Ενθουσιασμένοι με τη Ρόδο δηλώνουν οι Ολλανδοί τουρίστες

Ενθουσιασμένοι με τη Ρόδο δηλώνουν οι Ολλανδοί τουρίστες

Ενθουσιασμένοι με τη Ρόδο δηλώνουν οι Ολλανδοί τουρίστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3746 ΦΟΡΕΣ

K. Tαρασλιάς: Δεν θα θέλαμε να συνεχιστεί στο νησί μας αυτό το είδος τουρισμού

Πρόκειται για 189 άτομα που έφυγαν από την πατρίδα τους με χειμωνιάτικο καιρό και συγκεκριμένα, με χιόνι και έφτασαν στη Ρόδο αντικρίζοντας έναν εξαιρετικά ανοιξιάτικο καιρό, γεγονός που τους προκάλεσε ακόμα περισσότερη χαρά και ικανοποίηση.

Όλοι τους θα διαμένουν στο ξενοδοχείο Mitsis Grand Beach Hotel, μέχρι και την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 19 Απριλίου, ενώ όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης υπεύθυνος του Travel Exchange που ανέλαβε τη μεταφορά τους, όλα κύλησαν ομαλά και δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα.

Δηλώσεις Κ. Ταρασλιά
Αναφορικά με την άφιξη των Ολλανδών τουριστών ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς, δήλωσε χθες ότι οι επισκέπτες μας συμμετέχουν σε μία πρωτότυπη ταξιδιωτική εμπειρία στο νησί μας καθώς ένας απαράβατος όρος για να έρθουν διακοπές είναι να μην βγαίνουν έξω από το ξενοδοχείο αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πισίνα και τα εστιατόρια και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό.

«Είναι μία προσπάθεια που έγινε από το πρακτορείο Sunweb με την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης και του εθνικού οργανισμού υγείας της χώρας και αφού έγινε η πρόταση περίπου 25.000 άτομα ζήτησαν να συμμετάσχουν. Εμείς ως δήμος καλωσορίσαμε τους 189 τουρίστες με μία τσάντα που περιείχε φυλλάδια, χάρτες παραδοσιακά γλυκά, όπως το μελεκούνι και προϊόντα της Ρόδου» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.
Μιλώντας για το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε είπε συγκεκριμένα: «Δεν σας κρύβω ότι είναι ένα είδος τουρισμού ο οποίος εμείς δεν θα θέλαμε να συνεχιστεί στην περιοχή με αυτό τον τρόπο. Μεγάλη μας επιθυμία είναι να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα καταστήματα για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος. Είμαστε ένα νησί που εξαρτάται 95% από τον τουρισμό και δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά το σύνολο των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά αυτό που εμείς θεωρούμε θετικό από αυτή την άφιξη των Ολλανδών είναι ότι σε μία περίοδο που δεν λειτουργεί τίποτα βοηθούν στο να ακουστεί ο προορισμός «Ρόδος» και «Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο αφού αποτελεί μία κίνηση πρωτότυπη με την οποία αμέσως στρέφονται τα μάτια όλων των Ευρωπαϊων στην περιοχή. Άρα κερδίζουμε μόνο επικοινωνιακά».

ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

«Βάλτε όλοι πλάτη»
Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της σεζόν σε συνδυασμό με την τόνωση της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να επισημάνω ότι για να μπορέσει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ασφαλείς. Θέλουμε να προσφέρουμε την ασφάλεια και στους πολίτες μας αλλά και στους πελάτες μας τουρίστες που έρχονται στην περιοχή.

Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη γιατί ο τουρισμός είναι το 25% του εθνικού ακαθάριστου προϊόντος. Άρα η οικονομία της χώρας στηρίζεται κατά το ¼ στον τουρισμό και δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά και όλους τους. Έλληνες να πάει καλά. Παρακαλώ λοιπόν με αφορμή αυτό που γίνεται στο νησί, αν θέλουμε να ανοίξουμε κανονικά και να επιστρέψουμε στη ζωή μας , να βάλουν όλοι πλάτη και να φροντίσουν να κρατούν τα μέτρα τα οποία πρέπει».

ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

«Είναι πολύ ευχαριστημένοι»

Σε ερώτηση για τις εντυπώσεις από την άφιξη στο νησί μας των τουριστών από την Ολλανδία ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε: «Από όσο με έχουν ενημερώσει όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Εξάλλου γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμένουν εκεί. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη τους να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι και να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους πολλοί νόσησαν κατά το παρελθόν. Άρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη μεγάλη ανάγκη να αισθανθούν λίγο καλύτερα να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν τον υπέροχο καιρό της Ρόδου».

Ερωτηθείς για το αν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μείνουν μέσα στο ξενοδοχείο για όσο διάστημα διαρκέσει το πρόγραμμα απάντησε: «Θα μείνουν μέσα και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για να υπάρχει ασφάλεια όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ίδιους. Σε επικοινωνία που είχα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου με πολύ χαρά αποδέχθηκαν από μόνοι τους να συμμετέχουν, τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα, οπότε συμμετέχουν με πολλή χαρά και εργάζονται στο ξενοδοχείο».

Με την ευκαιρία ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε επίσης ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι συμπατριώτες μας για το γεγονός ότι κάποια μεγάλα πρακτορεία έχουν προγραμματίσει τις πτήσεις τους για το τέλος Ιουνίου.
«Οι πτήσεις μπορούν να αναπρογραμματιστούν, να γίνουν καινούριες και από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να ταξιδέψουν οι τουρίστες οι ίδιες οι εταιρίες θα βάλουν αεροπορικές γραμμές. Όλα κρίνονται από το αν η περιοχή μας χαρακτηριστεί «πράσινη». Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.

ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

«Από το Άμστερνταμ καλύτερα στη Ρόδο για διακοπές με χωριάτικη σαλάτα»

Ο real.gr επικαλούμενος σχετικό ρεπορτάζ του “Guardian” αναφέρει για το πρόγραμμα τα εξής:
«Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι Ολλανδοί τουρίστες που συμμετέχουν σε διακοπές-«πείραμα» που διεξάγεται στη Ρόδο.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο “Guardian”, στο πείραμα αυτό συμμετέχουν 189 Ολλανδοί, οι οποίοι άφησαν το lockdown της χώρας τους για να περάσουν 8 ημέρες εθελοντικού περιορισμού σε παραθαλάσσιο θέρετρο στη Ρόδο.
Σε ένα πείραμα που επινοήθηκε από ειδικούς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να μην χάσουν άλλη μία σεζόν εξαιτίας του κορωνοϊού, οι τουρίστες έφτασαν στο νησί της Ρόδου ως μέρος μιας δοκιμαστικής διαδικασίας για να δουν αν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη» δήλωσε η 25χρονη Έιμι Σμούλντερς, γραφίστρια που ταξίδεψε με την αδερφή της, χαμογελώντας κάτω από τη μάσκα της καθώς περίμενε τις αποσκευές της στη Ρόδο. «Είναι πολύ περίεργο να βρίσκομαι εδώ, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που ήρθα για διακοπές». «Δεν έχω πισίνα στο σπίτι και παμπ για να πίνω μπίρα… Οπότε αυτό είναι πολύ καλύτερο» δήλωσε στις κάμερες ένας νεαρός άνδρας, ερωτηθείς για τους περιορισμούς, ενώ ένας άλλος τόνισε «από το Άμστερνταμ καλύτερα στη Ρόδο για διακοπές με χωριάτικη σαλάτα»...

Μια νεαρή γυναίκα παρέα με άλλες δύο φίλες της, δήλωσε πως στη χειρότερη περίπτωση, θα περάσει την εβδομάδα στην πισίνα «με το φουσκωτό φλαμίνγκο μου και ένα κοκτέιλ στο χέρι».
Ηλικίας από 18 έως 70 ετών, οι τουρίστες ήταν μεταξύ των περίπου 25.000 υποψηφίων για το ταξίδι που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση. Όλοι είχαν υποβληθεί σε τεστ, τα οποία έπρεπε φυσικά να είναι αρνητικά, και στα οποία θα υποβληθούν ξανά 3 ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για την πατρίδα τους, μαζί με ένα rapid test την ημέρα της επιστροφής.

«Δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ αυτό, αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να έχουμε τώρα και θα το απολαύσουμε» δήλωσε ο 49χρονος Τέρι Οοορσκότ, εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής. Οι Ολλανδοί τουρίστες θα διαμένουν στο Mitsis Grand Hotel Beach στη Ρόδο, ενώ δεν θα μπορέσουν να φύγουν από το θέρετρο για να κάνουν βόλτα στην παραλία και δε θα μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους επισκέπτες.

Οι αυστηρές κοινωνικές αποστάσεις θα παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή. Όμως για 399 ευρώ ο καθένας, οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση “all inclusive” στην πισίνα, τα εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις στο θέρετρο.
«Είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο να αρχίσει να έρχεται σε εμάς» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, αντιδήμαρχος τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Ρόδου. Από την πλευρά του, το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb ανέφερε ότι ελπίζει πως το «πείραμα» θα δείξει ότι ο κόσμος μπορεί ακόμη να απολαύσει τις διακοπές του, ακόμη και με αυστηρά καθεστώτα ασφαλείας και το «πείραμα» αυτό να συνεισφέρει ώστε να ξανανοίξει ο τουρισμός.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο