Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Ρόδο ο Κ. Βελόπουλος

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Ρόδο ο Κ. Βελόπουλος

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Ρόδο ο Κ. Βελόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 378 ΦΟΡΕΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της όσον αφορά την πανδημία αλλά και για τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό, άσκησε χθες, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κ. Βελόπουλος, καταρχάς, θύμισε ότι από τον Μάρτιο-Απρίλιο τους έλεγαν ότι πρέπει να προμηθευτούμε self test και η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζεται. Τώρα, όπως είπε, «τρέχουν και παίρνουν selftest αλλά σκανδαλωδώς». «Η ιστορία των selftest στην Ελλάδα είναι σκάνδαλο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι με μία εργάσιμη ημέρα, τρεις ημέρες αργία, έκαναν διαγωνισμό για να κερδίσουν τα self test η Novartis καθώς η μία Εταιρία που πήρε είναι μεγαλομέτοχος. Το δεύτερο-συνέχισε-είναι μία εταιρία «περίεργη» τεσσάρων μηνών που παίρνει εκατομμύρια ευρώ, και τόνισε: «Αυτό δείχνει, λοιπόν, ότι εξυπηρετούν φίλους, εξυπηρετούν ολιγάρχες για να κάνουν δουλειές και μπίζνες».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για να κάνουν τεστ αν πιστεύουν ή είναι φορείς του κορωνοϊού γιατί τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο αλλά έπρεπε να πηγαίνουν σε άλλους χώρους πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Κάτι άλλο που επεσήμαναν επίσης προς την κυβέρνηση, είναι ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου δεν έπρεπε να είναι σημαία μας ωστόσο επιμένουν να εμβολιάσουν από τον Σεπτέμβριο όλους τους γιατρούς, κάτι που όπως είπε είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

Ακόμη, πρότειναν να στελεχωθούν οι ΜΕΘ με τέσσερις και πέντε νοσηλεύτριες τη στιγμή που οι ελληνικές ΜΕΘ έχουν μία για το 24ωρο. Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, είχαν πει στην κυβέρνηση να προσλάβει κόσμο αλλά δεν έκανε ούτε ΜΕΘ ούτε νοσηλευτές προσέλαβε.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε ως «παλινδρομική» την πολιτική που ασκείται και είπε ότι δεν έχουν σχέδιο. Ανέφερε, ακόμη, ότι τους έλεγαν να μην προχωρήσουν σε lockdown αφού κλείνεται ο κόσμος σπίτι του και υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά ενώ όταν βγαίνουν έξω τη μεταφέρουν και έξω και τώρα οι επιστήμονες λένε «κακώς τους κλείσαμε μέσα».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε, ακόμη, και στις επιπτώσεις της πανδημίας, λέγοντας ότι κάποια στιγμή θα περάσει αλλά «δυστυχώς η πανδημία της οικονομίας δεν θα περάσει εύκολα αφού δυστυχώς τα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης ενός έτους θα τ’ αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες, με ανεργία, φτώχεια, πείνα, κλείσιμο εταιριών και επιχειρήσεων», χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «ερασιτέχνες».

Ο κ. Βελόπουλος θυμήθηκε, ακόμη, ότι στα 18 του χρόνια επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρόδο και του είχε κάνει εντύπωση η γέφυρα από το αεροδρόμιο η οποία, όπως είπε, παραμένει ίδια και οι οδηγοί πρέπει να κάνουν τον κύκλο, τονίζοντας ότι από τα πολύ απλά μπορεί κανείς να κρίνει μία κυβέρνηση.

Αναφορά έκανε, στη συνέχεια, και στο θέμα της άτυπης δομής στα παλιά σφαγεία, λέγοντας ότι ως «Ελληνική Λύση» είναι κάθετοι στο ότι «πρέπει να φύγουν από τα νησιά όλοι οι λαθρομετανάστες» αφού όπως είπε δεν είναι πρόσφυγες μια και δεν έχουν πόλεμο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται και η λύση είναι να πάνε στα ακατοίκητα νησιά και από εκεί να φύγουν τράνζιτ για τις χώρες τους.
Είπε, ακόμη, ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί είναι απαραίτητη η λειτουργία τζαμιού στη Ρόδο και την Κω, αφού για τους ίδιους τα τζαμιά που λειτουργούν νόμιμα είναι στη Θράκη.

Όπως είπε, «άλλο η θρησκευτική υποχρέωση που έχουμε ως χώρα να τελούν κάποιοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και άλλο η εργαλειοποίηση αυτής της υποχρέωσης από την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας». Τέλος, αναφέρθηκε στην έκθεση του Συμβούλου Ασφαλείας κ. Θάνου Ντόκου, λέγοντας ότι ζητούν από τον πρωθυπουργό «να τον αποπέμψει τώρα».

Ο κ. Βελόπουλος χθες είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί και τα σφαγεία και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει από τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»