Χρυσόστομος Χάσταλης: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο!»

Χρυσόστομος Χάσταλης: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο!»

Χρυσόστομος Χάσταλης: «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Την άποψη ότι υπήρξε μεγάλη αδράνεια σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε με δηλώσεις του ο προπονητής του Αστέρα Παστίδας Χρυσόστομος Χάσταλης. Ο ίδιος θεωρεί ότι η ακύρωση της χρονιάς ήταν φυσικό επακόλουθο αλλά τονίζει ότι θα έπρεπε να είχε βρεθεί μια λύση έστω για τις Ακαδημίες. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:

«Μιλώντας για υγεία είναι μέσα και η ψυχική υγεία. Έχουμε να κάνουμε με παιδιά που το μυαλό τους είναι να είναι έξω συνέχεια. Δεν υπήρχε καμία απολύτως μέριμνα και σχέδιο, αλλά τουλάχιστον για το θέμα των Ακαδημιών κάτι έπρεπε να είχε γίνει. Έχουμε το παράδοξο να είναι ανοιχτά τα σχολεία και κλειστές οι Ακαδημίες. Θα μπορούσαν όλα να λειτουργήσουν, αν υπήρχε σχέδιο. Από εδώ και πέρα αν ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο με συγκεκριμένα πρωτόκολλα να μη λειτουργήσουν οι Ακαδημίες.

Θα ανοίξουν οι ημέρες, θα κάνει ζέστη και θα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο να μην μπορούν τα παιδιά να βγουν έξω. Να κάνουν αυτό που προστάζει η φύση τους. Να παίξουν. Η χρήση των αποδυτηρίων θα είναι ένα πρόβλημα, το αντιλαμβάνομαι αλλά θα το ξεπεράσουμε. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αλλά όταν μιλάμε για παιδιά κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν γίνεται να είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή».
Αναφερόμενος στην απόφαση περί ακύρωσης της χρονιάς τόνισε τα εξής:

«Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενη η απόφαση για την ακύρωση. Από τη στιγμή που πέρασε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω πάντως ότι με το θέμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των Ακαδημιών δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά. Μάλλον ήταν ένα από τα θέματα που δεν τους έκαιγαν ιδιαίτερα. Είναι μια κατηγορία δραστηριοτήτων που δεν έχει οικονομική επίπτωση και γι’ αυτό δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να βρεθεί μια λύση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λοιμωξιολόγους αλλά και σε αυτούς που κυβερνούν. Η ΕΠΟ μπορεί να έδειξε ενδιαφέρον αλλά δεν είχαν την απαραίτητη επιρροή. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι …λιανεμπόριο Δεν έχει κέρδος. Για πολλούς θεωρείται ότι είναι ένα χόμπι, οπότε το άφησαν σε πολύ τελευταία μοίρα».

Ο τεχνικός του Αστέρα πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Αν ασχολούνταν πιο ουσιαστικά, θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση και να ανοίξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός με προϋποθέσεις. Αν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχων όπως γίνεται και στις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν βλέπω τοn λόγο γιατί να μην μπορεί να εκκινήσει. Η απόφαση θα έπρεπε να είχε παρθεί πριν από τρεις – τέσσερις μήνες.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να λειτουργήσουμε με τα rapid test. Αν θέλαμε να βρούμε μια λύση, αυτή ήταν η μοναδική λύση. Η ακύρωση της χρονιάς ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνει από τη στιγμή που δεν πάρθηκαν κάποια μέτρα ή δεν προσπάθησε κάποιος να βρει μια λύση. Η χρονιά από αθλητικής άποψης πάει χαμένη».

Σε ερώτηση για το αν καλώς αποφασίστηκε να μην βγουν πρωταθλητές από τα τοπικά, απάντησε ως εξής:
«Έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν νομίζω ότι υπήρχε ένας σωστός τρόπος για να βγει ένας πρωταθλητής. Το να έβγαινε με κλήρωση ή με λίγους αγώνες μεταξύ αυτών που θα ενδιαφέρονταν, δεν θα ήταν και το καλύτερο».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων