Ολοκλήρωση πρώτης δόσης των εμβολιασμών από τον ΕΟΔΥ στην Κάσο

Ολοκλήρωση πρώτης δόσης των εμβολιασμών  από τον ΕΟΔΥ στην Κάσο

Ολοκλήρωση πρώτης δόσης των εμβολιασμών από τον ΕΟΔΥ στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

• Η Κάσος μπήκε στην τελική φάση του μαζικού εμβολιασμού των κατοίκων της, αφού ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης, συνολικά 754 ατόμων οι οποίοι αποτελούν το 92% του ενήλικου πληθυσμού του νησιού (άνω των 18 ετών) και από την Τρίτη 13 Απριλίου διενεργούνται οι εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης.

• Την Τετάρτη 14 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι μαζικοί έλεγχοι rapid test από την κινητή ομάδα ΕΟΔΥ στο νησί της Ηρωικής Νήσου Κάσου. Πραγματοποιήθηκαν 18 έλεγχοι rapid tests στον οικισμό Πόλι, 22 στην Παναγία, 40 στο Αρβανιτοχώρι, 66 στην Αγ. Μαρίνα και 79 στο Φρυ. Συνολικά διενεργήθηκαν 225 έλεγχοι ανίχνευσης του Covid -19 με ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα.

• Η άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τον έλεγχο τυχόν εμφάνισης νέων κρουσμάτων και πάντα με τη συνεργασία όλων των κατοίκων δείχνει να έχει απόλυτη επιτυχία καθώς φαίνεται να μην υπάρχει καμία διασπορά της νόσου.

Ένα χρόνο τώρα ο Δήμος της Ηρωικής νήσου Κάσου κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν όλοι ασφαλείς, μοναδικό μέλημά του είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και για τον λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων για την συνεχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας σε όλους τους χώρους.

Επίσης, αυτό συνιστάται και γίνεται παράκληση για τη συνεργασία όλων των ταξιδιωτών με τη συμμετοχή τους στους ελέγχους rapid tests από το κλιμάκιο του Δήμου, που είναι σημαντικός παράγοντας για να μείνουν όλοι ασφαλείς, αλλά πάνω απ’ όλα για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Κάσου την 1η Ιουνίου στην Αθήνα

Μιχάλης Ερωτόκριτος: «Με παρέμβασή μας καταφέραμε να έχουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο “κοντοτάξιδο”»

Συνέδριο με 70 εισηγητές στην Κάσο με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

Δενδροφύτευση στην Η.Ν Κάσο

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο