Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν Ρόδος, Κάλυμνος και Λέρος

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν Ρόδος, Κάλυμνος και Λέρος

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν Ρόδος, Κάλυμνος και Λέρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1986 ΦΟΡΕΣ

Χθες εντάχθηκε, επίσης, και η Κως

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» το νησί της Ρόδου, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Στο ίδιο καθεστώς παραμένουν και τα νησιά Κάλυμνος και Λέρος, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες, εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο» το νησί της Κω.
Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα στην ενημέρωση έκανε λόγο για 110 ενεργά κρούσματα στο νησί της Κω.
Εκτός καθεστώτος αυξημένης επιτήρησης τέθηκε βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων το νησί της Αστυπάλαιας, όπου προφανώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Τα χθεσινά κρούσματα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, τα κρούσματα στα Δωδεκάνησα ήταν 50 που κατανέμονται ως εξής:
- Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου: 10
- Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου: 28
- Περιφερειακή Ενότητα: Κω 12.

Νέο αρνητικό «υψηλό» με 790 διασωληνωμένους
Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε ο αριθμός των διασωληνωμένων χθες, καθώς οι ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη έφτασαν τους 790. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, κατόπιν 57.370 τεστ (τα 18.390 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 38.980 ήταν rapid tests) είναι 2.747, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νεκροί είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.758 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 290.964 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.978 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στα νησιά η προσοχή των επιδημιολόγων
Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο ανά την επικράτεια δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, χτυπώντας καμπανάκι για Βόρεια Ελλάδα και νησιά Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση για την πανδημία σημείωσε ότι ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερός από τα μέσα Μαρτίου, ενώ τις τελευταίες ημέρες εμφανίζει μια μικρή ύφεση.

Επανέλαβε τη βεβαιότητα πως από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολλά περισσότερα νέα κρούσματα, ως απόρροια της ευρείας χρήσης των self test.

Έκρουσε, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη και νησιά Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πρόσθεσε ότι στην κεντρική Μακεδονία το φορτίο έχει σημάδια σταθεροποίησης, όμως παραμένει υψηλό.

Σχετικά με την πίεση στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια είπε ότι παραμένει αυξημένη, ενώ το ποσοστό κάλυψης είναι στο 85% πανελλαδικά.
Η κ. Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε εξαιρετικά αισιόδοξα τα μηνύματα του ανοίγματος δραστηριοτήτων.

Μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών και -όπως είπε- αυτό διότι τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού.
Ανέφερε ότι στην Επιτροπή συζητήθηκε το άνοιγμα σχολείων και είπε ότι τα ατομικά τεστ αποτελούν όπλο για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.
Επανέλαβε επίσης την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Προχωράμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα, είπε η καθηγήτρια.

Διαβάστε ακόμη

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας

«Καλάθι του νονού»: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Π. Μαρινάκης: Πήχης τα... προβλήματα των πολιτών στις Eυρωεκλογές