Άρχισε να λειτουργεί ο ξενώνας του νοσοκομείου της Ρόδου

Άρχισε να λειτουργεί  ο ξενώνας του νοσοκομείου της Ρόδου

Άρχισε να λειτουργεί ο ξενώνας του νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3527 ΦΟΡΕΣ

Για τη φιλοξενία ασθενών και συνοδών

Ξεκίνησε από χθες να λειτουργεί και επισήμως ο ξενώνας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τη φιλοξενία ασθενών και συνοδών που έρχονται από τα νησιά της Δωδεκανήσου για νοσηλεία και αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα παραμονής τους στο νησί μας.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μία σεμνή τελετή αγιασμού παρουσία μικρού αριθμού τοπικών αρχών, στην οποία εκτός από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρη Ρουμάνη, παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Γιώργος Τριάντος, ο Στέλιος Καραταπάνης διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής, πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Αιγαίου Σάββας Καραταπάνης.

Ο ξενώνας ανακαινίστηκε κατόπιν συνεργασίας της διοίκησης του νοσοκομείου και της περιφέρειας με τη συμβολή 63 επαγγελματιών του νησιού μας στο πλαίσιο χορηγιών και δωρεών που πραγματοποίησαν υπό την επιστασία και τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κάλλιστου Διακογεωργίου.

Όπως τονίστηκε, τα δέκα δωμάτια που έχει και διαθέτουν οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας για την ασφαλή διαβίωση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση όσων συμπατριωτών μας έρχονται στη Ρόδο για να συνοδεύσουν τους οικείους τους για νοσηλεία στο νοσοκομείο μας.

Στο πλαίσιο του αγιασμού επισημάνθηκαν από τους παρευρισκόμενους τα εξής:

Γρηγόρης Ρουμάνης

«Χάρη στη συμπαράσταση των τοπικών φορέων και ειδικότερα της Περιφέρειας, μπορέσαμε κι ανακαινίσαμε τον χώρο. Ένα χώρο ανακούφισης και συμπαράστασης που θα βοηθήσει τους συμπατριώτες μας που έρχονται από άλλες περιοχές.

Ξέρετε τη σπουδαιότητα και τη σημασία της νησιωτικότητας, της πολυμορφίας της περιοχής μας και ειδικά αυτή την εποχή με τα προβλήματα του κορωνοϊού πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα κατάλυμα για τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται στη Ρόδο.

Το κουβεντιάσαμε αρκετά νωρίς αυτό με τον κο Περιφερειάρχη και με δεδομένο το αρχικό ενδιαφέρον, ο κος Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης, ανέλαβε το έργο. Εμείς είχαμε στο πλάνο μια μικρή παρέμβαση ανάλογα με τις δυνατότητές μας αλλά από εκεί και πέρα το έργο αυτό αγκαλιάστηκε με περισσότερο κόσμο, με ενδιαφέρον και μεράκι και οφείλω να πω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βλέπετε εδώ βοήθησαν αφιλοκερδώς.

Ξέρω ότι κι ο Δήμος είναι δίπλα μας και συμπαραστέκεται, καθώς είχαμε σχεδιάσει και κουβεντιάσει με τον δήμαρχο αρκετά πριν και θα συνεχίσουμε έτσι ώστε όλοι μαζί να παρέχουμε αυτό που πρέπει: Αγάπη, ελπίδα, ενδιαφέρον και μέριμνα. Το έχουμε υποχρέωση στους ανθρώπους αυτούς. Ευχαριστούμε και πάλι όλους για τη συμπαράστασή τους».

Γιώργος Χατζημάρκος

«Η πανδημία που ζούμε έχει αναδείξει και κάποια χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας που είναι εξαιρετικά. Έχει αναδείξει τα κοινωνικά αντανακλαστικά μίας ζωντανής κοινωνίας.

Ο ξενώνας υπάρχει από το 2010 σε συνεργασία της τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τον όμιλο Ρόταρυ, για να φιλοξενεί τους συγγενείς των ασθενών του νοσοκομείου που έρχονταν από τα νησιά.

Χρειάστηκε να γίνει μία σημαντική ανακαίνιση. Σε μία συνάντηση με τους κ.κ. Ρουμάνη και Διακογεωργίου εξήγησα ότι η διαδικασία στο Δημόσιο θα πάρει μήνες και θα πρέπει να βγουν και τα χρήματα. Το έργο έπρεπε να γίνει άμεσα και ζήτησε ο Κάλλιστος Διακογεωργίου να ηγηθεί μίας προσπάθειας ώστε να γίνει με κοινωνικές δυνάμεις και χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά το Δημόσιο, κάτι που έγινε.

Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί ανέλαβε να κάνει αυτό το έργο που ήταν μεγαλύτερο από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά και 63 συμπολίτες μας ιδιώτες φορείς και επιχειρήσεις συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε και ο χώρος του ελικοδρομίου και ο περιβάλλων χώρος του νοσοκομείου και του ξενώνα και το κτήριο του ΕΚΑΒ αλλά κυρίως ο ξενώνας να γίνουν.

Ο ξενώνας δίνει λύσεις στους ανθρώπους που έρχονται από τα νησιά και δεν έχουν τις δυνάμεις να εξασφαλίσουν μόνοι τους τη διαμονή τους. Είναι πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Από το τέλμα βγαίνεις μόνο με δουλειά σχέδιο υπευθυνότητα σοβαρότητα και ωριμότητα. Αυτά θα υπηρετούμε όλοι γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να διαχειριστούμε όλα όσα συμβαίνουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κάλλιστο γιατί δούλεψε σαν να ήταν το σπίτι του, σαν ήταν δικό του, το αγάπησε το αγκάλιασε το χρεώθηκε, το πήρε όλο πάνω του και το έφερε όλο σε πέρας. Μας κάνει όλους υπερήφανους και στο πρόσωπό του και των 63 που συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα εδώ. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα τους συναντήσουμε όλους θα τους σφίξουμε το χέρι και θα τους ευχαριστήσουμε και θα τους τιμήσουμε».

Αντώνης Καμπουράκης

«Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που απαρτίζεται από 34 δήμους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το νοσοκομείο μας προσφέρει από σήμερα εξαιρετικές υπηρεσίες. Σε εύκολους καιρούς, σε λιγότερο δύσκολους και πολύ δύσκολους.

Ωστόσο ο ασθενής όσο κι αν γρήγορα τύχει της φροντίδας του εξαιρετικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, έχει και συγγενείς. Ανθρώπους που έρχονται από τα νησιά μας και αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαμονή, τη σίτιση και την παραμονή τους.

Σε εσάς τους 63 ανθρώπους με το «Α» κεφαλαίο, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τη βοήθειά σας αυτή, με το υστέρημα και την προσφορά σας αυτή δίνετε εκτός από την ελπίδα για καλές ιατρικές υπηρεσίες στο νοσοκομείο μας, ταυτόχρονα και την ηθική υποστήριξη στους συγγενείς να βοηθήσουν και τον άνθρωπό τους, να φύγει υγιής από το νοσοκομείο μας και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όσο κι αν είναι αμελητέο το ποσό που χρειάζεται ένας συγγενής, δυστυχώς στη συγκεκριμένη εποχή το βάρος είναι ασήκωτο. Κι εδώ του δίνεται η δυνατότητα να βρει τη φιλοξενία που του αξίζει. Εκ μέρους των νησιών μας, των νησιών του Αιγαίου, ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Κάλλιστος Διακογεωργίου

«Ήθελα να πω ένα μεγάλο – μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη, στον δήμαρχο και τον διοικητή του Νοσοκομείου. Ήταν Θεού θέλημα να παρευρεθούν και οι τρεις στην περιφέρεια και να διαπιστώσουμε αυτό που επικρατούσε στον ξενώνα. Οι εργασίες οι οποίες έπρεπε να γίνουν στον ξενώνα, ήταν ακριβώς 12 διαφορετικές. Με ρώτησε ο περιφερειάρχης τι θα κάνουμε. Ζήτησα προθεσμία μιας εβδομάδας. Αφού έκανα αυτεπιστασία, διαπίστωσα ότι οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν ήταν πάνω από 50. Δεν ήταν μόνο ο ξενώνας κι ο περιβάλων χώρος, αλλά μία – μία επιπλέον εργασία έβγαινε στην πορεία.

Έγιναν και επιπλέον παρεμβάσεις που αφορούσαν το ΕΚΑΒ από την πρόσβαση των ασθενοφόρων έως και την πρόσβαση του ελικοπτέρου. Είχα δίπλα μου τον γιο μου Βασίλη που είναι πολιτικός μηχανικός και τον αρχιτέκτονα κο Γαβρήλο και όλους αυτούς που βλέπετε δίπλα μας και αξίζουν συγχαρητήρια για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί τους.

Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ έχοντας τη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη, του δημάρχου και του διοικητή του Νοσοκομείου ότι μόλις αρθούν οι περιορισμοί, θα γίνει μια ξεχωριστή εκδήλωση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που το αξίζουν».

Σάββας Καραταπάνης

«Το έργο αυτό που βλέπουμε, έχει δύο όψεις: η μία είναι η κοινωνική καθώς πολλοί νησιώτες έχουν ωφεληθεί από τη λειτουργία του ξενώνα, έστω και έτσι όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα. Πλέον έχει αναμορφωθεί και εκσυγχρονιστεί και είναι ένα κόσμημα αυτή τη στιγμή.

Είναι προφανή τα οφέλη. Υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν εδώ στο νοσοκομείο μας έως και δύο μήνες ως συνοδοί. Φαντάζεστε τι κόστος θα είχαν αν αναγκάζονταν να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα διαμονής τους.

Το δεύτερο έργο είναι τα προφανή οφέλη που υπάρχουν από το ΕΚΑΒ γιατί έχει αναβαθμιστεί ο χώρος και από προηγούμενες ενέργειες του δήμου και τώρα με την παρέμβαση του κου Κάλλιστου, επιχειρησιακά η διάνοιξη του δρόμου ήταν τεράστια βοήθεια για όλους μας. Τώρα έχουμε πλέον μια άμεση πρόσβαση στο ελικοδρόμιο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στο έργο».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο