Εισήγηση για μετατροπή του υγειονομικού σταθμού Καρπάθου σε νοσοκομείο

Εισήγηση για μετατροπή του υγειονομικού σταθμού Καρπάθου σε νοσοκομείο

Εισήγηση για μετατροπή του υγειονομικού σταθμού Καρπάθου σε νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 13 Απριλίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3000

ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΙΣΗΓΗΣΙΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗ ΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: (Ιδ. ανταπ.). Με ικανοποίησιν ο λαός της Καρπάθου επληροφορήθη ότι το Συμβούλιον Υγείας Δωδεκανήσου εζήτησεν από το Υπουργείον Προνοίας την μετατροπήν του Υγειονομικού Σταθμού της νήσου εις μικρόν Νοσοκομείον.

Κατά την σχετικήν εισήγησιν το Νοσοκομείον, εφ’ όσον ιδρυθή θα λειτουργήση με δύο κλινικάς, ήτοι παθολογικήν και χειρουργικήν, συνολικής δυνάμεως 20 κλινών.
Ως γνωστόν, το κτίριον όπου στεγάζεται σήμερον ο Σταθμός αποτελεί δωρεάν της Καρπαθιακής Οργανώσεως ΚΕΠΑ των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ

Επέστρεψε χθες την πρωΐαν διά του ατμοπλοίου της γραμμής εκ Καλύμνου εις Ρόδον ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, μετά εξαήμερον παραμονήν εις την εν λόγω νήσον. Ο κ. Νομάρχης αναρρώσας εκ της εκδηλωθείσης ενώ ευρίσκετο εις Κάλυμνον ασθενείας, θα αναλάβη τα καθήκοντά του από της πρωΐας σήμερον.

Ερωτηθείς ο κ. Νομάρχης επί των εντυπώσεών του εκ Καλύμνου εδήλωσεν ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχήν και την φιλοξενίαν του Καλυμνιακού λαού, υπεγράμμισε δέ ότι θα πράξη παν το δυνατόν διά την ρύθμισιν διαφόρων προβλημάτων της νήσου.

Η «ΕΒΔΟΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ» ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ως ανεκοινώθη εκ της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής, επειδή δεν επετεύχθη πλήρως το επιδιωκόμενον αποτέλεσμα διά της οργανωθείσης εβδομάδος καθαριότητος τα μέτρα καθαριότητος θα συνεχισθούν μέχρι τέλους της προσεχής εβδομάδος.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΑΤΜΟΠΛΟΪΚΩΣ ΕΙΣ ΚΥΠΡΟΝ ΡΟΔΙΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ

Ανεχώρησαν χθες ατμοπλοϊκώς εις Κύπρον οι εκδρομείς εκ Ρόδου, οι οποίοι με επικεφαλής τον Δήμαρχον κ. Πετρίδην, θα παραμείνουν εις την Μεγαλόνησον επί επταήμερον. Οι εκδρομείς, οι οποίοι είναι Ρόδιοι και μέλη της Κυπριακής παροικίας της Ρόδου μεταφέρουν μεταξύ άλλων και προτομήν του ηρωϊκού Γρηγόρη Αυξεντίου την οποίαν θα προσφέρουν εις την γενέτειραν του πεσόντος αγωνιστού.

Τους εκδρομείς συνοδεύουν και μέλη του Μπαλέττου Δωδεκανησιακών χορών, το οποίον θα πραγματοποιήση σειράν παραστάσεων εις Κύπρον. Κατά πληροφορίας εκ Λευκωσίας, τους Ροδίους εκδρομείς θα υποδεχθούν σήμερον την πρωΐαν εις την Λεμεσσόν ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Άνθιμος, βουλευταί, ο Δήμαρχος της πόλεως και εκπρόσωποι των αρχών, καθώς και ο Γραμματεύς της Ελληνικής πρεσβείας κ. Ζέππος.

Μετά την αποβίβασιν οι εκδρομείς θα κατευθυνθούν εις τον ιερόν ναόν Αγίας Νάπας, όπου θα αναπεμφθή δέησις και θα ομιλήσουν εκπρόσωποι της Κύπρου, της Ρόδου και της Κυπριακής Αδελφότητος. Εν συνεχεία οι Ρόδιοι θα κατευθυνθούν εις τας Κεντρικάς φυλακάς Λευκωσίας, όπου θα καταθέσουν εις τους τάφους των ηρώων της Κύπρου ληκύθους με ροδιακήν γην. Εξ άλλου σήμερον την μεσημβρίαν οι εκ Ρόδου επίσημοι θα παρακαθήσουν εις γεύμα το οποίον θα παραθέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

4 ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Με επιτυχίαν ενεφανίσθησαν προχθές το βράδυ προ του κοινού 4 ταλέντα της Ρόδου, κατά την διάρκειαν της παραστάσεως του συγκροτήματος Γιώργου Οικονομίδη. Εξ αυτών οι τρεις ήσαν μίμοι και ο τέταρτος εξετέλεσε ένα τραγούδι. Ο τραγουδιστής ήτο ο Ηλίας Δέλιος. Ο Αναστάσιος Χατζηαντωνίου εμιμήθη διάφορα ζώα με τεραστίαν επιτυχίαν. Ακολούθως ο Νικόλαος Έργου εμιμήθη διαφόρους ηθοποιούς του θεάτρου και τέλος ο Αντώνιος Κεφαλάκης εμιμήθη τον Σαρλώ.

ΑΝΕΚΑΛΥΦΘΗ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΤΩΘΕΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας). Κατόπιν της διαπιστώσεως ότι υπάρχουν ερείπια αρχαίου ναού της Αρτέμιδος κάτωθεν του κτιρίου του Β’ δημοτικού σχολείου Καλύμνου, ειδοποιήθη ο Δήμος ότι λίαν συντόμως αρχαιολόγοι θα εξετάσουν επί τόπου το θέμα.

Εν τω μεταξύ απεφασίσθη και εγένετο η μεταφορά του σχολείου, εν όψει κατεδαφίσεως του κτιρίου και διενεργείας ανασκαφών. Δέον σχετικώς να τονισθή ότι η Κάλυμνος έχει πολλάς περιοχάς όπου αι ενδείξεις βεβαιούν ότι εάν γίνουν ανασκαφαί θα αποκαλυφθούν σημαντικά ευρήματα.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...