1.500 Δωδεκανήσιοι στην αναμονή για άδεια οδήγησης

1.500 Δωδεκανήσιοι στην αναμονή για άδεια οδήγησης

1.500 Δωδεκανήσιοι στην αναμονή για άδεια οδήγησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 1.500 άτομα περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για άδεια οδήγησης στα Δωδεκάνησα μετά το άνοιγμα της διαδικασίας που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, όμως για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα πρέπει να λειτουργήσουν περισσότερες επιτροπές εξεταστών.

Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου Στέφανος Πορτσέλλη, υπάρχει μία καινούρια ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία ανοίγει ο κλάδος. Όμως υπάρχουν ασάφειες που χρήζουν διευκρίνισης από το υπουργείο Μεταφορών για να μπορέσουν να ξεκινήσουν κανονικά.

Μιλώντας αναλυτικά για το ισχύει στον κλάδο καθώς και στα ζητήματα που υπάρχουν σήμερα δήλωσε:
«Τα θεωρητικά μαθήματα θα πρέπει να γίνονται διαδικτυακά, όμως δεν υπάρχει ειδική πλατφόρμα από το υπουργείο Μεταφορών και δεν ξέρουμε αν αυτή θα βγει ή αν θα είναι πλατφόρμα της επιλογής του εκπαιδευτή. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αν δεν διευκρινιστεί αυτό το θέμα.

Στα πρακτικά μαθήματα θα πρέπει τόσο οι εκπαιδευτές όσο και οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι που θα διενεργήσουν τις εξετάσεις να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, δωρεάν με τη χρήση του ΑΜΚΑ. Δεν έχει όμως ξεκαθαριστεί τι γίνεται με τους υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι αν πάρουν το τεστ πρέπει να το πληρώσουν. Αύριο θα γίνει συνάντηση της πανελλήνιας ομοσπονδίας μας με τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη ώστε να διευθετηθούν τα θέματα και να μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι υποψήφιοι τα μαθήματά τους». Μάλιστα ο κ. Πορτσέλλη συνέστησε υπομονή προς τους μαθητές και έκανε γνωστό ότι έχει συσσωρευτεί ένας μεγάλος όγκος υποψηφίων.

«Περίπου 1.500 άτομα περιμένουν σε όλη τη Δωδεκάνησο. Εδώ χρειαζόμαστε την βοήθεια της περιφέρειας. Να βγαίνουν συχνές επιτροπές τόσο για τις θεωρητικές εξετάσεις όσο και για τις πρακτικές. Είμαι βέβαιος ότι όπως και στο παρελθόν η περιφέρεια μάς έχει βοηθήσει.

Αυτό θα πράξει και τώρα και ειδικά λόγω της άψογης σχέσης που έχει ο σύλλογός μας με τον αντιπεριφερειάρρχη Γιάννη Θεμέλαρο» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο μαθητής προβλέπεται να κάνει τεστ 24 ώρες πριν από το μάθημα, δηλαδή αν κάνει κάθε μέρα μάθημα θα πρέπει να κάνει κάθε μέρα τεστ και στις εξετάσεις. Δεν μπορεί όμως να καλυφθεί το τεστ και αυτό χρειάζεται διευκρίνιση».

Αναφερόμενος στο καθεστώς που ισχύει μετά τα όσα διαμορφώθηκαν έκανε γνωστό ότι οι σχολές έχουν ανοίξει αλλά δεν μπορούν ούτε να κάνουν θεωρητικά μαθήματα ούτε πρακτικά μαθήματα για τις κατηγορίες Α’ και Β’ δηλαδή μηχανής και αυτοκινήτου. Όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες παραμένουν τα πράγματα ως έχουν. Διά ζώσης και τα θεωρητικά μαθήματα και τα πρακτικά.

Σε ό,τι αφορά τους 1.500 υποψήφιους, σύμφωνα με τον κ. Πορτσέλλη, θα ξεκινήσει η διαδικασία με τους μαθητές που ήδη έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της εκπαίδευσής τους και έχουν αιτηθεί ημερομηνία για εξετάσεις, για να μπορέσουμε να πάμε και με τους υπόλοιπους.

Πάντως, όπως είπε, χθες το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θεμέλαρο ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι όταν λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από το υπουργείο, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος των υποψηφίων που περιμένουν για εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»