Στην ανακρίτρια 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Στην ανακρίτρια 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Στην ανακρίτρια 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2781 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει αύριο 27χρονος που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών η οποία εξιχνιάστηκε δύο ημέρες αφότου μητέρα κατήγγειλε ότι είχαν δώσει ναρκωτικές ουσίες στην ανήλικη κόρη της!

Συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε διαλευκανθεί το καλοκαίρι του 2018 και σε αυτήν φέρονται να εμπλέκονται εκτός από τον 27χρονο και άλλα δύο άτομα ηλικίας 22 και 23 ετών τα οποία είχαν συλληφθεί αφότου είχαν προμηθευτεί ουσίες από τον 27χρονο, σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής, πώλησης και διάθεσης καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ τον 22χρονο και τον 23χρονο βαραίνει η κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν αποκλειστικά χρήση από μη τοξικομανείς.

Για τις παραπάνω κατηγορίες ο 27χρονος αύριο θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Ηλία Ζωγραφίδη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Σε ό,τι αφορά τον 22χρονο και τον 23χρονο εκπροσωπούνται από τη δικηγόρο κα Βάσια Παπαγεωργίου.

Η καταγγελία στην αστυνομία
Ήταν στα μέσα του Ιουνίου 2018 όταν η 46χρονη – σήμερα- μητέρα μετέβη στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κάποιοι είχαν δώσει ναρκωτικές ουσίες στη 16χρονη κόρη της, η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας, όλα τα παραπάνω συνέβησαν στις 21 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί οπότε και το 16χρονο κορίτσι έφυγε από το σπίτι για να πάει στο σχολείο της. Περίπου στις 12 το μεσημέρι ωστόσο η μητέρα ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι η κόρη της δεν πήγε το πρωί στο σχολείο αλλά μετέβη εκεί αργότερα, δεν αισθανόταν πολύ καλά, ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και πως είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η 46χρονη πήγε στο σχολείο όπου πράγματι είδε ότι η κόρη της δεν ήταν καλά, ήταν σαν υπνωτισμένη με δυσκολία επικοινωνούσε με το περιβάλλον της και κουνούσε τα μέλη του σώματός της. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφού της παρείχαν όλη την απαραίτητη φροντίδα έδωσαν αργά το απόγευμα οδηγίες στη μητέρα και της επέτρεψαν να επιστρέψουν σπίτι της. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της μητέρας, έγιναν μικροβιολογικές εξετάσεις την επόμενη ημέρα στη 16χρονη, οι οποίες και έδειξαν πως της είχαν χορηγηθεί ουσίες που θα μπορούσαν να την σκοτώσουν.

Η 16χρονη φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στη μητέρα της ότι την ημέρα που θα πήγαινε σχολείο πήγε μαζί με έναν φίλο της για να κάνουν χρήση κάνναβης. Μαζί μετέβησαν σε σπίτι άλλου όπου τόσο οι ίδιοι όσο και άλλα άτομα που βρίσκονταν εκεί έκαναν χρήση. Σε αυτό το σπίτι ο ιδιοκτήτης τής προσέφερε αναψυκτικό και η νεαρή κοπέλα φέρεται να είπε στη μητέρα της, πως από την ώρα που το ήπιε άρχισε να μην αισθάνεται καλά και λίγη ώρα αργότερα να έχει υπνηλία.

Η μητέρα είπε πως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε προβεί σε κάποια καταγγελία γιατί φοβόταν για το παιδί της, δεν ήθελε να το ταράξει περισσότερο καθώς η ψυχολογική της κατάσταση μετά το συμβάν δεν ήταν ποτέ η ίδια. Ωστόσο τελικά το αποφάσισε και ζήτησε την ποινική δίωξη των δραστών.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή 9 Απριλίου κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρόδου για την υπόθεση αυτή και η νεαρή κοπέλα που πλέον είναι ενήλικη.

Η «έφοδος» των αστυνομικών
και οι συλλήψεις
Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού αναφορικά με τον 27χρονο.
Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε μετά από επισταμένη αξιολόγηση στοιχείων, ο 27χρονος διατηρούσε στην κατοικία, στην πόλη της Ρόδου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης την οποία πουλούσε τμηματικά σε ενδιαφερόμενους τοξικομανείς.
Έτσι στις 18 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, για την εξιχνίαση της υπόθεσης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση το σπίτι του 27χρονου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σε αυτό έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Την ώρα δε της έρευνας των αστυνομικών, προσήλθαν εκεί ο 23χρονος και ο 22χρονος με σκοπό την προμήθεια ποσότητας ναρκωτικών με αποτέλεσμα να προσαχθούν και αυτοί στην υπηρεσία.
Σε ό,τι αφορά τον 27χρονο εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη (την ώρα της έρευνας απουσίαζε από το σπίτι).
Από την έρευνα στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 62 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Τρεις τρίφτες-θρυμματιστές κάνναβης
• Περίπου πενήντα κενές πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό της κάνναβης
• Το χρηματικό ποσό των 358,31 ευρώ.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ο 27χρονος προσήχθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο