Πρόβλημα χώρου υπάρχει στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών

Πρόβλημα χώρου υπάρχει  στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών

Πρόβλημα χώρου υπάρχει στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 647 ΦΟΡΕΣ

Σε συνεχείς εκταφές προχωράει ο δήμος Ρόδου

Με συνεχείς εκταφές στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών προσπαθεί ο δήμος Ρόδου να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης χώρου για ενταφιασμό, καθώς το γεγονός ότι έχει γεμίσει, προκαλεί πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή η οποία προσπαθεί να βρει λύση.

Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Στάμος, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν λύση στις καθημερινές απαιτήσεις του κοιμητηρίου, ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενη μίας μικρής επέκτασης για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

«Υπάρχουν πολλές κηδείες. Το κοιμητήριο έχει γεμίσει ασφυκτικά, δεν υπάρχει χώρος, έχουμε συνεχείς εκταφές ο κόσμος αντιδρά σε αυτό και προσπαθούμε με τις ενέργειες που κάνει ο δήμαρχος να βρούμε μία καλύτερη λύση που θα είναι και πάλι προσωρινή γιατί άλλο η Ρόδος του 1960 και άλλο η Ρόδος του 2021.
Προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας γιατί κανένας δεν θέλει να γίνει εκταφή, εκ των πραγμάτων όμως δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η κατάσταση» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η εναλλακτική πρόταση είναι να κάνουμε μία μικρή επέκταση του κοιμητηρίου. Υπάρχει ένα παλιό μαρμαρογλυφείο και ένα μικρό κομμάτι προς το «Καλλιπάτειρα» που δε χρησιμοποιείται… Θα δούμε. Για όλα θα ληφθούν αποφάσεις.
Ο κανονισμός προβλέπει εκταφή στα πέντε χρόνια. Το τι γίνεται εκεί μόνο όποιος το ζήσει μπορεί να το καταλάβει. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει διάθεση από δικής μας πλευράς. Προσπάθεια καταβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν να εξυπηρετήσουν και με την κοινότητα προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη λύση ώστε να τελειώσει το πρόβλημα και να μείνουν ευχαριστημένοι και οι άνθρωποι.

Εξετάζεται η επέκταση. Αν είχε το κοιμητήριο χωροταξικά τακτοποιηθεί και δεν υπήρχαν μέσα όλα αυτά τα κτίσματα, θα μπορούσε να υπήρχε περισσότερος χώρος. Επίσης δεν τηρήθηκαν τα μέτρα».
Πάντως για όποια απόφαση το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ενώ θέμα καύσεων δεν έχει τεθεί όπως είπε. Οι ανάγκες καλύπτονται με τις εκταφές από τάφους που έχουν εγκαταλειφθεί.
Τέλος, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κ. Στάμο, έχει γίνει η μελέτη για να προχωρήσει ο ηλεκτροφωτισμός στο κοιμητήριο και ακολουθεί η μελέτη για τη φύλαξη.
Το εμπόριο

Ως υπεύθυνος και για θέματα εμπορίου ο κ. Στάμος αναφέρθηκε και στις λαϊκές αγορές, υπογραμμίζοντας ότι λόγω της πανδημίας η κίνησή τους έχει μειωθεί.
«Ο τομέας του εμπορίου μέχρι σήμερα λειτούργησε καλά παρά την πανδημία χάρη στους αρμόδιους υπαλλήλους που είχαν τον έλεγχο των αγορών και τα μέτρα που πήραμε για να τηρηθούν τα μέτρα του κράτους.
Το πετύχαμε με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα.
Το ίδιος θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Η κίνηση στην λαϊκή αγορά είναι μειωμένη βλέπουμε πολλά προϊόντα να επιστρέφουν πίσω κάτι που οφείλεται στον φόβο του κόσμου να μην έρχεται σε επαφή με άλλους και να προσπαθεί να πάει σε πιο συνοικιακά καταστήματα.
Η συνεργασία που υπάρχει είναι καλή τα προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζονται με συνεννόηση, έχουμε καλή συνεργασία με τους προέδρους των λαϊκών αγορών και τους υπαλλήλους της διεύθυνσης εμπορίου και προσπαθούμε όσο μπορούμε να κάνουμε μία πιο ανθρώπινη λαϊκή για τη Ρόδο» κατέληξε .

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη