Αναγνώριση του έργου του Βασίλη Σεβαστή

Αναγνώριση του έργου του Βασίλη Σεβαστή

Αναγνώριση του έργου του Βασίλη Σεβαστή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικό ήταν το έργο που επιτέλεσε ο Βασίλης Σεβαστής από τη θέση του προέδρου κι εν συνεχεία του γενικού γραμματέα στον ΣΕΓΑΣ τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια κι αυτό αναγνωρίζεται από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

Από προχθές, όταν κι έχασε τη μάχη για τη ζωή ο κορυφαίος παράγοντας του κλασικού αθλητισμού, που πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κάλυμνο και τη Ρόδο, στα γραφεία της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ» έφτασαν συλλυπητήρια μηνύματα από πρόσωπα και παρατάξεις ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του.

Αναλυτικά, οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις:
Από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάνο Κόνσολα:
«Ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή είναι μια μεγάλη απώλεια για τον στίβο και τον ελληνικό αθλητισμό.
Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, ένας Δωδεκανήσιος, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή ως αθλητής και παράγοντας στον κλασικό αθλητισμό.
Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό απέναντι στην προσφορά του, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει».

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου αποχαιρετά με συγκίνηση τον Βασίλη Σεβαστή, επί σειρά ετών Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ και ακούραστο εργάτη του ελληνικού αθλητισμού.
Η απώλεια του σπουδαίου παράγοντα και αθλητή, ο οποίος διατηρούσε άρρηκτους δεσμούς με τα Δωδεκάνησα, ως άνθρωπος που ανδρώθηκε στη Ρόδο και στην Κάλυμνο, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, μαζί όμως με ένα λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτελούς και πολύπλευρης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Διαβιβάζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ:
«Λύπη σκόρπισε στον χώρο του αθλητισμού, η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή. Γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος όμως στην Κάλυμνο, ο Βασίλης Σεβαστής ήταν για μας τους Δωδεκανήσιους, ένας δικός μας άνθρωπος. Σπουδαίος αθλητής στο δέκαθλο, με επιτυχίες σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες, έμεινε στη μνήμη μας και για τους αγώνες του ως παράγοντας του αθλητισμού, για την ανάπτυξη και προβολή του ΣΕΓΑΣ.
Αμέτρητοι οι αγώνες του για την Ελληνική Νεολαία. Αμέτρητοι οι αγώνες του για Δημοκρατικό Αθλητισμό. Δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι του ΣΕΓΑΣ ως πρόεδρος και κατόπιν ως Γενικός Γραμματέας, η παρουσία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του Κλασσικού Αθλητισμού και με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σύγχρονου Ελληνικού Αθλητισμού. Υποψήφιος βουλευτής με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 2004, ήταν ο τρόπος του να δείξει την αγάπη του στο νησί της Καλύμνου, που πάντα είχε στην καρδιά του. Οι Νομαρχιακές επιτροπές Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του».

Από την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Νότιας Δωδεκανήσου:
«Βαθιά θλίψη μας προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Βασίλη Σεβαστή. Κορυφαίος δεκαθλητής της γενιάς του και επί χρόνια διοικητικό στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, ξεχώρισε για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στίβο, στον οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του».

Από τον πρώην βουλευτή και υπουργό, Γιώργο Νικητιάδη:
«Ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή, με αφήνει συντετριμμένο. Είναι η συντριβή που αισθάνεται ο καθένας μας για ένα τόσο άδικο θάνατο. Ένα παλικάρι, ένας ιδεαλιστής, ο Βασίλης δεν ήταν απλώς ένας πρωταθλητής του στίβου. Κυρίως ήταν ένας πρωταθλητής στους αγώνες για το δίκαιο, για την ισότητα, για ένα καλύτερο κόσμο. Διέπρεψε και διακρίθηκε παντού. Τόσο ως αθλητής στο δέκαθλο, όσο και ως πρωτοπόρος στα κοινά. Ο ΣΕΓΑΣ υπό την προεδρία του, έζησε τις πιο υγιείς και ένδοξες στιγμές του. Πάντα ταπεινός, πάντα ακριβοδίκαιος, πάντα κοντά στον άνθρωπο.
Υπήρξαμε συνυποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, συναθλητές, σύντροφοι και φίλοι. Η αγάπη του για τα νησιά μας, ήτανε διαρκής και έντονη. Ιδιαιτέρως το πάθος του για την αγαπημένη του Κάλυμνο. Τα αθλητικά έργα που έγιναν στα νησιά μας με τη συμβολή του, αναδεικνύουν τον έρωτα του για τα Δωδεκάνησα. Βασίλη, θα μας λείψεις. Ας είναι και θα είναι, αιωνία η μνήμη σου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου».

Από τον παραολυμπιονίκη και μέλος του ΜέΡΑ 25, Θανάση Μπαράκα:
«Aπέραντη θλίψη έχει σκορπίσει όχι μόνο στο χώρο του στίβου αλλά ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού σήμερα, ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού Covid-19.
Μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε ακάματα τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία, που τόσο αγάπησε, υποστήριξε και τίμησε. Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ πήρε τη θέση που του άξιζε και αναδείχθηκε, ενώ ο ελληνικός στίβος γνώρισε μεγάλες δόξες και επιτυχίες. Και εμείς ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών είχαμε πρότυπο τον Βασίλη Σεβαστή και τη λειτουργία του ΣΕΓΑΣ υιοθετώντας τους σχεδιασμούς του που προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε, στην Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες».

Από αριστερά οι Βασίλης Ζήκας, Βασίλης Σεβαστής, Νικήτας Ριζόπουλος Μιχάλης Παυλούς και Κώστας Φανίτσας σε αγώνες στην Κάλυμνο
Από αριστερά οι Βασίλης Ζήκας, Βασίλης Σεβαστής, Νικήτας Ριζόπουλος Μιχάλης Παυλούς και Κώστας Φανίτσας σε αγώνες στην Κάλυμνο

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!