Δικάζονται δύο αλλοδαποί για βαριά σωματική βλάβη

Δικάζονται δύο αλλοδαποί για βαριά σωματική βλάβη

Δικάζονται δύο αλλοδαποί για βαριά σωματική βλάβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 480 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσουν μετά το Πάσχα, δύο αλλοδαποί Αλβανικής και Βουλγαρικής καταγωγής αντίστοιχα, για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για τον καβγά που είχαν, το καλοκαίρι του 2013, με δύο Έλληνες ο ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και παραλίγο να χάσει μέρος της όρασης του.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό και έναν 45χρονο Βούλγαρο οι οποίοι αρχικά κατηγορούνταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, ενώ τον Αλβανό βάραινε και η κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας Έλληνας για τον οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμά του, είχε αποφασίσει να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του για ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό είχε γίνει πριν από οχτώ χρόνια η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά, τον Φεβρουάριο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης και τον Αλβανό επιπλέον για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντάς τους ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον 45χρονο Αλβανό και ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον 32χρονο Βούλγαρο.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν εμφανιστεί στη δίκη αλλά είχαν εκπροσωπηθεί δια του συνηγόρου τους κ. Μανώλη Κουτσούκου, ενώ ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είχε παρασταθεί η κα Μαρία Κρικοπούλου.
Κατά της απόφασης αυτής του πρωτόδικου δικαστηρίου, οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 10 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Ιουνίου 2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, οπότε και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, οι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας ηλικίας 32 και 45 ετών αντίστοιχα.

Το επεισόδιο, έγινε στην οδό Γρίβα, στο κέντρο της τουριστικής ζώνης και προκάλεσε την έκπληξη όλων των τουριστών που βρέθηκαν στο σημείο, αλλά και τον έντονο προβληματισμό των περιοίκων, που είδαν μπροστά στα μάτια τους να γίνονται συμπλοκές και ξυλοδαρμοί άνευ προηγουμένου
Όλα ξεκίνησαν όταν το προσωπικό καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Γρίβα, διαπληκτίστηκε έντονα με το προσωπικό άλλου καταστήματος.

Η αιτία ήταν, όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής που είδαν το περιστατικό, μια παρέα τουριστών την οποία προσέγγισε αρχικά ο ένας από το προσωπικό του καταστήματος.
Στη συνέχεια, υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός με τους υπόλοιπους και τότε ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους πελάτες και τους διερχομένους να έχουν πάθει σοκ από τις σκηνές που έβλεπαν να εκτυλίσσονται μπροστά τους, μεταξύ τους, από τη συμπλοκή και τα χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έφθασε επιτόπου, καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει στο νοσοκομείο έναν τραυματία, ο οποίος σύμφωνα με τι πρώτες μαρτυρίες φαίνεται να χτυπήθηκε με μεταλλικό αντικείμενο.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί χτύπησαν με τα χέρια τους πατέρα και γιο, ηλικίας 47 και 61 ετών, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού λόγω μεταξύ τους διαφορών. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε, εκτός κινδύνου στο Γ.Ν. Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών