων του Καρακόνερου καταγγέλθηκε από ΜΚΟ πρόεδρος κοινότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2769 ΦΟΡΕΣ

Ο τέως πρόεδρος Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας, κατέθεσε για δηλώσεις του το 2017

Κλήση προκειμένου να καταθέσει είχε ο τέως πρόεδρος Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας, μετά από καταγγελία που του έγινε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, για ρατσιστική στάση. Η καταγγελία, αφορά δηλώσεις του που έγιναν στις 29/8/2017 σχετικά με τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού Ρομά, στην περιοχή Ασγούρου σε έκταση όμορη με την κοινότητα Κοσκινού.

Ο κ. Νίκος Μανωλάγκας, κλήθηκε αυτές τις μέρες και έδωσε κατάθεση, ενώ είναι στην κρίση του Εισαγγελέα η άσκηση δίωξης εναντίον του.

Στην κατάθεσή του ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Την περίοδο κατά την οποία αναφέρεται η καταγγελία ήμουν πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κοσκινού Ρόδου. Η περιοχή Αγίας Βαρβάρας που είχε επιλεγεί από την τότε δημοτική αρχή για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, βρίσκεται στα διοικητικά μας όρια με αποτέλεσμα εγώ ως πρόεδρος να γίνω δέκτης έντονων παραπόνων των πολιτών της περιοχής.

Είχα τονίσει στην τότε δημοτική αρχή ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν προσφέρεται για τη μετεγκατάσταση διότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές. Δεν είναι δυνατόν να καταφερθώ ρατσιστικά όπως αναφέρει η καταγγελία καθότι οι σχέσεις μου με την κοινότητα των Ρομά στη Ρόδο είναι στενές ενώ έχω βαπτίσει και δύο παιδιά Ρομά, της συγκεκριμένης κοινότητας».

Σε δήλωσή του προς τη «Ροδιακή», με αφορμή την καταγγελία ο κ. Μανωλάγκας τόνισε ότι «ο κάθε πρόεδρος δεν μπορεί παρά να αφουγκραστεί την κοινωνία την οποία εκπροσωπεί. Επιπλέον η προσωρινή μεταφορά των τσιγγάνων όπως είχε αποφασίσει τότε η δημοτική αρχή σε μία έκταση η οποία δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση διαβίωσης (ύδρευση, ηλεκτροφωτισμό, τουαλέτες) το μόνο που θα έκανε θα ήταν οι τσιγγάνοι να φύγουν μεν από το Κορακόνερο να μεταφερθούν δε σε εντελώς ακατάλληλη έκταση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Και σας ρωτώ, ποια είναι η θέση ενός προέδρου σε μία τέτοια περίπτωση»!

Ο τέως πρόεδρος Κοσκινού προσκόμισε μάλιστα φωτογραφία που τον δείχνει με τον εκπρόσωπο των τσιγγάνων Βασίλη Στηροκλέα και τον γιο του Ευριπίδη.

«Έχω στενές σχέσεις, και βάπτισα και δύο παιδιά Ρομά»,  τόνισε στην κατάθεσή του ο Νίκος Μανωλάγκας
«Έχω στενές σχέσεις, και βάπτισα και δύο παιδιά Ρομά», τόνισε στην κατάθεσή του ο Νίκος Μανωλάγκας

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος